Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki SSD M.2 do laptopa?

Nekrosmanteia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś się orientuje jaki dysk SSD M.2 mogę włożyć do Lenovo Legion Y520-15IKBN?

Chodzi mi o dokładny typ, bo są podobno M.2 z wcięciami etc. Oraz różnych długościach 

Wiem, że na złączu PCiE ale nie wiem czy 2280 czy 2230, bo dość mało miejsca na niego mam

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

To w czym masz problem zobaczyć  na Youtube  czy nawet z ciekawości zaglądnąć do specyfikacji laptopa ?   Zresztą chcąc wymienić i tak musisz rozkręcić by zobaczyć. 

Zwykły najtańszy PCIe NVMe wystarczy bo raczej nic więcej niż 2 Gb/s sie nie wyciągnie na takim interfejsie w laptopie. 

csm_DSC_0166_805a400ca5.jpg

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Jaki SSD M.2 do laptopa?
Opublikowano
5 godzin temu, Ktosiu napisał:

To w czym masz problem zobaczyć  na Youtube  czy nawet z ciekawości zaglądnąć do specyfikacji laptopa ?   Zresztą chcąc wymienić i tak musisz rozkręcić by zobaczyć. 

Zwykły najtańszy PCIe NVMe wystarczy bo raczej nic więcej niż 2 Gb/s sie nie wyciągnie na takim interfejsie w laptopie. 

csm_DSC_0166_805a400ca5.jpg

https://allegro.pl/dysk-ssd-patriot-scorch-m-2-pcie-256gb-1700-780mbs-i7658804654.html

Znalazłem coś takiego 1700/780 odczyt i zapis.
Ale że M.2 kupuję 1szy raz to nie chcę czekać potem na wymianę 7dni albo i dłużej

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...