Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Assassin's Creed Odyssey - nie działa save

Hardcore135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i z góry przepraszam jeśli zły dział.

Mam problem z grą z tematu.

Wczoraj zainstalowałem ową grę i wszystko śmiga jak należy ale jest problem z zapisem gry.

Mianowicie chodzi o to że podczas gry wykonałem kilka szybkich zapisów a gdy kończyłem grę wykonałem pełny zapis w menu.

Dopóki nie wyłączyłem gry dało się ją normalnie wczytać, lecz po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu gry, w menu dostępna jest tylko opcja "Nowa gra".

Opcja "Wczytaj grę" całkowicie zniknęła. 

W ścieżce C:\Users\MSI\Documents\CPY_SAVES\CPY\UPLAY\5059 wszystkie moje zapisy są, ale w grze nie da się ich wczytać. Myślałem że może źle zapisałem, wyciąłem więc cały folder z zapisami i uruchomiłem grę od nowa, przeszedłem prolog, zagrałem chwilę, zapisałem i to samo.

Dopóki nie wyłączyłem gry dało się wczytać, po restarcie zapisy z gry zniknęły.

Oto mój sprzęt:

Windows 10 Home

Procesor Intel Core i3-8100 CPU 3,60GHz

RAM 8GB

Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB

Dodam że reinstall gry.uruchomienie jako administrator, ustawienie zgodności,czyszczenie rejestru nie pomogło.

Pomocy ;/

• Aive zmienił(a) tytuł na Assassin's Creed Odyssey - problem z save
Opublikowano

A sprawdź jak wyglądają właściwości plików zapisu, bo ważne, żeby atrybuty wyglądały tak:

image.png

image.png

To powinno rozwiązać problem :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano
20 godzin temu, Lord Makin napisał:

A sprawdź jak wyglądają właściwości plików zapisu, bo ważne, żeby atrybuty wyglądały tak:

image.png

image.png

To powinno rozwiązać problem :)

Niestety u mnie wygląda to tak samo a problem wciąż występuję.

Inne pomysły?;p

Edit.: Problem rozwiązałem. 

Mianowicie, Kolega wyżej, w czerwonej ramce zaznaczył mi 2 opcje w właściwościach pliku zapisu które MUSZĄ być zaznaczone. Były zaznaczone. Ale teraz zauważyłem że mam zaznaczoną również 3 opcje tj. "Kompresuj zawartość, aby zaoszczędzić miejsce na dysku"a na screenach kolegi ta opcja nie jest zaznaczona. Odznaczenie tej opcji spowodowało pojawienie się zapisów w grze.

Dziękuję więc za pomoc panu " Lord Makin ", sam bym na to nie wpadł :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

Trochę chciałem odkopać temat, może znów mi ktoś pomoże #LordMankin :D

Problem opisany wyżej miałem z piratem, pobrałem gierkę żeby sprawdzić czy warto kupić i tak, warto.

Kupiłem grę, ale chciałem wrzucić do niej save z pirackiej wersji na której pograłem z 2 dni, niestety gdy tylko odpalę grę, wgrane save'y znikają z folderu. Tak jak by jakieś zabezpieczenie je usuwało. Ktoś coś? 

Opublikowano
1 minutę temu, Hardcore135 napisał:

Trochę chciałem odkopać temat, może znów mi ktoś pomoże #LordMankin :D

Problem opisany wyżej miałem z piratem, pobrałem gierkę żeby sprawdzić czy warto kupić i tak, warto.

Kupiłem grę, ale chciałem wrzucić do niej save z pirackiej wersji na której pograłem z 2 dni, niestety gdy tylko odpalę grę, wgrane save'y znikają z folderu. Tak jak by jakieś zabezpieczenie je usuwało. Ktoś coś? 

Obawiam się, że to może być problem. To nawet nie zorientowałem się, że to nie była legalna wersja, bo takich zachowań tutaj nie pochwalamy :/

EXPmIpC.gif

Opublikowano
Przed chwilą, Lord Makin napisał:

Obawiam się, że to może być problem. To nawet nie zorientowałem się, że to nie była legalna wersja, bo takich zachowań tutaj nie pochwalamy :/

Wiem, lecz to było tylko na potrzeby sprawdzenia, pirat usunięty, gra zakupiona .

Czyli nie masz pomysłu na wgranie tego save'a?

Opublikowano

Niestety save czasami nie działają np: z oryginału na pirat i na odwrót. Może to tez zależeć ,że gry, które maja cracka mają znacznie starszą wersję. Mi się tak oryginalny save od need for speed payback zepsuł. Oryginał, ale ominąłem kilka aktualizacji i niestety. Dlatego lepiej robić kopie save, ale niestety oryginalnej nie zaktualizowanej wersji nie uruchomisz. Natomiast  w twoim przypadku i need for speed payback jest tak ,że save działa tylko na jednym koncie, dlatego ci nie wczytało z pirata. Nie wczytałoby ci z innego legalnego konta.

8902314106109971000808.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...