Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydarzenie halloweenowe na MPCforum!

Aive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HNCuttB.png

Cześć!

Halloween jest idealną okazją do zabawy – tego dnia można wcielić się w dowolną postać, zebrać cukierki, albo zrobić lampion z dyni. Możecie też wziąć udział w naszej zabawie – do tego zachęcamy najbardziej!

Wychodzimy z założenia, że dobra zabawa powinna trwać dłużej, dlatego całe wydarzenie potrwa prawie tydzień – od 29.10 do 03.11 oraz będzie składało się z kilku konkursów. W każdym z nich będziecie mogli zdobyć określoną ilość dyń. Po zakończeniu wszystkich etapów zsumujemy dynie oraz wyłonimy zwycięzców z ich największą ilością. Dodatkowo możliwe są wyróżnienia dla osób, które były blisko podium lub po prostu wykazały się w którymś z poszczególnych konkursów.

1hRXedU.png

Konkurs na halloweenowy wierszyk

Jak sama nazwa wskazuje – w tym etapie liczymy na Waszą kreatywność! Od poniedziałku do soboty będziemy czekać na wierszyki Waszego autorstwa, dotyczące oczywiście Halloween. Autor najlepszej, zdaniem jury, pracy otrzyma 50 dyń oraz +1 poziom nagrody. Autorzy wyróżnionych prac otrzymają 30 dyń, a pozostali uczestnicy otrzymają 10 dyń.

Zasady:

1. Zakazane jest wysyłanie wierszyków cudzego autorstwa – wiąże się to z dyskwalifikacją z całego wydarzenia.

2. Prace należy wysyłać w terminie 29.10 – 03.11 poprzez prywatną wiadomość do @Aive, w temacie wpisując „Wierszyk konkursowy”.

3. Forma wierszyka jest dowolna.

4. Prace nie powinny zawierać nieodpowiedniego słownictwa oraz nie mogą zawierać treści łamiących regulamin forum. Zgłoszenia zawierające wierszyki łamiące regulamin nie będą brane pod uwagę w konkursie.

5. Prace będzie oceniać jury w składzie: @Biter. @Lord Makin @Aive.

Szukanie dyń

W środę, czyli w samo Halloween, odbędzie się szukanie dyń. W różnych tematach kilku działów zostaną umieszczone dynie w łącznej ilości 50 sztuk. W godzinach 20:00 – 20:40 użytkownicy będą mogli prowadzić poszukiwania – zgłoszenia wysłane po tym czasie nie będą się liczyć. Każdego zauważonego posta z dynią należy zgłosić używając opcji „Zgłoś post”. Następnie odbędzie się liczenie zgłoszonych dyń i każdemu użytkownikowi biorącemu udział w konkursie zostanie przypisane tyle dyń, ile zgłosił – tutaj nie ma żadnych limitów. Osoba, która znajdzie najwięcej dyń, otrzyma poziom nagrody wyżej – w przypadku remisu nagrodę może uzyskać kilka osób. Dynia, którą należy znaleźć, wygląda tak:

F6R2rXN.png

Lista działów, w których należy szukać dyń, zostanie opublikowana około 5 minut przed rozpoczęciem poszukiwań.

Quiz

We wtorek na forum pojawi się temat, w którym odbędzie się quiz – link do niego oczywiście zostanie udostępniony również tutaj. We wtorek oraz w środę, w pięciu losowo wybranych momentach dnia, pojawią się pytania. Zadaniem jest udzielenie poprawnej odpowiedzi na pytanie w temacie. W wątku obowiązywać będzie kolejka moderacyjna, aby odpowiedzi nie były kopiowane. Za każde pytanie nagrodę może otrzymać trójka użytkowników. Pierwsza poprawna odpowiedź będzie dawała 10 dyń, druga 6 dyń, a trzecia 4 dynie.

Konkursowe statusy

Od wtorku do soboty @Lord Makin oraz ja będziemy codziennie publikowali po jednym statusie konkursowym. Z całą pewnością nie będziecie mieli problemów z ich poznaniem. Osoba, która jako pierwsza skomentuje taki status, otrzyma na swoje konkursowe konto 10 dyń!

Halloweenowe losowania

Codziennie od wtorku do soboty na forum pojawi się temat – wystarczy go skomentować, aby wziąć udział w losowaniu! W każdym z nich zostanie wylosowana jedna osoba, która otrzyma na swoje konto 30 dyń oraz +1 poziom plakietki! Pamiętajcie jednak, że jeżeli wygracie jedno z losowań, nie możecie już brać udziału w pozostałych.

SDvq7GR.png

@el capo - 148 wMjK1mU.png

@N3ST0 - 127 wMjK1mU.png

@Sneakysu - 98 wMjK1mU.png

@Yaesthy - 74 wMjK1mU.png

@Marchwj - 45 wMjK1mU.png

@Rayzer. - 45 wMjK1mU.png

@MozYYY - 55 wMjK1mU.png

@ThePoc - 30 wMjK1mU.png

@spoczikot - 30 wMjK1mU.png

@Evil Smile - 29 wMjK1mU.png

@Issante - 27 wMjK1mU.png

@Biter. - 16 wMjK1mU.png

@Damian - 16 wMjK1mU.png

@TeskiBumerang - 14 wMjK1mU.png

@elpatys - 12 wMjK1mU.png

@Nightmare' - 10 wMjK1mU.png

@Marosking - 10 wMjK1mU.png

@Rever_PL - 5 wMjK1mU.png

@Yaboku - 4 wMjK1mU.png

@Verlikylos - 4 wMjK1mU.png

@Press. - 1 wMjK1mU.png

EhMxIRH.png

Oczywiście nie mogło się obyć bez nagród za dyniową klasyfikację.

Osoba z największą ilością dyń otrzyma -20 punktów ostrzeżeń (o ile są na plusie), +55 like, Gold Member dla osoby bez żadnej nagrody lub +2 poziomy nagrody.

gold.png.759c10940f414767fee86abad35a450

Drugie miejsce gwarantuje nagrodę w postaci -15 punktów ostrzeżeń (o ile są na plusie), +40 like, Blue Member dla osoby bez żadnej nagrody lub +1 poziom nagrody.

blue.png.3fde7448b9ac4270d9da0f050b59252

Dla zdobywcy trzeciego miejsca przewidzieliśmy -10 punktów ostrzeżeń (o ile są na plusie), +25 like, MPC Champion dla osoby bez żadnej nagrody lub +1 poziom nagrody.

champion.png.ee65b2e97d0dda55c8744ce24de

Wyniki będą ogłaszane w tym temacie, a podsumowanie konkursu wraz z rozdaniem głównym nagród pojawi się w poniedziałek!

Mamy nadzieję, że weźmiecie udział w naszej zabawie – przygotowaliśmy dla Was sporo możliwości uczestnictwa i liczymy, że dołączycie do naszego dyniowego szaleństwa!

Za grafikę serdecznie dziękujemy @Yaboku!

• Makin zmienił(a) tytuł na Wydarzenie halloweenowe na MPCforum! 🎃
Opublikowano
4 minuty temu, Marchwj napisał:

Pierwszy!

Tylko niech osoba, która ukrywa dynia będzie anonimowo zalogowana, bo pamiętam jak ostatnio Was oszukiwałem w takim konkursie :272_cat2:

Właśnie taki jest plan, nie będzie można oszukiwać :ninja:

Opublikowano
2 minuty temu, Protektor napisał:

Całe szczęście nie muszę brać udziału bo przecież mam te wszystkie plakietki, zatem czekam kiedy mi oddacie tą alternatywę.
Konkurs spoko jak przystało na halloween ;)

Twoja wypowiedź została nagrodzona Oskarem :D

10 minut temu, Marchwj napisał:

Pierwszy!

Tylko niech osoba, która ukrywa dynia będzie anonimowo zalogowana, bo pamiętam jak ostatnio Was oszukiwałem w takim konkursie :272_cat2:

Kacpeł Oszukista

@Aive A czy ja też mogę brać udział? 

Opublikowano
7 minut temu, Protektor napisał:

Całe szczęście nie muszę brać udziału bo przecież mam te wszystkie plakietki, zatem czekam kiedy mi oddacie tą alternatywę.

Za kolejną próbę dostaniesz bana ???

Przed chwilą, Damian napisał:

@Protektor Omg, powiedz że Ty w tych wszystkich tematach tylko trollujesz :v

Dobry pomysł! :P

Obawiam się, że nie ?

EXPmIpC.gif

Opublikowano
4 minuty temu, Nightmare' napisał:

@Aive A czy ja też mogę brać udział? 

Quiz odpada, ale w reszcie wydarzeń możesz wziąć udział - czekam na wierszyk. ? :zaczepka:

Opublikowano
11 minut temu, Protektor napisał:

Ten gościu dalej wpieniony że nagród nie ma X D

Fajne konkursy, może się skuszę :> 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano
3 minuty temu, Yaesthy napisał:

Ładnie się zbiera :)

Z dyniami będzie dobra zabawa, trochę dużo tych tematów :/ 

Już się biorę za wierszyk :D 

Edit: Wierszyk ma zawierać określoną ilość linijek czy coś w tym stylu? Czy jest to dowolne do wybrania?

Tak jak napisano w temacie - forma dowolna, wszystko zależy od Ciebie. :)

Opublikowano
2 godziny temu, Marchwj napisał:

Pierwszy!

Też tak kiedyś robiłem i się dziwili co tak szybko znajduje :D

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...