Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DarkBot - Bot działający w tle!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po paru latach wróciłem do działu DarkOrbit, jak i do gierki,sporo się zmieniło,a więc podzielę się programikiem który sam używam.

DarkBot - Zbieracz BonusBox'ów i killer alienów!

DarkBot jest darmowym botem umożliwiającym wygodną pracę w tle.Posiada funkcje zbierania bonus boxów,wszelkich materiałów np.muscosum jak i zabijania alienów.

Do jego ważnych cech trzeba dodać również to, że bot ignoruje już atakowane alieny (działa w 100%),posiada możliwość wybrania czy chcemy tylko zbierać boxy,atakować alieny czy może obie te rzeczy na raz.

----------------------------------------------------------------------

A więc zaczynajmy!

Czynności które musimy wykonać zanim przystąpimy do konfiguracji bota

- Bota można pobrać z oficjalnego discorda twórcy - https://discord.gg/YVaprE7 ale oczywiście dla was przygotowałem oddzielny link :) 

Download: https://www86.zippyshare.com/v/DKumlkxg/file.html 

NOWE WERSJE TYLKO NA DISCORDZIE TWÓRCY

-Wymagania: Windows 7/8/8.1/10 64bit jak i programy z tych linków:

Link 1: https://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk8-downloads-2133151.html
Link 2: https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

Gra

-Ustwiamy tryb 2D i wszystkie detale na najniższe.

-Wyłączamy automatyczną zmianę amunicji.

-Wyłączamy rozpoczynanie i zatrzymywanie atakowania celu za pomocą skrótów klawiszowych.

-Ustawiamy atakowanie laserami na przycisk Z (bywa że pokazuje Y,zignorujcie to.)

----------------------------------------------------------------------

Konfiguracja Bota

1.Pobieramy bota z linku który podałem wyżej.

2.Wypakowujemy archiwum.

3.Uruchamiamy DarkBot.bat

4.Podajemy swój login,hasło i logujemy się do gry.

5.Klikamy na przycisk "map" który znajduje się u dołu programu. 

6.Klikamy na "Config" i  ustawiamy wszystko pod siebie. Zakładka "general" posiada opcje wyboru mapy, konfy do bicia i ucieczki jak i wyboru czy chcemy tylko zbierac boxy,bić alienki czy może i to i to.Zakładka "collect" posiada opcje zbierania skrzyneczek,boxów itp.Zakładka "loot" dotyczy wyboru alienków które mają być zabijane. Oprócz tego możemy używać P.E.Ta w trybie ochrony lub zbierania boxów.

Miłego bocenia! :)

Skan: https://www.virustotal.com/#/file/2d5eab780270f69c37a3325a558184747dfdc6810566e2aac73008f794509edc/detection

Edytowane przez IplayDO
Johny3331 lubi to

Jeśli możesz podaruj "lajka" :)

Opublikowano

+ Warto dodać, że bot jest "hybrydą" między pixelem, a pakietowym. Zużycie zasobów komputera na poziomie pixelbota, wydajność w zbiorach na poziomie pakietówki.

Opublikowano
5 godzin temu, Adzik napisał:

+ Warto dodać, że bot jest "hybrydą" między pixelem, a pakietowym. Zużycie zasobów komputera na poziomie pixelbota, wydajność w zbiorach na poziomie pakietówki.

A będąc ścisłym - jest to "memory bot", bocik z pamieci ram przeglada bloki i odpowiednie bloki pamieci uzywa zeby kontrolowac flasha do gry.

Opublikowano
4 godziny temu, IplayDO napisał:

A będąc ścisłym - jest to "memory bot", bocik z pamieci ram przeglada bloki i odpowiednie bloki pamieci uzywa zeby kontrolowac flasha do gry.

Który w teorii powinien być nie do wykrycia, ale w BP są na prawdę kreatywni programiści jeśli chodzi o wyłapywanie botów, więc nigdy nie wiadomo :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Adzik napisał:

Który w teorii powinien być nie do wykrycia, ale w BP są na prawdę kreatywni programiści jeśli chodzi o wyłapywanie botów, więc nigdy nie wiadomo :D

Ani to pakiet,ani pixel - Nie wydaje mi się żeby jakoś szybko to rozgryźli,przecież to analizuje pamięć ram :D

Opublikowano (edytowane)

+ warto dodać, że gdy chcemy dany typ aliena czy boxa [Nawet eventowych boxów czy np. niebieskich skrzynek pirackich] bot musi "zobaczyć" to co ma zbierać [I również bić] i automatycznie dodaje się to do configu

+Na najnowszej legacy wersji nie będzie już trzeba ustawiać "Z" jako ataku, bot będzie atakować z paska

Edytowane przez Tluczek9902
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na opcje gg już trochę czekamy i jej nie widać...

Ale bot całkiem spoko daje radę, osobiście trochę już na nim latam i jest ok.

A do tego Popcorn robi dobrą robotę wydając swoje buildy :D

Opublikowano

Najpierw żeby zrobić bota pod GG, trzeba tak bota usprawnić aby działał on w 100% dobrze i był dopięty na ostatni guzik, dopiero potem GG, więc w sumie nic dziwnego że im to tyle zajmuje

Opublikowano

Dokładnie całkiem fajnie się sprawuje, ale:
Ma całkiem sporo błędów, ale po wypisaniu ich zdałem sobie sprawę, że ułatwiłoby to prace ścierwpoint, gdybym to wypunktował, więc zapisałem do notatnika i dodam w późniejszym czasie, o ile się nie zmieni. A więc od siebie dodam, zbiera. Ale zbiera mi koło 2k uri na godzinę, 70k uri w 2 dni(bez podwajaczy).Jak to u was jest, czytam posty z zeszłych lat to ludzie klepali po 10-20k uri na GoDzinę..
i jeszcze moje pytanie, na jakim poziomie macie box radius

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o bocenie na alienkach to ja mam ustawione 500 i całkiem fajnie się sprawuje, boce od jakiegoś miesiąca nawet po 20h dziennie i zbiera mi nawet do 100k urki na dzień. jeśli chodzi o boceniu na samych boxach to teraz zbiera się tak mało urki bo niestety chłodzenie

bc4ea88d2ec73fe5.png <----- Bocenie na alienkach na x-5

Edytowane przez Tluczek9902
Opublikowano
Dnia 5.02.2019 o 00:02, wnuko54 napisał:

Dokładnie całkiem fajnie się sprawuje, ale:
Ma całkiem sporo błędów, ale po wypisaniu ich zdałem sobie sprawę, że ułatwiłoby to prace ścierwpoint, gdybym to wypunktował, więc zapisałem do notatnika i dodam w późniejszym czasie, o ile się nie zmieni. A więc od siebie dodam, zbiera. Ale zbiera mi koło 2k uri na godzinę, 70k uri w 2 dni(bez podwajaczy).Jak to u was jest, czytam posty z zeszłych lat to ludzie klepali po 10-20k uri na GoDzinę..
i jeszcze moje pytanie, na jakim poziomie macie box radius

Używam tylko do boxów na 4-x (Spearhead, bez aktywnego peta). Zbiera około 10k na godzinę czyli te 5 bez podwajacza, ale używam tylko jak śpię czyli jakieś ~7h dziennie. W dzień pogram sobie aktywnie także cooldownu na boxy nie dostaję. Jeśli to cooldown boxów to problem polecam puścić go na alieny albo pograć trochę samemu. Możesz pomieszać, 1 dzień full boxy, 2 dzień full alieny i tak na przemian jak chcesz bocić jak kolega wyżej po 20h.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko, Jak odpalam tego bota to bot leci za kursorem myszki wiecie moze co jest nie tak >?

Edytowane przez Bazzzyl
Opublikowano
8 minut temu, Bazzzyl napisał:

Mam pytanko, Jak odpalam tego bota to bot leci za kursorem myszki wiecie moze co jest nie tak >?

Wejdź na disorda tam Ci moderatorzy pomogą 

Opublikowano (edytowane)

Link do bota jak i poradnik do jego uruchomienia został zaktualizowany! :)

Edytowane przez IplayDO

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodano mapy eventowe! Link do bota na discordzie!

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najnowsza wersja 1.2 nie działa u mnie zbyt dobrze pomimo tego że mam poinstalowane w systemie i z aktualizowane wszystkie rzeczy, które należy mieć żeby działała poprawnie. Nie testowałem jeszcze bicia alienów ale przy zbieraniu bonus boxów wylogowuje się z gry co 15-60 minut lub crashuje się całkowicie. Ktoś jeszcze ma ten problem? 

Opublikowano
Dnia 23.03.2019 o 14:08, czarnyzboj napisał:

Najnowsza wersja 1.2 nie działa u mnie zbyt dobrze pomimo tego że mam poinstalowane w systemie i z aktualizowane wszystkie rzeczy, które należy mieć żeby działała poprawnie. Nie testowałem jeszcze bicia alienów ale przy zbieraniu bonus boxów wylogowuje się z gry co 15-60 minut lub crashuje się całkowicie. Ktoś jeszcze ma ten problem? 

Mi tez nie dziala, dzis sobie pobralem bocika od razu po odpaleniu crashuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko spoko, pomijając fakt, że bot ignoruje w moim przypadku jakieś 50% boxów, tzn. podlatuje pod nie, a następnie odlatuje, druga sprawa jest taka, że bot po śmierci się buguje i przestaje działać, tzn nie przechodzi przez portale itp, ma ktoś jakiś pomysł? Głównie chodzi o te boxy, bo lipa, że 50% mi pomija.

Pomogłem? Możesz odwdzięczyć się Lajkiem. Będę wiedział, że moja pomoc Ci się przydała. 

Masz problem? Śmiało pisz PW albo na GG 50433085 - Postaram się pomóc.

Aha, zapomniałem dodać, że kucyki są fajne. <3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bocik wygląda fajnie tylko mam z nim problem :/

Po zalogowaniu pokazuje mi czarny ekran z którym nic nie mogę zrobić. Wszystko mam zainstalowane, restartowałem komputer i problem jest nadal ten sam. Na chwile pokazuje mi się okno po zalogowaniu z "nie przegap okazji" i td, po chwili gaśnie i mam tylko czarny ekran, na bocie mogę klikać wszystko a i tak nic to nie daje. Jakieś sugestie?

w5cNAHm.png

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 17.04.2019 o 19:37, UDOBot napisał:

Bocik wygląda fajnie tylko mam z nim problem :/

Po zalogowaniu pokazuje mi czarny ekran z którym nic nie mogę zrobić. Wszystko mam zainstalowane, restartowałem komputer i problem jest nadal ten sam. Na chwile pokazuje mi się okno po zalogowaniu z "nie przegap okazji" i td, po chwili gaśnie i mam tylko czarny ekran, na bocie mogę klikać wszystko a i tak nic to nie daje. Jakieś sugestie?

Jeśli wszystko masz poprawnie zainstalowane, a nadal tak jest, warto spróbować założyć nowy profil w windowsie, mi pomogło :D

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Witam mam zainstalowanego bota, ale jak go włączam to nic się nie dzieje.

Wybrałem zbieranie boxów, mape, zasieg, dałem włącz i nic sie nie dzieje

Czy trzeba pobrać programy z obu linków czy wystarczy z 2 ?

Edytowane przez stracony0