Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Navicat nie zapisuje zmian na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej. 

Chciałem zmienić expa w moim serwerze. Wchodze w navicat, dodaję zapytanie, mnożę exp razy ileś, nastepnie zamykam navicat i uruchamiam serwer poleceniem /start. Problem polega na tym, że po uruchomieniu serwera exp wraca do normy. Druga sprawa to taka, że jak uruchomie zapytanie mnożące expa to nie wyswietla mi sie żadne okno czy zapisac zmiany w mob_proto. Pytanie, co robię źle że mi tych zmian nie zapisuje? próbowałem już na odpalonej maszynie przed i po zalogowaniu się. nawet uruchamiałem reboot i nadal nic. Jakiś pomysł? 

Opublikowano

Serwer mam na plikach Terenzo jezeli to ma jakies znaczenie. Nie mam pojecia jak to jest zapisane. Wszystko edytuje w Navicacie. Jak to zrobic zeby to zapisalo tak jak trzeba?

Opublikowano
2 minuty temu, Eryk. napisał:

masz może dokładny poradnik jak to zrobić? jestem zielony jeżeli o takie zmiany. 

Ciężko w google poszukać? W m2tool od terenza możesz to skonwertować.

• Aive zmienił(a) tytuł na Navicat nie zapisuje zmian na serwerze
Opublikowano

Pierdolcie się z tymi konwerterami, jak można nowej osobie polecać najgorsze rozwiązanie. Ziomuś, na serwerze, czyli gdzie masz configi, questy etc w folderze o nazwie db lub podobnej, zapewne masz pliki txt (item_names.txt, item_proto.txt, mob_names.txt, mob_proto.txt) i je edytuj (natepadem, ale polecam np excel i zablokować 1 wiersz, by widzieć opis kolumn). Następnie restart serwera, lub /reload proto w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...