Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyszłość nowych serwerów prywatnych DarkOrbit

Anonymous

Przyszłość prywatnych serwerów   

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przyszłość prywatnych serwerów

• Zagrał bym chętnie w standardowy serwer PVE/PVP
      19
    • Zagrał bym chętnie w standardowy serwer PVP
      0
    • Zagrał bym chętnie w nowy tryb PVP - Battle Royal
      1
    • Zagrał bym chętnie w nowy tryb PVP - "Ruletka"
      1
    • Uważam ,że otwarcie nowego prywatnego serwera jest bez sensu...
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie,

Przychodzę z nietypowym pytaniem jak w tytule – co sądzicie o przyszłości prywatnych serwerów DarkOrbit. Mają szanse powodzenie po czasie ich największej popularności – 3-4 lata temu. Czy nadal po tym czasie byli by chętni kosmiczni piloci chcący pograć na starych zasadach? ?

Co mówię poprzez stare zasady? Client 4.1 i grafiki z 2009 roku ?

Zamieszczam powyżej dość intrygująca was pewnie ankietę, BATTLE ROYAL – „ale … co ? . Dodaję ankietę ponieważ jest pomysł na nową mechanikę serwera gry ( jeden z dwóch nowych trybów) bazujący na najnowszych trendach. Po co to ? ano…. Dla mnie pomysł serwera PVP jest spoko tylko zasady dotychczasowych serwerów są nudne i proste. Dostajemy miliony uridium – w tym momencie gracz kupuje najlepszy statek i ekwipunek i tyle. Już nigdy nie wraca do zakładki „hangar”. Zasada BR jest dla mnie lepsza: lobby, główny czat, i losowanie dwóch zespołów na mapę. Ekwipunek i amunicja orazi wszystko co potrzebne ze skrzyneczek? Drugim trybem roboczo nazwany „ruletka”- gracze losowani są na mapę podobnie jak w Dotychczasowych TDM w małych zespołach. Tylko na wstępie następuje losowanie HP,osłony,dmg i ilości amunicji dla wszystkich tak samo. Wiec każdy walczy na tych samych warunkach.

Zachęcam do dyskusji.

PS. Uprzedzając wszystkie pytania – Tak jestem świadom trudności napisania prywatnego serwera. Gdyby nie osoba która dla mnie to pisze, nie miała doświadczenia na tym polu nie napisał bym Tutaj tego. Oraz… gdyby wczesne wersje takich serwerów nie były by już napisane ?

Opublikowano

Aktualnie serwery prywatne nie są tak popularne - ale wystrzelą bardzo wysoko, gdy oryginalna gra upadnie. Chyba, że powstanie zamiennik DarkOrbit, w sensie w ogóle inne pliki [Nie mówię jednak o Nova Raider czy War Universe, tylko o grze która nie będzie odstawać grafiką oraz gameplayem od oryginalnej gry]. Osobiście chciałbym zobaczyć DarkOrbit w odsłonie BR, bo byłoby to coś całkowicie nowego i unikalnego [No, może prócz tego, że tryb BR nie jest na te dni unikalnym trybem], jednak bardziej chodzi mi połączenie takiej kosmicznej gry z BR. Sam śledząc DarkOrbit od 2008 roku, mogę stwierdzić iż to jak teraz ta gra się rozwinęła... powiedzmy, że jest okay, prócz tego, że nie jest zbalansowana całkowicie. A czas żeby poświęcić na grę aby mieć bardzo dobre konto - cóż, w każdej grze jest tak samo, czy to WoW, czy to oryginalny Metin, czy jakakolwiek inna gra. Typowe, standardowe serwery PVP/PVE są już nudne, dlatego na prywatne serwery trzeba wymyślać unikalne rzeczy, lub [spróbować] wprowadzić BR i zobaczyć jak to się ludziom podoba. Unikalne serwery to był np. Milkiway [Pierwszy server z systemem upgrade - ponad 200 graczy online przez cały czas], Andromeda [Kolejny serwer z systemem upgrade, gdzie graczy było ponad 300 na serwerze]. Nie wspomnę już o początkach UberOrbit v1 oraz v2, gdzie również graczy było 200+. Te serwery które wymieniłem były bardzo unikalne, i różniły się od oryginalnej gry - więc łamanie zasad, robienie czegoś unikalnego dot. prywatnych serwerów zachęca bardzo dużo graczy, aby zagrać.

Opublikowano
Dnia 16.02.2019 o 14:55, Tluczek9902 napisał:

Aktualnie serwery prywatne nie są tak popularne - ale wystrzelą bardzo wysoko, gdy oryginalna gra upadnie. Chyba, że powstanie zamiennik DarkOrbit, w sensie w ogóle inne pliki [Nie mówię jednak o Nova Raider czy War Universe, tylko o grze która nie będzie odstawać grafiką oraz gameplayem od oryginalnej gry]. Osobiście chciałbym zobaczyć DarkOrbit w odsłonie BR, bo byłoby to coś całkowicie nowego i unikalnego [No, może prócz tego, że tryb BR nie jest na te dni unikalnym trybem], jednak bardziej chodzi mi połączenie takiej kosmicznej gry z BR. Sam śledząc DarkOrbit od 2008 roku, mogę stwierdzić iż to jak teraz ta gra się rozwinęła... powiedzmy, że jest okay, prócz tego, że nie jest zbalansowana całkowicie. A czas żeby poświęcić na grę aby mieć bardzo dobre konto - cóż, w każdej grze jest tak samo, czy to WoW, czy to oryginalny Metin, czy jakakolwiek inna gra. Typowe, standardowe serwery PVP/PVE są już nudne, dlatego na prywatne serwery trzeba wymyślać unikalne rzeczy, lub [spróbować] wprowadzić BR i zobaczyć jak to się ludziom podoba. Unikalne serwery to był np. Milkiway [Pierwszy server z systemem upgrade - ponad 200 graczy online przez cały czas], Andromeda [Kolejny serwer z systemem upgrade, gdzie graczy było ponad 300 na serwerze]. Nie wspomnę już o początkach UberOrbit v1 oraz v2, gdzie również graczy było 200+. Te serwery które wymieniłem były bardzo unikalne, i różniły się od oryginalnej gry - więc łamanie zasad, robienie czegoś unikalnego dot. prywatnych serwerów zachęca bardzo dużo graczy, aby zagrać.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedz ! ;) Tak samo myślimy, by pchnąć w temat coś zupełnie nowego, unikalnego by zachęcić graczy ;) Dlatego postawione - tworzy się serwer PVP/PVE z nowym trybem :) 

Więcej informacji wkrótce. Parę zdjęć dla atencji i mobilizacji do zgłaszania opinii. 

1.png

2.png

3.png

4.png

6.png

Opublikowano

nick znajomy ale ty chyba nie jesteś tą osobą co znam pod tym nickiem :D co do pomysłu sam pracowałem nad czymś ale z racji że ja tylko zajmuję się html/css zarządzaniem moderacją oraz ewentualnie photoshop i edycja klienta to moja wizja upadła miałem gotowy cms unikalny fajnie wyglądał jeżeli nie będziesz miał przeciwko to wstawię swoja pracę :P

PSlqjGC.png

Opublikowano

Śmiało dawaj :) choć chyba kojarzę ,że kiedyś coś podobnego na forum już wysyłałeś. tylko wtedy wyglądało to na render lub szablon do pocięcia :) 

Opublikowano

Już nie mogę się doczekać jak darkorbit będzie wyglądać w odsłonie BR! Mogę podrzucić parę pomysłów dotyczące tego jak to ma mniej więcej wyglądać

Opublikowano

Hmm... Jeśli chodzi o system BR to powinna być mapka wielkości 4-4. System ekwipunku powinien być dostepny cały czas, np. pod klawiszem E [I przyjmijmy, że można go używać 5s po zaatakowaniu/otrzymaniu obrażeń] Najzwyklejsze skrzynki bonusowe, które będą zawierać:

1. statki od liberatora - bigboya [Mam też inny pomysł co do statków, ale on jest troche... gorszy, ale mogę go również wytlumaczyć]

2. lf2 - przez lasery rozproszeniowe (Chociaż na tej wersji klienta nie ma tych laserów) do laserów lf3

3, Osłonki za kredyty, w tym osłona bo1 [Oprócz tej osłony za 8k i 16k kredytów]

4. napęd prędkości za 50k kredytów

5. 500 sztuk sepromu lub 1000 sztuk promerium <- mniejsza szansa na otrzymanie niż innych rzeczy

6. Przy każdym podniesieniu skrzynki bonusowej mamy szansę: 30% szans na otrzymanie 5k sztuk x1, 15% szans na otrzymanie 4k sztuk x2, 15% szans na otrzymanie 4k sztuk Sabu, 20% szans na otrzymanie 4k sztuk x3, 15% szans na otrzymanie 4k sztuk x4, 5% szans na otrzymanie 2k sztuk RSB [Co daje nam 100% na otrzymanie jakiegokolwiek typu amunicji, jednak % mogą ulec zmianie]

7. Nierzadką szansę na otrzymanie klucza do zielonych skrzynek w sztukach do max 2 [50% szans na otrzymanie drugiego]

8. Szansa na otrzymanie Flaxa

Zielone skrzynki będą zawierać: [Jak i również czas czekania zmniejszony z 5s do 3s]

1. Lasery LF4, bardzo mała szansa na 2 sztuki

2. BO2, minimalna szansa na 2 sztuki

3. Najlepsze napędy, w dwóch sztukach

4. szansę na otrzymanie statku Vengeance lub Goliath

5. 2000 sztuk sepromu lub 5000 sztuk promerium

6. Przy każdym podniesieniu zielonej skrzynki mamy szansę na amunicje: 5% 5k x2, 10% 5k x3, 20% 5k sabu, 35% 5k x4, 30% 2k RSB [Co daje nam 100% na otrzymanie jakiegokolwiek typu amunicji, jednak % mogą ulec zmianie]

7. Szansa na otrzymanie Irisa

8. Mała szansa na otrzymanie PET'a, który będzie mieć 5 slotów na lasery.

Tutaj bardziej chodzi o zdobywanie ekwipunku, w którym będziemy walczyć od samego początku do końca, więc większość zależy od szczęścia, ale czym byłaby zabawa bez losowości?

Jeśli chodzi o PET'a - jest on jednorazowy. Po zniszczeniu PET'a, on po prostu znika i przy odrobinie szczęscia trzeba go wydobyć jeszcze raz.

Przy posiadaniu maksymalnej ilości dronów, po wydobyciu irisa - wchodzi on na miejsce flaxa

Na mapie o wielkości 4-4 [Gdyż ta mapa jest największa] powinny być rozłożone strefy, w których będzie największa ilość skrzynek bonusowych, jak i zwiększona szansa na pojawienie się zielonych skrzynek. 

Co chodziło mi poprzez pomysłu dot. statków? Na końcu meczu, zależy od naszej pozycji będziemy dostawać walutę gry - czyli uridium. Za uridium możemy ulepszać statki [I dodawać takie parametry jak generatory, slot na lasery, prędkość statku itd, oczywiście w ograniczonej ilości]. Ten pomysł nie jest zły, jednak na dłuższą metę - jak będziemy mieli phoenixa a trafimy na kogoś, kto ma już ulepszonego goliatha no to... trochę słabo. 

Mapę ze strefami dodam wkrótce [Na razie nie mam aż tyle czasu, aby to rozplanować.

Co sądzisz o takim małym pomyśle?

• 5 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 30.03.2020 o 06:12, MrCCape napisał:

@Anonymous  coś cisza? upadł projekt?

Projekt serwera pve/pvp w pełni ukończony leży na dysku. Projekt upadł przez realia braku czasu. Projektuje całość jedna osoba. Jak wpadnę w kwarantannę na 10 dni w dzisiejszych okolicznościach, odpalimy całość for&fun na testy xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...