Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasyka Metina - czy się uda?

kirio944

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POMYSŁ NA STWORZENIE KLASYKA 2007ROKU POWRÓT DO PRZESZŁOŚCI

Witam serdecznie, posiadam dość spory budżet na postawienie serwera metin, kiedyś bawiłem się na tych pierwszych silnikach metina jeszcze z typu longjumt2 typu login root hasło mcncc.com hah kto pamięta ten wie, ale do rzeczy chce stworzyć serwer który bd opierał się na bardzo typowym klasyku bez IS, chce go utrzymywać za własne pieniądze, kto bd chciał bd mógł dołożyć się do cegiełki.. żadnego faworyzowania.. chce żeby wrócił stary dobry metin, szukam ludzi którzy są chętni podjąć się temu mam budżet odłożony na kilka lat utrzymywania, ale myślę że jak by stworzyć coś unikatowego a zarazem normalnego Metina który przeniesie nas w lata początkowego Metina gdzie Stal +4 miałeś to byłeś kotem, gdzie dropienie fms riba było ciężkie i oblegane przez ludzi, bez żadnych dodatków, Rekawice jak i inne rzeczy z PLA które były w IS dać w sklepie za tak odpowiednią kwotę zeby nie gryzła  ludzi i jednocześnie nie było jej w nadmiarze, dodatkowo bd potrzeba dobrego programistę przed hakami, oczywiście  każdy zostanie odpowiednio wynagrodzony, ale myślę że samo zrobienie takiego Klasyka, żeby powrócili starzy dobrzy metinowcy jest jak najbardziej możliwe bez nacisku na zysk powtarzam ja bd go utrzymywał żadnych item shopow wszystko w grze , oczywiście balans taki żeby wszystko było podobne a może nawet trudniejsze od samego globala, myślę nad expem nawet mniejszym niż razy jeden myślę o 0.5 tak żeby serio wbicie tego 99lvl dawało dumę, może i bd 2 razy trudniej od PLA ale bd to klasyk bez żadnych badziew  oczywiście pomysly na dekoracje miast jak i strojów są jak najbardziej wskazane poszukuje ludzi ktorzy chcą wziąć w swoje ręce ten projekt  tak żeby powrócil  Stary dobry metin z 2007 roku Jeśli jest ktoś chętny proszę pisać komentarze czy pomysł sie podoba, ja Ze swojej strony mogę obiecać że bd to stary dobry metin, czekam na sugestie Pozdrawiam :) 

Tworzymy coś pięknego, chcesz pomóc stworzyc klasyka Mt2 pisz :) 

Opublikowano

Poszukaj podobne posty i prezentacje takowych serwerów i odpowiedz sobie na swoje pytanie sam

Opublikowano

chyba dobrze wiesz że takiego serwera nie ma sprawdziłem i wszystko ma i iS i inne pierdoły dodane jakieś niebianskie badziewia stalki też jakieś to nie jest klasyk z 2007roku...  jakies smoki w 2007 roku, czytAAJ ZE ZROZUMIENIEM, Pozdrawiam . 

• Aive zmienił(a) tytuł na Klasyka Metina - czy się uda?
Opublikowano

powiedzcie mi skąd te przypuszczenia skoro nawet mnie nie znacie i nie mam 15lat. :) 

Opublikowano

Moim zdaniem na pewno się nie uda.

Z reguły serwery prywatne są zrobione po to, żeby grało nam się łatwiej itp.

Ty napisałeś, że exp będzie mniejszy nawet niż na globalu, moim zdaniem lekka przesada.

Nie wiem, czy ktokolwiek czerpałby radość z gry musząc bić lvl dwa razy dłużej niż powinien.
Ale po tym co napisałeś, wnioskuję, że chcesz postawić serwer na podstawowych plikach 2008 i nic nie zmieniać.
Co to za problem? Każdy mógłby to zrobić, ale nie jest to warte zachodu.

giphy.gif

Opublikowano
2 minuty temu, axonne napisał:

Zagrałbym na starym Metku ;]  

Sry to say but jesteś jednym z naprawdę bardzo nielicznych.

To ma takie same szanse powodzenia jak nowy antycheat na globalu. NOU NOU.

Opublikowano

Pomysł spoko choć exp 0.5x nie przekonuje, sam szukałem takiego serwera z marnym skutkiem. Ludzie którzy chcieliby zagrać na takim serwie to głównie 25+ teraz, i nie koniecznie mogliby znaleźć czas na to, ale gdyby się coś takiego pojawiło to chętnie bym zagrał :) Dlatego życzę powodzenia :)

Me gusta.

Opublikowano

oczywiscie ze chce ale widze ze mało chetnych i 0 optymizmu ze strony starych wyjadaczy a szkoda bo chciałem przywrocic stare dobre lata nie tylko graczom ale tez sobie :) 

1 godzinę temu, Night Hunter napisał:

Pomysł spoko choć exp 0.5x nie przekonuje, sam szukałem takiego serwera z marnym skutkiem. Ludzie którzy chcieliby zagrać na takim serwie to głównie 25+ teraz, i nie koniecznie mogliby znaleźć czas na to, ale gdyby się coś takiego pojawiło to chętnie bym zagrał :) Dlatego życzę powodzenia :)

jeśli chodzi o ten exp to dlatego ze wszystko bd w grze i bd  gracze mieli dużo uproszczeń, pomyśl  wejdzie taki stary wyjadacz i bd bitka o spoty na dzikich psach zaprzysiezonych czy tez dzikich slug a zrobienie itemu +9 bylo by zmniejszone tak zeby to bylo serio hard kto by nie chcial to bynie gral, ale uwazam ze duzo ludzi by sprobowalo tu nie chodzi co ma byc na tym server tylko o klimat im wiecej ludzi tym lepiej i mysle ze by wrocil stary dobry metek ten ktorego pamietamy bez tych wszystkich dekoracji i niebianskich itemow na 80 + czy tez stalek na 100lvl stalka i hwang to byl by max jaki mozna miec ja tam bym zagral a jesli nawet go postawie i malo ludzi bd grav to sam bede gral dla frajdy :) 

p.s wiec jezeli jest ktos sie na tym zna i ogarnie mi server jaki byl z 2008 roku to zostanie wspolwlascicielem i dodatkowo jesli wszystkobd spoko   to GM w grze + pieniadze w real. 

Opublikowano

Grałbym :p (ale exp standardowy, a nie żaden 2x trudniejszy niż na podstawce bo i tak był trudny). Pobrałem sobie parę miesięcy temu Classica, ale dupa tam stalki to na podłodze leżą, lvl up to mam z psa 1, jakieś wymysły nowe głupie, likany - a myślałem, że będzie klasyczny metin, a nie taki crap. Jeżeli będzie prawdziwy klasyk to i ja będę.

Sieć Serwerów RPG E-Craft.PL

1.7-1.13

Opublikowano
1 minutę temu, xN0MANDx napisał:

Grałbym :p (ale exp standardowy, a nie żaden 2x trudniejszy niż na podstawce bo i tak był trudny).

to jest do ustalenia mi to obojetne moze byc 1x lub 2 razy exp chociazby ale chce zeby nie bylo syfu na tym serwerze zeby mozna bylo poczuc klimat z 2008roku :) 

Opublikowano
Przed chwilą, kirio944 napisał:

to jest do ustalenia mi to obojetne moze byc 1x lub 2 razy exp chociazby ale chce zeby nie bylo syfu na tym serwerze zeby mozna bylo poczuc klimat z 2008roku :) 

No dlatego exp ma być klasyczny x1, a nie jakieś wymysły ;)

Sieć Serwerów RPG E-Craft.PL

1.7-1.13

Opublikowano

wszystko jest do ustalenia ja jestem tylko sponsorem a potrzebuje ludzi ktorzy ogarna powiem tak na plikach terrenzo ktos mi wspomnial na priv mozna by bylo go postawic ale ja sie nie znam wgl na tych plikach dlatego poszukuje wspolwasciciela  bo pomyslow to  mam zeby byl to w 99% klasyk z 2008 roku 

p.s aktualnie bawie sie wlasnie na maszynie tej terrenzo gotowej z forum zeby przypomniec sobie wszystko i zapisuje sobie czego nie bylo w metinie z 2008 roku i na pewno katakumb nie bylo tak mi sie wydaje przynajmniej chyba ostatnia lokacjA To byla atlantyda v2 max ale nie jestem pewien choc mysle tez zeby dodac jakies dungeony na tym klasyku tak zeby bylo mozna oderwac sie troche od expa nie wiem co o tym myslicie ale uwazam ze duzo ludzi by chcialo wrocic do tego klimatu . ;)

Opublikowano

W obecnym świecie metina nie wiedzę szans dla starego dobrego old-schoolu. Ile było już takich projektów? Każdy koniec końców się wywalał bo na serwerze zostawała garstka osób.

Opublikowano

VeltaR to ze inne padaly to nie znaczy ze moj po miechu padnie, bez kitu co to za jakies gadanie ze kazdy serwer pada taki ja to raz nie jestem kazdy a 2 jesli nawet bd grac 5 osob to ich sprawa  mysle ze i tak czy siak ludzie przyjda pograc w klasyka takze nie widze sensu gadac ze i tak padnie jak mnie nikt nie zna z tego forum i nie jestem kazdym. pozdrawiam .

Opublikowano

Moim zdaniem super pomysł.

Chętnie bym pomógł ale jestem dopiero początkującym informatykiem (prosto po technikum), oczywiście jeżeli sie czujesz pewnie w tym co bedziesz robić to uważam że ma szanse to zaistnieć bo ja osobiście szukam takiego serwera od dawna ale jeżeli już sie trafi jakiś hard z wiekszą ilością graczy to opiera sie na IS.

Opublikowano
1 godzinę temu, N3ONx napisał:

Moim zdaniem super pomysł.

Chętnie bym pomógł ale jestem dopiero początkującym informatykiem (prosto po technikum), oczywiście jeżeli sie czujesz pewnie w tym co bedziesz robić to uważam że ma szanse to zaistnieć bo ja osobiście szukam takiego serwera od dawna ale jeżeli już sie trafi jakiś hard z wiekszą ilością graczy to opiera sie na IS.

zgadzam sie z Tobą poki co widze ze nikt nie chce mi pomoc wiec zaczynam od 0 sam wziolem pliki terrenzo teraz szukam bledow a jest ich jak widze sporo sporo tez jest do usuniecia tych nowych itemow aktualnie nie znam sie na tym i rozkminiam jak to wszystko zrobic sam na metodach prob i bledow i widze juz blad ze zatruty niema srednich np   i wiele innych bledow ale nikt nie chce sie tego podjac wiec spokojnie bede robil sam zajmie to pewnie dlugo bo kompletnie sie na tym nie znam ale coz jak mi sie uda na pewno bee w tym poscie dawal relacje no szkoda ze nikt nie chce wrocic do tych czasow i dac od siebie troche :) nie mowie tu o pieniadzach a checiach postawienia go naprawieniu wielu bldow no nic UMIESZ LICZYC LICZ NA SIEBIE :) na pewno nie za przestane dzialac w ytm kierunku aktualnie szukam bledow na tym silniku i edytuje wsqp przez WIN SCIP  i usuwam tabele ktore nie sa zwiazane z metinem 2008r jest duzo tego w tym terrenzo sa jaies iremy na 105lvl syf syf ale coz lecimy zrobie go nie tlko dlA SIiebie ale tez dla graczy ktorych na pewno jakas garstka zachece a to juz bd zalezec od ludzi czy bd chcieli zagrac na takim klasyku czy nie :)  p.s chyba ze  poleci ktos jakis silnik stary ktory jest od 0 podstaw to chetnie bym na takim pracowal :)

Opublikowano

Robiłem silnik od zera [Nie grę ale sam source] jest to możliwe ale ci powiem że nie załatasz wszystkiego w 100%.  Większość fixów musiałem kupić i ogólnie przeszukiwałem Niemieckie oraz Tureckie fora, tak czy siak pomimo że jestem pewny tego że mój silnik jest aktualnie dobry to pewnie znajdzie się osoba która to podważy i znajdzie jakiegoś buga albo coś czym wyrzuci channel.

Samemu nic nie zdziałasz bez pomocy osób którzy siedzą w tym X czasu ale spróbować możesz

Just a keyboard and some caffeine, making things work.

Opublikowano
1 minutę temu, muchomor321 napisał:

Robiłem silnik od zera [Nie grę ale sam source] jest to możliwe ale ci powiem że nie załatasz wszystkiego w 100%.  Większość fixów musiałem kupić i ogólnie przeszukiwałem Niemieckie oraz Tureckie fora, tak czy siak pomimo że jestem pewny tego że mój silnik jest aktualnie dobry to pewnie znajdzie się osoba która to podważy i znajdzie jakiegoś buga albo coś czym wyrzuci channel.

Samemu nic nie zdziałasz bez pomocy osób którzy siedzą w tym X czasu ale spróbować możesz

a jaki silnik polecasz by zrobic ten podstawowy server ?

Opublikowano
Dnia 18.04.2019 o 22:24, kirio944 napisał:

Żaden bo go nie załatasz i sam serwera nie postawisz.
Zejdź na ziemie, poczytaj o kosztach reklam i zabezpieczenia serwera.
Nawet jak wyłożysz kasę na reklamę (a tu wchodzi w grę kilka tys.) i kupisz serwer+stronę(podobny koszt) to uzbiera Ci się niezła suma, której nijak nie nadrobisz bo serwer będzie ddosowany przez konkurencję (zawsze). A liczba cheaterów przewyższy liczbę mobów.
Wielu graczy mieć nie będziesz bo aktualnie Ci co grali w 2007 w metina mają ponad 20lat i nie mają czasu na grę, chyba, że wciąż siedzą na garnuszku u rodziców.

Opublikowano

napisz do ludzi z escoria.eu na fb oni chcieli taki projekt zrobic i zrobili ale za duzo bugow bylo i chyba naprawiaja a ludzie dalej czekaja, grupa ma 2k polubien, ich sie spytaj moze wspolprace nawiazecie 

Opublikowano

Koncepcja spoko sam bym zagrał, ale sklepy offline powinny być, nie każdemu chce się tracić pieniądze na prąd na zostawianie sklepików na noc, z możliwością wywalenia z gry. Bez tego ciężko by się było nowym graczom dostosować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...