Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S1][x1000] SpiritMU

SpiritADM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę że najważniejsza wiadomość... "Ps. Jeżeli serwer wystartuje to w dniu jutrzejszym również o godzinie 18" info z fb. No to raczej pograne ;)

EDIT:

Tak swoja drogą piszą że mają problem z CastleSiege  - toż ten event wystartowałby lekko tydzień po starcie. Do tego czasu można by server normalnie włączyć, a bugi w między czasie wyeliminować. Więc raczej ciemno to wszystko widze, i ja chyba raczej jednak podziękuje za grę tutaj. Powodzenia reszcie :)

Opublikowano

Witajcie, w miarę na bierzaco odpisywalem na FB. Tam jest informacja ze start przesuwamy o 24h ponieważ wyszła dosyć powazna usterka, z która nie chcialem startować z serwerem (poniewaz moglaby powodowac ciagle wyrzucanie serwera). Na stronie w newsach rowniez jest ta informacja. Proszę o cierpliwość. Serwer będzie, lecz ten problem wyniknął w dniu dzisiejszym niedlugo przed startem - niestety nie udalo mi sie tego naprawic do tej pory. 

Edit: Przed północą udało mi się temat ogarnąć :) tak więc o godznie 18:00 serwer będzie udostępniony. 

PS. Nie sugerujcie się tym, że jest Online i wyskakuje informacja, iż błędne konto. Konto jest prawidłowe - serwer jest odblokowany dla wybranych kont. 

Pozdrawiam

Opublikowano

nie wiem moim zdaniem takim podejsciem i zaangażowaniem robicie sobie strzał w kolano i tyle, na starcie zjebaliscie sobie fanbase serwera a takie rzeczy powinno sie testowac wczesniej a nie w dzien startu serwera, pozatym lacznie jest zaledwie 60 kont zrobionych jesli z tego zaloguje chociaz 15 to bedzie chyba sukces xd

Opublikowano

No cóż mogę więcej powiedzieć? Tak masz rację, że wygląda to żenująco. Nie miałem wyjścia po prostu. Było kilka rzeczy, których jeszcze nie sprawdziliśmy i tak wyszło. Ja za tą sytuację przepraszam, ale na chwilę obecną nic więcej nie mogę zrobić.

Opublikowano

Ja nie skreślam jeszcze serwera. Znam scenę polskiego mu i to nie pierwszy przypadek takiego błędu. Czy grał ktoś na UG mu? Wiecie co się stało w pierwszy dzień? Bugi tam poprawiali przez miesiąc od startu (o ile nadal nie poprawiają). Byłam na testach poza tym jednym bugiem wszystko wydawało się ok. 

Buziaki ;)

Opublikowano

Co to ma być? Start opózniony o 24h, wchodze na server a tam - sklepy totalne gotowce bez żadnych zmian, JEDEN spot z pajaczkami w lorce. ŻADNEGO spota  w devias 2/3 jedynie kilka wormów w davias. Server totalnie bez żadnych zmian, poprostu odpalony z jakiegoś gównianego gotowca. Dobiłem 60 lvl i to i tak za duża strata czasu jak na ten server. Niestety liczyłem że będzie coś fajnego, a jest totalna beznadzieja...  Zawiodłem się. Moja opinia - zaczynanie gry na tym serverze to totalna strata czasu. Patrząc na to jak startował i jak jest przygotowany, podejrzewam że tygodnia nie przetrwa.

Opublikowano

Sklepy osobiście zmieniałem. Być może jeden z nich został z gotowca - bo poprostu odpowiadał.

Spotów brak? A zaglądałes w zakladke na stronie? 

To jest ukryta treść, proszę

W dalszą dyskusję nie wchodzę bo po 60 lvlach stwierdzać, że serwer jest z gównianego gotowca i nic nie ma chociaż tego do końca się nie sprawdziło jest stratą mojego czasu na odpisywanie do takiej osoby. A jeżeli shopy i spoty nie odpowiadają to dlaczego nie napisales na naszym forum? Sa tam juz pewne uwagi, ktore zostana wprowadzone - serwer jest dla graczy i bedzie to brane pod uwage. Zapraszam za jakiś czas. 

Opublikowano

Poświęciłem kilka minut więcej minut na gre. Po rozdaniu pkt, oczywiscie trzeba relog bo bug. Wrociłem na 123 lvl i już nie mogłem wziąść buffa od elfa xD Ludzie hejtują ustawienia, admin wie swoje. Żeby nie było - nie przyszedłem tu żeby hejtować. Ale niestety jak dla mnie server powinien własnie startować ale w testach, a nie propagować go jako pełnoprawny produkt. Jak już pisałem wyżej, ja grę skończyłem bo nie widzę w tym najmniejszego sensu - patrząc po tym co się dzieje odnosnie jego przyszłosci potwierdzam wcześniejszą tezę. Ale życzę Wam jak najlepiej. MImo wszystko. Pozdrawiam.

Opublikowano

Odkąd pamiętam na starszych sezonach zawsze było tak, że po rozdaniu pkt komendą trzeba było zrobić reloga, więc nie wiem co Ci nie pasuje. Elf buff? po co Ci, idzie później expić gdzie chcesz, ale chyba jesteś zbyt słaby na takie rzeczy. Skoro nie chcesz grać to nie graj, na Twoje miejsce wbiją inni lepsi gracze.

Opublikowano

Mati byłeś na serverze? :D Wydaje mi się że nie xD Ale mniejsza z tym, grę zakończyłem komentowanie na tym właśnie kończę bo mija się to z celem :) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Tak grałem i gram cały czas i dla mnie serwer spoko, to co nie działa lub do jest do poprawy, gracze piszą admin to od razu ogarnia. Trzymaj się.

Opublikowano
17 godzin temu, dasjodsa1 napisał:

Admin ogarnij tego clienta bo wyszukało mi 5 czy 6 trojanów

Pisałeś chyba u nas na forum. Jeżeli tak to wydaje się, że już wszystko jest ok :) Zapraszamy

Opublikowano
Cytat

Piszę tutaj, bo może to miejsce wpłynie na admina.

A więc mam kilka pytań, kiedy zostanie zmienione:

- SB (SM na 20 rr zabije samotnie k5, dla porównania BK potrzebuje około 50. Nie wspominając o tym, że tylko z SB można wejść na icarus i zbierać piórka),

- dodane spoty (sorka ale bić już 30 res w atlans to nuda, arena na weekend to żaden cud, bo ludzie w tygodniu, co może dziwić też grają),

- drop boxów (średnio co z 4 goldena nic nie wypada, chyba wystarczy, że na drop exe z boka+5 jest około 50%),

- kiedy pojawi się jakieś info odnośnie zbanowania GM guildi kilkanaście godzin przed CS,

- ds (przecież na DS4 w górę chodzić może tylko SM, bo pojawiają się moby z icarusa, które biją tyle co goldeny (znam osobę, która na jednym DS nazbierała bardzo dużo tak drogocennych piórek)),

- koszt resa (vietnamce grają na autozbieraczach zen, więc trochę niesprawiedliwe, że uczciwi gracze muszą zbierać ręcznie, poza tym co to za waluta jak można mieć 2kkk w 30min).

Czy zostało zmienione:

- bc, tak naprawdę nagrody? No sorry, ale za wygranie bc6 na starcie dostawało się 40/40? Dokładnie nie wiem, bo niestety nie gram SM. ;P

Czy można coś zrobić z punktami za res dla DL i MG, dostają tyle co reszta? A MG poza dodatkowymi punktami nie ma nic, zero buffów. Natomiast grać DL na serwerze bez bota, w tych czasach to samobójstwo, może dlatego gra ich tak mało. 

Balans pomiędzy postaciami? Na około 35 rr mój MG bije na icarusie 40, z edr 1500, z ign 7- 9 k, SM na mniejszym resie bije 5- 7k podstawowo.

Ostatnie pytanie, kiedy zostanie zrobiony jakikolwiek event. Na starcie było ich masa, teraz cisza od tygodnia oraz obiecana licytacja renami. 

Pomimo tych wszystkich nazwijmy to niedociągnięć gra się przyjemnie, ludzie są ok. Serwer można polecić, ale równocześnie trzeba się liczyć z tym, że jest kilka rzeczy do poprawy.  

#EDIT

Jak widać minęły 2 dni, a administracja nie odniosła się do zgłaszanych problemów. Nadal SB jest ustawione na 100% itd. itd..

Kolejna sprawa, na serwerze dziennie pojawia się około 10 osób z Polski, reszta to Vietnam. Co niestety zabiło atmosferę na serwerze. Nie stosują się do regulaminu (który ma tyle dziur, że dramat). O ile na starcie było 30 online, można było powiedzieć, że na serwerze gra 20/25 osób. Teraz widzę rekord 73, ale niestety liczba graczy nie wzrosła, to tylko multikonta, bo exp w pt większy. Jedyne co się zmieniło i na co administracja miała czas to VIP, najważniejsze to zarobić kasę na niedopracowanym serwerze. Wystarczy wejść na forum, aby zobaczyć, iż administracja nie angażuje się w życie serwera.

Niestety, ale szczerze odradzam grę na serwerze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Alicee odpisałem w prywatnej wiadomości. Chciałbym wszystkich poinformować, że prace nad serwerem trwają cały czas. Fakt, że był początkowo bardzo niedopracowany - teraz myślę, że jest lepiej chociaż dużo błędów pozostaje - jednakże ta wersja się tym charakteryzuje, że nie jedno nas jeszcze zaskoczy. Proszę o wyrozumiałość bo z dnia na dzień sam pracuję, a serwerem zajmuję się dodatkowo z pasji - dlatego też wersja nawiązuje do starego klimatu MU. 

Zapraszam i pozdrawiam :)

Opublikowano

3.jpg

Na serwerze wprowadziliśmy 3 subservery. 

PVP - pk dozwolone

NO-PVP oraz VIP - możliwość PK całkowicie wyłączona, tak aby można było spokojnie nabijać lvl bez obaw.

Wprowadzona została możliwość zbierania REN u Golden Archera, które zapisują się automatycznie na stronie jako nowa waluta na serwerze o nazwie SPIRITS. 

Na chwile obecna Spirits można wymienić na konto VIP na serwerze (planujemy uruchomienie marketu na stronie / licytacji).

Wprowadzona została również  możliwość sprzedawania przedmiotów za ZEN na serwerze poprzez opcję /offtrade (chyba wszystkim znana opcja) - jest to opcja dla sprzedaży zbędnych itemów EXC lub tez poprostu kamieni.

Wprowadzamy kolejne zmiany, o których niebawem.

Zapraszam serdecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...