Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 19 - jak lepiej grać?

Skoczix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję sposobów na lepsze granie  w fife. Na pewno musiałbym się nauczyć jakiś przydatnych zwodów. Piłkarzy, którzy ruszają do pola karnego mam czterogwiazdkowych jeśli chodzi o sztuczki, więc mogę sobie pozwolić już na te lepsze, tylko jakie? Znam tylko i używam la croqueta, ruletka na trzy kontakty, ball roll i chyba tyle. Jakoś z podaniami też słabo tzn. nie mam gdzie podać, bo moi zawodnicy są cały czas pilnowani (ci na połowie przeciwnika).  No ogólnie jak lepiej grać w tą fife, to jest moja pierwsza fifa w której gram FUT. Jakieś porady od Was? Nagradzam plusikami.

• Adder. zmienił(a) tytuł na FIFA 19 - jak lepiej grać?
Opublikowano
Dnia 5.11.2018 o 15:43, Skoczix napisał:

A z kartami treningu to jak to jest one są na parę meczy  i potem te statystyki np. tempo się resetuje czy zostaje?

Są jednorazowe. Po jednym meczu wygasają (nawet jeśli mecz opuścisz przed czasem lub Cię rozłączy, nawet z winy przeciwnika).

Co do głównego pytania - polecam Ci poradniki od DoMManu (Kartomania na YouTubie), on często daje np. różne taktyki w składach oraz poradniki. Ogólnie bardzo dużo rzeczy jest na jego kanale, które mogą Ci pomóc.

Opublikowano

@Adder. Z poprzednich fif też oglądać u niego poradniki? 

@Adder. A czy jest taka możliwość w fifie, że gdy nie widzę zawodnika (kamera nie dosięga) to jest pokazane czy on jest poza ekranem? Przydawałoby się to gdy chcę zagrać z jednego skrzydła na drugie a mam za małą kamerę i bym wiedział czy jest tam zawodnik czy nie. Jest taka opcja?

Opublikowano
9 godzin temu, Skoczix napisał:

@Adder. Z poprzednich fif też oglądać u niego poradniki? 

@Adder. A czy jest taka możliwość w fifie, że gdy nie widzę zawodnika (kamera nie dosięga) to jest pokazane czy on jest poza ekranem? Przydawałoby się to gdy chcę zagrać z jednego skrzydła na drugie a mam za małą kamerę i bym wiedział czy jest tam zawodnik czy nie. Jest taka opcja?

Gameplay w FIFA co roku wygląda inaczej, zmieniają się skuteczne schematy i rzadko jest tak, aby się one powtarzały, polecam Ci oglądać tylko poradniki nt. ogrywanej przez Ciebie części, żebyś potem się nie dziwił, że np. jemu działa, a Tobie już nie.

Co do kamery - to możesz się pobawić w ustawieniach. Wydaje mi się (nie wiem na 100%), ale jak zmienisz ustawienia w "Kamera w grze wieloosobowej" na 3-osobową to powinno Ci być torchę łatwiej. Podkreślam, że nie jestem pewien czy to to ustawienie.

Pamiętaj jeszcze, że wciąż na dole ekranu gry masz minimapę, na której widać wszystko co najważniejsze, czyli położenie piłki oraz Twoich piłkarzy i jak i przeciwnika. Mówię tu oczywiście o tej minimapie:

Przechwytywanie.PNG

Opublikowano
Dnia 8.11.2018 o 18:54, Skoczix napisał:

@Adder. Czyli nie znasz opcji, którą opisałem/ nie istnieje? A minimapa nie jest stała i znika, na screenie widać stały fragment gry i wtedy jest. 

Niestety, ale raczej innej nie ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...