Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps, duży wzrost sv i var

Hopped Kaner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Ostatnio w CS'ie moje fpsy spadły ze stałych 60 (tak wiem ze to mało, ale mi to wystarcza) do około 20. Wzrosły takie wartości jak sv i var. Mam to na każdym serwerze. Teraz gra jest bardzo utrudniona, nie da się nawet płynnie strzelać czy nawet chodzić. Sprawdzałem spójność plików gry, robiłem reinstall,  zmienialem ustawienia. Wszystkie sterowniki mam aktualne. Nigdy wczesniej niczego takiego nie miałem. Nie wiem gdzie leży problem. Może moja karta graficzna po prostu wysiadła i lece na integrze? Proszę o pomoc, z góry dzięki ;)

Pozdrawiam Kaner.

obraz.png

• N3ST0 zmienił(a) tytuł na Spadek FPS, duży wzrost sv i var
Opublikowano

Miałem kiedyś to samo i to była wina serwerów.

Spróbuj odpalić grę z botami i zobacz jak wtedy efekty, jeśli nadal to występuję to będziemy myśleć dalej.

585051449511123978085.jpeg

• Aive zmienił(a) tytuł na Spadek fps, duży wzrost sv i var
Opublikowano

Sprawdź temperatury podzespołów - dolny var sugeruje winę serwera, ale górny i fpsy wskazują throttling procesora.

Opublikowano

10 minut to trochę krótko, a temperatury już 70 stopni osiągają, ale można to wytłumaczyć aktualnymi temperaturami na zewnątrz. Po screenach nic nie wskazuje na problem z temperaturami.

Próbowałeś zrobić totalnie czystą instalacje? (tzn. usuwasz folder Counter-Strike Global Offensive z steamapps/common). Ważne jest też abyś miał teraz czysty config oraz czyste opcje uruchamiania.

Pytanie podstawowe w sumie - grasz na zasilaniu bateryjnym czy na zasilaniu z sieci? Jest to bardzo ważne tak samo jak ważne jest ustawienie planu zasilania na wysoką wydajność w przypadku laptopów.

Opublikowano

Gram na zasilaniu z sieci oraz mam ustawioną wydajność na najwyższą. Folder usunę, zainstaluję grę od nowa (najprawdopodobniej jutro). Config mam czysty bo usuwałem.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...