Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BlizzCon 2019 - dyskusja

Yaboku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0GQZVRJIKG281569576161508.jpg

Witajcie!

W zeszłym roku opublikowałem temat dyskusyjny dla BlizzConu 2018, który był średnio udaną uroczystością. W obliczu wielu niuansów chciałbym rozpocząć dyskusję o tegorocznym wydarzeniu.

Nowości:

• Nowy dodatek do World of Warcraft: Shadowlands
  • Czwarta odsłona serii Diablo (nareszcie!!!)
  • Sequel do gry Overwatch (Overwatch 2)
  • Nowy dodatek do Hearthstone: Wejście smoków oraz tryb autochess dla niniejszej gry

Moim zdaniem największy hype BlizzConu to Diablo IV - cinematic obłędny, gameplay również mnie urzekł. Nie rozumiem jednak posunięcia Blizzardu z Overwatch 2 - według mnie jest to DLC, które będzie można kupić jako osobną grę - trochę, jakby kupić hamburgera i dostać samą bułkę, a mięso za drugie tyle. Co o tym myślicie? 

Opublikowano

Overwatch 2 sporo kontrowersji będzie powodował, póki nie pokażą sensownych argumentów czemu warto kupić "dwójkę", skoro to samo prawie oprócz PvE zostaje w 1. No i ile będzie kosztował.

Diablo IV, tutaj znowu problem z datą premiery, pewnie 2021+, ale wygląda bardzo klimatycznie. Niezadowoleni narzekają, że jak DLC do PoE.

Do WoWa bym kiedyś wrócił, bo uwielbiam ten świat i z każdym dodatkiem mam taką ochotę, ale motywacji brak.

A na HSa nie gram od dawna.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Overwatch 2 nie przekonuje mnie aktualnie niczym do kupna, nie rozumiem zupełnie tego posunięcia. Zaprezentowana "dwójka" powinna być płatnym dodatkiem do pierwszej części gry, bo aktualnie kompletnie niczym się nie różni od wersji, która dostępna jest teraz, a na pełnoprawny sequel, jest to za mało. 

Diablo IV bardzo klimatyczne, widać, że próbują połączyć najlepsze cechy dwójki jak i trójki. Podobają mi się wyglądy skilli, graficznie nie można nic tej grze zarzucić. Super, że dodali Druida, chyba najlepsza klasa z aktualnie zaprezentowanych.

Na Wowa czekałem najbardziej, bo w ostatnim czasie jest to MMO w które najwięcej gram. Dużo nowych opcji tworzenia własnej postaci, level squish do 50/60(dodatek) levelu, przez co będzie można lepiej zapoznać się ze wcześniejszymi dodatkami i nie będzie takiego zamieszania. Świetnie wyglądające krainy, zmniejszenie RNG, możliwość wyboru lootu ze skrzynek, inteligentne rozpoznawanie itemów, których potrzebujemy i na tej podstawie generowanie lootu. Bardzo fajny system paktów, systemu na wzór garnizonów z Warlords of Draenor i Class Hallu z Legionu. Podoba mi się zmniejszenie grindu i 4 różne kampanie fabularne. Rozbudowa profesji, lepszy system levelowania nowych postaci, przez co jest bardziej przyjazny nowym graczom. Lorowo zapowiada się wielka kampania przeciw Sylvanas, która urosła w siłę i pladze nieumarłych, która zmierza do Azeroth przez otwarte wrota do Shadowlands, spotkamy też postacie, które dawno umarły. Ogółem, dobra prezentacja.

Hearthstone jak często powtarzam - skarbonka na inne projekty Blizzarda, napakowane to mikropłatnościami, przestałem grać. 

Diablo Immortal - nowy gameplay zapowiada ciekawą grę mobilną, nie rozumiem dalszego hejtu na tę produkcję, z chęcią zagram o ile nie skręci mocno w $$ jak Hearthstone. 

Warcraft III Reforged - niech poprawią lagi, a będzie wszystko dobrze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Damian napisał:

Overwatch 2 nie przekonuje mnie aktualnie niczym do kupna, nie rozumiem zupełnie tego posunięcia. Zaprezentowana "dwójka" powinna być płatnym dodatkiem do pierwszej części gry, bo aktualnie kompletnie niczym się nie różni od wersji, która dostępna jest teraz, a na pełnoprawny sequel, jest to za mało. 

I chyba tak będzie, w sensie nie będzie osobnej aplikacji, ale póki co podali za mało info

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...