Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyróżnienie dla posiadaczy dotychczasowych nagród

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FAoxnAW.png

Hej,

Zgodnie z informacjami z poprzedniego newsa publikujemy informacje na temat formy wyróżnienia osób, które posiadały poprzednie plakietki przed październikiem 2016 roku.

Wraz z pomysłem na przywrócenie zunifikowanej formy nagród stanęliśmy przed problemem, co zrobić z posiadaczami poprzednich nagród. Problem był o tyle złożony, że w międzyczasie nowe nagrody zostały przyznawane użytkownikom. Przyjmowaliśmy różne opcje rozwiązania tej kwestii, szukając metody, która pozwoli zadowolić użytkowników, a nie spowoduje, że nowe-stare nagrody po powrocie się z automatu zdewaluują, co zniechęci kogokolwiek do starania się w konkursach, czy wszelkich aktywnościach, gdzie takie wyróżnienia można uzyskać.

Stąd też wyjściowym punktem dla nas było założenie, że wynagrodzenie nie może i nie będzie zwrotem starych plakietek, których przyznaliśmy do jesieni 2016 roku ponad 2000. Drugą wytyczną dla pomysłów była unikatowość nowego wyróżnienia, dzięki czemu nie będzie możliwe zdobycie go przez innych użytkowników, którzy uzyskali wyróżnienia przed poprzednimi zmianami. To sprowadziło nas do wniosków, że stworzymy unikalną nagrodę zastrzeżoną dla posiadaczy „starych” plakietek i tak powstał MPC Winner:

QheFAld.png

Sporo czasu zajęło też wymyślenie nazwy, która by była adekwatna do tego wyróżnienia, jednak dzięki historii forum uznaliśmy, że najlepszą propozycją jest MPC Winner, który był wcześniej uhonorowaniem największych zwycięzców, a teraz stanie się elitarnym symbolem wcześniejszych dokonań i aktywności. Dodatkowo wszystkie osoby, które były posiadaczami przynajmniej Black Membera (lub lepszej) otrzymają rangę MPC Winner.

Uprawnienia rangi:

- maksymalna ilość reakcji do rozdania 40 na dzień,
- pojemność skrzynki odbiorczej zwiększona do 3000,
- możliwość wgrania własnego zdjęcia w nagłówku profilu (do 2 MB),
- prawo do zmiany nazwy własnego tematu,
- prawo do ukrywania powodu edycji własnego tematu,
- prawo do otwierania i zamykania własnych tematów i statusów,
- indywidualny tytuł użytkownika,
- dozwolona jedna zmiana nicku co 360 dni.

Mamy gotową listy użytkowników do przydzielenia nagród i rang, także wszyscy uprawnieni zostaną odpowiednio obdarowani. Jednak jeśli ktoś uważa i ma na to potwierdzenie, że przysługuje mu takie wyróżnienie, a go nie otrzymał, jest proszony o kontakt na PW do mnie lub do @Aive (jednak prosimy o ewentualne przypomnienia po 24h od napisania tematu, bo nagrody będą przyznawane partiami).

Dodatkowo, w niedługim czasie chciałbym Was zaprosić do dyskusji na temat wyglądu plakietek, czy i jak powinniśmy je dostosować do bieżącego wyglądu forum, a także przedstawimy dodatkowy system wyróżniania i doceniania osiągnięć użytkowników —  więcej wkrótce :)

Tymczasem zabieramy się za przyznawanie nagród :) 

Pozdrawiam,

Lord Makin

Issia, Eftar, Yaboku i 3 innych lubią to

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
5 minut temu, Yaesthy napisał:

Według mnie za duże uprawnienia ma ta plakieta ale cóż ?

Podobne uprawnienia ma Diamond Member, a wyższe nagrody mają te uprawnienia nawet rozszerzone, wszystko jest w osobnym temacie o systemie nagród :) 

Przed chwilą, Yoshe92 napisał:

Ja miałem kiedyś zabrana i do dziś jej nie mam :)  a miała mi być przywrócona nagroda xxx lat temu

Napisz proszę na PW lub telegramie

Burned123 lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@Lord Makin Napisz, żeby odczekać z wysyłaniem tych "próśb (z potwierdzeniem)" o przyznanie plakietki 24h, bo musiałem 2-3 razy przeczytać żeby zaczaić o co chodzi (zresztą jak cały artykuł xD)

//chyba, że ja też źle zrozumiałem :D

PS: Best był wyżej od Black co nie? :D

Opublikowano
9 minut temu, Yaesthy napisał:

Według mnie za duże uprawnienia ma ta plakieta ale cóż ?

@Yaesthy No tak ale weź pod uwagę, że plakietka != uprawnienia - plakietkę otrzymają wszyscy, którzy mieli np. blue membera, natomiast rangę czyli uprawnienia otrzymają tylko Ci z black memberem w górę, a black member miał podobne uprawnienia.

Makin lubi to
Opublikowano
3 minuty temu, Lord Makin napisał:

Podobne uprawnienia ma Diamond Member, a wyższe nagrody mają te uprawnienia nawet rozszerzone, wszystko jest w osobnym temacie o systemie nagród :) 

Napisz proszę na PW lub telegramie

napisalem

Opublikowano
7 minut temu, Latreso napisał:

@Lord Makin Napisz, żeby odczekać z wysyłaniem tych "próśb (z potwierdzeniem)" o przyznanie plakietki 24h, bo musiałem 2-3 razy przeczytać żeby zaczaić o co chodzi (zresztą jak cały artykuł xD)

//chyba, że ja też źle zrozumiałem :D

PS: Best był wyżej od Black co nie? :D

Ok, poprawione. Tak Best nad Blackiem.

5 minut temu, Yaboku napisał:

Ładna plakietka B)

Ciekawe kto zrobił Kappa

4 minuty temu, .Pestka. napisał:

mam nadzieje, że dostanę heh

Okaże się ^^

EXPmIpC.gif

Opublikowano
4 minuty temu, Marchwj napisał:

Skąd mają ludzie pamiętać co mieli, na webarchive nie można wejść w profil :2_grimacing:

Jest jakiś inny sposób, bo bym sobie sprawdził xD

Ty akurat jesteś na liście, spokojnie :10_wink: Wszystko już nadajemy.

Mam nadzieję, że ranga wraz z plakietką się spodobają :)

Opublikowano
Przed chwilą, Marchwj napisał:

Ja się martwię o innych :11_blush:

Na pewno znaczna większość jest uwzględniona, zwłaszcza jeśli nie wystąpiła zmiana nicku. Najlepiej poczekać i sprawdzić, czy coś się dostało, kiedy już zakończymy przyznawanie.

Opublikowano
14 minut temu, Marchwj napisał:

Skąd mają ludzie pamiętać co mieli, na webarchive nie można wejść w profil :2_grimacing:

Jest jakiś inny sposób, bo bym sobie sprawdził xD

Ja tam swój profil znalazłem ;) https://web.archive.org/web/20150524003824/http://www.mpcforum.pl/topic/1364741-modyfikacja-tygodnia-3/

Wprawdzie jako post, ale plakietka jest, no i stara zryta nazwa też :C

Edit:

@Aive

Cytat

Na pewno znaczna większość jest uwzględniona, zwłaszcza jeśli nie wystąpiła zmiana nicku. Najlepiej poczekać i sprawdzić, czy coś się dostało, kiedy już zakończymy przyznawanie.

No z czego pamiętam Black/Best miały uprawnienia do zmiany i część skorzystała

czapo. lubi to
Opublikowano
11 minut temu, Latreso napisał:

Ja tam swój profil znalazłem ;) https://web.archive.org/web/20150524003824/http://www.mpcforum.pl/topic/1364741-modyfikacja-tygodnia-3/

Wprawdzie jako post, ale plakietka jest, no i stara zryta nazwa też :C

Edit:

@Aive

No z czego pamiętam Black/Best miały uprawnienia do zmiany i część skorzystała

Dlatego jeżeli ktoś nie dostanie w ciągu 24h plakietki, a powinien ją otrzymać, to może śmiało się kontaktować - sprawdzimy czy rzeczywiście i jeśli tak - wręczymy należną plakietkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...