Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Darmowe API

Bóbr.

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Zna ktoś może jakieś darmowe API, które sobie mogę wykorzystać?

Widziałem już kilka "darmowych", ale trzeba się rejestrować, przesyłać im dane osobowe. Czekać conajmniej dzień na potwierdzenie a i tak dostaniesz kod dostępu do API na 300 zapytań dziennie...

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, orkin napisał:

API do czego?

A w jakim dziale jest post? ;)

Opublikowano
21 minut temu, Bóbr. napisał:

A w jakim dziale jest post? ;)

A do czego ma być API? ;)

API może być zarówno do jakichś zewnętrznych systemów jak i do wewnętrznych. W jakiej technologii? Jakich danych potrzebujesz? Jaki format? Jaka metoda komunikacji? Z czym chcesz to zintegrować? Wymagana ma być autentykacja?

Nie powiedziałeś kompletnie nic, co by mogło nakierować o co konkretnie Ci chodzi

Opublikowano

To Ty zadałeś jakieś dziwne i ogólne pytanie. Użyłeś słowa API bez konkretnego kontekstu co to ma być za API, czy ma to być pokroju Firebase czy o co Ci chodzi. Coś na zasadzie

-Chcę pojazd

-Jaki?

-Do jeżdżenia

A czy Ty chcesz hulajnogę, samochód, czy rower to już nie powiesz.

Rozumiem, że nie ma dla Ciebie znaczenia czy API będzie dotyczyło jakichś danych o samochodach, czy o psach. Jeśli szukasz jakiegoś ogólnego API, bo sobie ćwiczysz to weź to zaznacz, bo potem wszyscy się domyślają o co autorowi chodzi. Zamiast odpowiedź dostać w 30 minut to robi się dyskusja na parę dni.

Opublikowano
Dnia 11.11.2018 o 08:35, orkin napisał:

Ty chcesz to hostować u siebie czy ma to być zewnętrzna usługa, która w jakiś magiczny sposób będzie się łączyć z Twoimi systemami by pobrać dane? Jeżeli to drugie, to i tak musisz przygotować API dla API xD

Technologia ma znaczenie jeżeli chcesz to hostować u siebie i zintegrować z już istniejącymi systemami. W czym masz napisaną aplikację? Jaka baza danych?

Nadal nie wiemy kompletnie nic o Twoim problemie.

Powiedz dokładnie co już masz gotowe

Ty jesteś jakiś dziwny.
Chodzi o API dostępne w sieci czyli już zahostowane. Do którego wysyłasz zapytania i dostajesz konkretną odpowiedź.
Co ma za znaczenie w czym masz napisaną aplikację. Równie dobrze mogę mieć w react albo vue i to nie ma żadnego znaczenia co do API.

Jeśli dalej nie rozumiesz to podam Ci przykład masz API na linku

To jest ukryta treść, proszę
 i wysyłasz do niego get'a /twojstary i zwraca Ci odpowiedz w response. 

Opublikowano

Najzwyklejsze API do webowej aplikacji (strony internetowej) gdzie przy zapytaniu /get otrzymujesz listę lub pojedynczy element.

Nie ma znaczenia jaka technologia bo zapytania wyglądają tak samo :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Bóbr. napisał:

Najzwyklejsze API do webowej aplikacji (strony internetowej) gdzie przy zapytaniu /get otrzymujesz listę lub pojedynczy element.

Nie ma znaczenia jaka technologia bo zapytania wyglądają tak samo :)

Ty chcesz to hostować u siebie czy ma to być zewnętrzna usługa, która w jakiś magiczny sposób będzie się łączyć z Twoimi systemami by pobrać dane? Jeżeli to drugie, to i tak musisz przygotować API dla API xD

Technologia ma znaczenie jeżeli chcesz to hostować u siebie i zintegrować z już istniejącymi systemami. W czym masz napisaną aplikację? Jaka baza danych?

Nadal nie wiemy kompletnie nic o Twoim problemie.

Powiedz dokładnie co już masz gotowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...