Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SFGame problem - serwer na localhost

FeonPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu uczę się programowania za pomocą tworzenia serwerów do sfgame.

Posiadam "pliki od Lujka" (paczka zwie się UNDERWORLD-UPDATE) i założyłem serwer na hostingu 5v.pl

Tutaj się zaczyna mój problem gdyż co chwilę pokazuje się "Wewnętrzny błąd komunikacji z serwerem.". Myślę że gdyby udało się to zrobić na localhost mógłbym szybciej robić zmiany w plikach a nie czekać na fillezille albo 5 sekund gdy kliknę coś w bazie danych. Próbowałem zrobić to na localhost ale nic nie działa. Gdyby ktoś był dobroduszny i pomógł byłbym bardzo wdzięczny.

To jest ukryta treść, proszę

To moje połączenie z pliku settings.php.

Gdy już edytowałem pliki jest to "Wystąpił problem natury technicznej. Spróbuj ponownie później."

PS: To mój pierwszy post.

Opublikowano

Wiem jak połączyć pliki z 5v.pl. Tylko na hostingu bardzo wolno to działa.
Chodzi o to że jak chce zrobić serwer na localhost i podpinam tak jak napisałem, to baza się nie łączy i wywala błąd: "Wystąpił problem natury technicznej. Spróbuj ponownie później."
Na hostingu działa normalnie tylko wolno i co chwile występuje "Wewnętrzny błąd komunikacji z serwerem." co spowalnia testowanie czegokolwiek.

Opublikowano

Pisałem wyżej że nie mogę połączyć się na localhost ponieważ wywala błąd: "Wystąpił problem natury technicznej. Spróbuj ponownie później."

Moje gg: 66786348

Opublikowano
4 godziny temu, FeonPL napisał:

Pisałem wyżej że nie mogę połączyć się na localhost ponieważ wywala błąd: "Wystąpił problem natury technicznej. Spróbuj ponownie później."

Moje gg: 66786348

Tyle to ja też wiem, albo hosting, albo zle robisz.

2LaT.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Okej.
Jestem idiotą. Wystarczyło zaintalować xampp z wersją odpowiednią wersją PHP. Temat do zamknięcia.
Dla potomnych zostawie tylko że xampp 7.1.13 to odpowiednia wersja. :D
Życzę miłego dnia!

• Aive zmienił(a) tytuł na SFGame problem - serwer na localhost
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...