Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja modyfikacji na hostingu pukawka Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy jest tu ktoś kto dokładnie ogarnia instalację modów na serwer minecraft na hostingu pukawka i by mi to wytłumaczył dokładnie? Chciałem popykać z kolegami na modach ale nie wiem jak to się instaluje na tym hostingu i jak się za to zabrać :( Dodam że chce to robić na wersje 1.12.2 lub 1.12.1.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Instalacja modów na hostingu pukawka minecraft
Opublikowano

Instalujesz forge przez instalator, czekasz aż wygenerują ci się wszystkie pliki i foldery w FTP.

Szukasz modów na daną wersję, pobierasz, wrzucasz do mods, robisz reload.

Na komputerze też musisz mieć forge i te same mody co na serwerze.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Instalacja modyfikacji na hostingu pukawka Minecraft
  • 1 rok później...
Opublikowano
Dnia 5.12.2018 o 08:11, xannydev napisał:

Instalujesz forge przez instalator, czekasz aż wygenerują ci się wszystkie pliki i foldery w FTP.

Szukasz modów na daną wersję, pobierasz, wrzucasz do mods, robisz reload.

Na komputerze też musisz mieć forge i te same mody co na serwerze.

A wiesz może jak zainstalować paczkę modów które są dostępne w aplikacji Twitch.tv?
Od paru dni próbuję wgrać do bazy FTP całą paczkę i za każdym razem kończy się to porażką, albo serwer odpali ale bez modyfikacji albo nie chce odpalić i wyskakują crash komunikaty.
Próbowałem wgrać bez zainstalowane ze strony silnika forge (bo w mod packu jest już zawarty odpowiedni), również próbowałem wgrać same mody do folderu "mods" z wgranym silnikem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...