Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z BSD - brak sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem nie dawno vps kvm z  llvup i mam problem z siecia tak jak by nie czyta sieci. probowałem to naprawić z róznych poradników robiłem to kropka w kropke ale nadal nic sieć nadal nie działa był bym wdzięczny jak by ktos mi pomogł  uporać się z tym blędem 

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z BSD - brak sieci
Opublikowano
Dnia 1.02.2019 o 13:39, TexTr napisał:

Witam zakupiłem nie dawno vps kvm z  llvup i mam problem z siecia tak jak by nie czyta sieci. probowałem to naprawić z róznych poradników robiłem to kropka w kropke ale nadal nic sieć nadal nie działa był bym wdzięczny jak by ktos mi pomogł  uporać się z tym blędem 

Pomogę zdalnie. Nie będę dawał gotowych rozwiązań na tym forum z różnych powodów ;) GG masz w profilu, na google, w sumie to wszędzie xD  
Jedynie co wspomnę to nie tylko sieć należy ustawić, ale też dnsy. 

Dnia 1.02.2019 o 14:09, well_skilled napisał:

Sprobuj zalogowac sie kontem root np przez aplikacje WinScp. Jesli pokaze ze utracono polaczenie, albo ze nie udalo sie polaczyc to wina vps. 

Spróbuj się podszkolić, spróbuj to wykonać, spróbować.. koleś, powiem krótko, z tego co Ty napisałeś to jakieś bzdury xd gdybyś spróbował się podszkolić to byś wiedział, że ręcznie trzeba ustawić sieć na lvlupie bo tam są gorsze matoły za przeproszeniem niż tu i nie potrafią skryptu zrobić na np. instalację FreeBSD, przez co trzeba ręcznie instalować FreeBSD i ustawiać sieć ustawiać. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
Dnia 1.02.2019 o 13:39, TexTr napisał:

Musisz poprawnie skonfigurować sieć...

ee /etc/rc.conf

ifconfig_vtnet0_name=“em0”
ifconfig_em0=“inet ADRES IP MASZYNY netmask 255.255.255.255 broadcast ADRES IP MASZYNY”
static_routes=“net1 net2”
route_net1="-net BRAMA/32 ADRES IP MASZYNY"
route_net2=“default BRAMA”

Następnie: 

ee /etc/resolv.conf
nameserver 8.8.8.8 - najlepiej te od google xd

Po czym edytujemy /etc/ssh/sshd_config

ee /etc/ssh/sshd_config

Dopisz bądź znajdź:

PermitRootLogin yes
PasswordAuthentication yes

Jeżeli będziesz szukał usuń "#" przed i popraw z no na yes :)

Reboot maszyny i powinieneś się połączyć

Aaa dodam jeszcze, że musisz usunąć "#" przed port 22 i najlepiej sobie go zmień, ale pamiętaj później o wpisaniu go przy połączeniu ssh bądź ftp :)

Opublikowano
32 minuty temu, TexTr napisał:

oto moja konfiguracja
/edit juz mi ftp działa oraz ssh ale nadal siec nie działa

xdd.png

repozytorium musisz jeszcze zrobić, sieć działa, jeżeli łączysz się z ssh :D

Opublikowano
Przed chwilą, Patryś.. napisał:

repozytorium musisz jeszcze zrobić, sieć działa, jeżeli łączysz się z ssh :D

pomogł byś ?

Opublikowano

xd rok temu z tydzień nad tym siedziałem ale teraz robię to z zamkniętymi oczami :D jak chcesz pomocy to pw

Just a keyboard and some caffeine, making things work.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...