Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokie zużycie pamięci ram

Zear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakoś z 3-4 miesiące temu zakupiłem komputer nowy ze sklepu głównie do gier i  działal perfekcyjnie podczas streamowania zużycie procka i pamięci nie przekraczało 20% 

a wczoraj przy zwykłym meczu w league of legends fps spadły mi z 300 na 80 a momentami jeszcze mniej i zauważyłem bardzo duże zużycie pamięci ram i momentami procka jestem świeżo po formacie i zużycie pamięci jest 40-50 % gdy nic nie włączę i jest to stałe.

Format nie pomógł, a jakbym chciał odkurzyć go to myślę ze strace gwarancje i tu pytanie czy odrazu jechać z gwarancja czy jakoś może da sie to naprawić dodam iż mam win 10

dsa.png

Opublikowano

Nie pomógł bo nie zainstalowałeś sterowników,  pewnie wrypałeś cały syf co oferuje recovery  lenovo. 

Czysta instalka i zainstalować tylko sterowniki. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zrobiłem kopletne recovery do stanu początkowego i zaktualizowałem sterowniki, ten komp nie kosztował mało xd podczas streamowania kazdej gry bylo 10-20 zużycia i najnowszego assasina na ultra jeszcze streamowalem xD

Dzwoniłem do lenovo i kazali mi wyslać skriny menagera ale wątpie że za takie coś dostanę gwarancje,,  w assasina juz w oogole nie pogram w futa 19 pewnie tez nie  xD

Opublikowano

Czyli nie zainstalowałeś systemu na czysto tylko z megabajtami syfu od producenta. 90% zawartości jest nie używana nigdy.a usługi działają. 
Zainstaluj normalnie Windows. 

Opublikowano

Przecież masz laptop to po co masz skądś brać jak już masz.

Opublikowano
10 godzin temu, Ktosiu napisał:

Przecież masz laptop to po co masz skądś brać jak już masz.

Ale może zakupił laptopa bez żadnego systemu? Też jest taka możliwość. Ostatnio miałem właśnie na reklamacji taki problem z laptopem po czym okazało się, że namieszane były aktualizacje. Wystarczyło 4 razy z rzędu zrobić i postawić na nowo system i o dziwo zadziałało.

Opublikowano

Mam Pc i był wgrany windows, kontaktuje się cały czas z producentem  zobaczymy co z tego wyjdzie i czy dostane gwarancje, po formacie zainstalowalem lola i dalej tak mało fps

Wysłałem im skriny, że na samym pulpicie jest po 40% zużycia, i stwierdzili, że to jest normalne i nie widzą usterki i odpisałem, że widzę usterke bo straciłem 200 fpsów w grze która w ogóle nie ma wymagań sprzętowych ( lol ), wysłali mi  jakis program do testowania FunMark  noi napisali w jakich ustawieniach mam sprawdzić i 10 fps miałem więc może teraz stwierdzą, że jest coś nie tak xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...