Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema Metinczycy!

Więc tak, pierwsze i najważniejsze: serwer stoi na plikach by Derin V2. I teraz problem... Próbując dodać nowe Potwory (właściwie edytowane Setaou z Atlantydy, po podmianie tekstur na inne (tylko zmiana kolorów)) po wpisaniu komendy /m <id> potwór zostaje przywołany, lecz go nie widać. Efekty (otrucie, omdlenie itd), obrażenia otrzymuje, ale samego potwora nie widać. Może coś źle zrobiłem, wie ktoś jak to dodać poprawnie/naprawić? Myślę, że wszystko dodałem:

1. Client (monster/monster2)

2. NPCList (w pliku "root")

3. mob_proto (w pliku "locale_pl")

4. serwer (w programie WinSCP dodałem folder z potworem do ścieżki: /usr/home/derin/share/data/monster) i nadałem prawa 777 zarówno folderowi jak również plikom zawartym w folderze

5. Navicat

Od razu mówię, to nie pomaga: 

ponieważ przeglądałem ten temat i nie pomaga. Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie pomóc :/

PS. Zapomniałem dodać, że chciałbym też dodać nowe mapy więc gdyby ktos był tak miły i mi pomógł to byłoby super ;/

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z mobami
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

UP tak wiem, podpatrzyłem w kliencie innego serwera i w npclist.txt trzeba było dodać ścieżkę do folderu z mobkami (np. #season2/ch_general/) a nie tylko nazwę folderu

ale dzięki za odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...