Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podpiąć domenę pod serwer Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak przepisać domene na hostingu home.pl wiem że trzeba _minecraft._tcp.pro-hc.pl ale gdy wpisuje to w usługa bo akurat niby tam to trzeba wpisać to wyskakuje błąd 

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jak podpiąć domenę pod serwer Minecraft?
Opublikowano

Na pierwszym screenie wpisz tylko IP oraz ustaw TTL na 3600 (standardowo) lub trochę lepiej - możesz dać 1800. Na drugim screenie: w Usługa wpisz _minecraft. (musi być z kropką), Protokół zostaw tak jak jest, Priorytet zostaje 0, Wagę ustaw na 5, Adres hosta - wpisz domenę. No i numer portu - wiadomo. TTL sugeruję zmienić na 1800.

Opublikowano

Musisz skasować to co jest w polu Usługa i wpisać dosłownie to: _minecraft. - nic więcej nie może być w tym polu. Jeżeli dalej będzie problem to utwórz hosta na pierwszym screenie, np. play i na drugim screenie wpisz w adres hosta: play.pro-hc.pl

Opublikowano

Nie, subdomenę definiujesz w panelu z pierwszego screen'a, pisałem ci wcześniej co zrobić. A _minecraft. zostaje bez zmian - to nie jest subdomena i musi być tak jak jest, żeby SRV działał.

Opublikowano

Ale gdy wpisze w usługa _minecraft to wyskakuje to 

Invalid subdomain name, domena '_*minecraft._tcp.pro-hc.pl.'.

dobra mam dobrze? image.png

jest git teraz?image.png

Opublikowano

Wpisałeś prawdopodobnie zły adres hosta, na jakim hostingu masz serwer? Daj screena z panelu.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano
3 godziny temu, raxez2137 napisał:

titanaxe

Znajdź w panelu coś typu nazwa hosta i wpisz to na home.pl, zamiast pro-hc.pl

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...