Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

CMS pod forum

nicodxm

Pytanie

Opublikowano

Cześć szukam CMS'a do stworzenia forum, zależy mi na stabilności, wysokich możliwościach edycji tj. dużym repozytorium pluginów, oraz miło by było jakby był open source albo nie kosztował xxxxx$ miesięcznie. Chciałbym poznać plusy i minusy różnych możliwości. Z góry dzięki.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za dużego wyboru nie masz, albo wybierzesz IPS, ale wtedy musisz liczyć się ze sporym jednorazowym wydatkiem + koszt ewentualnych pluginów, albo wybierzesz MyBB i część pluginów będzie darmowa, ale części w ogólnie nie znajdziesz i będziesz je musiał pisać sam/zlecić ich napisanie. Wszystkie inne systemy for, nawet jeśli są lepiej napisane i oferują więcej możliwości, mają małe społeczności i niewielką liczbę dodatków.

Opublikowano

Na aktualne warunki masz dwa wyjścia IPS i płacisz miliony monet albo wybierasz MyBB i masz spoko społeczność plus bardzo dużo rzeczy darmowych - do tego koszt pluginów/szablonów zamkniesz w tym co byś miał zapłacić na IPS.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Tak jak poprzednicy - polecę IP.Board, albo preferowany przeze mnie Discourse.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Zastanawiam się właśnie nad mybb ale myślę czy phpbb nie będzie lepszy. I tak czytam ciągle o tym i im więcej przeczytam tym bardziej nie wiem co wybrać.

Opublikowano

Co do informacji jaki poprzednicy jeżeli chcesz stworzyć dobre forum które chcesz rozwijać to skorzystaj z IPB rzecz jasna jest płatny.

Jeżeli zaczynasz przygodę wybierz MyBB w późniejszym czasie zawsze możesz wykupić IPB i migrować z Mybb do IPB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...