Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, tak jak wyżej. Miał ktoś styczność z hostingiem minehost.pl i napisałby jak się sprawuje? - Nie mogę się nigdzie doszukać opinii na ten temat.

Edytowane przez Adrian123598
  • Biter. zmienił(a) tytuł na Minehost - opinia na temat hostingu
  • 1 rok później...
Opublikowano

Hostingu nie polecam lagi występują na silniku forge, bukkit, spigot zarówno jak i na vanilli. Po skonfrontowaniu z administracją i supportem na discordzie spotkałem się z morzem śmiejących się emotek od adminów, a support nic nie wiedział, "robił to dobrowolnie" z żadną pomocą się nie spotkałem. Nie polecam usługi ani właścicieli

• 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 20.01.2019 o 23:10, Adrian123598 napisał:

Witam, tak jak wyżej. Miał ktoś styczność z hostingiem minehost.pl i napisałby jak się sprawuje? - Nie mogę się nigdzie doszukać opinii na ten temat.

nie polecam, administracja nie pomaga tylko odpisuje żebys nie spamił po tym jak zglosilem problem drugi raz bo nie otrzymalem pomocy serwer na ktory wydalem 70 zl laguje jeszcze raz nie polecam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kategorycznie odradzam. Generalnie żadnego hostingu nie radzę brać ze względu na morze przekrętów i kombinacji. Na 95% tzw. hostingów dostajecie czysto teoretyczne zasoby, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością ze względu na gigantyczny overselling. Także tylko własny vps lub dedyk w tych czasach.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Szajs totalny kupiłem pakiet za 60zł dla 10 osób pod zwykły serwer survival na najnowszej wersji 1.20.1 ciągłe 10 tps przy czym na serwerze było kilka lekkich pluginów takich jak simpletpa, lightperms czy skinsrestorer 

Po pewnym czasie nastąpiła 2 edycja serwera gdzie zrobiłem mniejszy świat który wczesniej pre-renderowałem i to samo ciągłe 9-10 tps podczas gdy na serwerze było z 8 osób i mimo że świat został wygenerowany wcześniej to lagowało

• 1 rok później...
Opublikowano

Może trochę odkop, ale trochę nie rozumiem tych opinii. Korzystałem z

To jest ukryta treść, proszę
 przez dłuższy czas, na początku faktycznie były lagi na serwerze, ale okazało się, że po prostu nie umiem zoptymalizować serwera xD Jak wszystko ogarnąłem, to było dobrze. Na początku miał być to serwer pod znajomych, później się rozrósł i grało na spokojnie 20-30 osób, czasami w okolicach 50, żadnych lagów. Mogę polecić :) 

Jakby ktoś miał jakieś pytania co do optymalizacji, to piszcie priv, pomogę tyle ile pamiętam