Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

#14 - 12 lat za nami!

MPC News

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
9 minut temu, Molirol napisał:

Czemu 2str. tego tematu to już całkim inny design ma? xDDD

Dlatego, że kod odpowiadający za taki theme jest wstawiony do pierwszego posta, więc siłą rzeczy na drugiej stronie już go nie ma i trzeba go wstawić ponownie.

Opublikowano

Tbh cheaty były czymś co te forum napędzało, sama dzięki temu je swojego czasu znalazłam. Zaprzestanie marketowania się pod tym kątem zmieniło na pewno wiele. Bo kto normalny w tych czasach wyszukuje "forum do pogadania o grach", skoro może równie dobrze porobić to na forum danej produkcji, pogadać na czacie u streamera, popisać na twitterze itp. Fakt faktem mpc dalej posiada działy z cheatami, natomiast na tle czasu pojawiły się lepsze jego odpowiedniki, bardziej aktywne, bardziej zróżnicowane, bardziej zaawansowane ze stałym nadzorem i codziennymi aktualizacjami od ich autorów. Też samo przejście na nowy silnik, czy co to tam było - że forum przez miesiące ledwo chodziło, było strzałem w kolano.

Szkoda przyglądać się jak umiera coś, co kiedyś pochłaniało godziny mojego codziennego czasu, ale przynajmniej znajomości poznane tu zostaną w serduszku na zawsze. Życzę forum jak najlepiej, ale bez odpowiedniego pomysłu na to jak przyciągnąć świeże kliki - nic nowego się tu nie stanie. Wytrwałości Administracjo. 

Opublikowano

Jedyna argumentacja jaką zauważyłem czytając posta to, że 'forum umiera przez inne media społecznościowe' - po części się zgodzę, ale po części też nie. To forum przyciągało wielu graczy, wiele osób, które szukało poradników, które szukało pomocy. Pierwsza fala nastąpiła po tym, jak moderatorzy przestali być doceniani, a to oni starając się na Kida czy później Moderatora byli trybikiem w promowaniu poradników czy innych rzeczy. 

Dodatkowo brak tutaj różnorodności w działach - wygniłe zostały usunięte/scalone i nie ma nic 'nowoczesnego' w coś co gra dużo osób, nie ma nic zbytnio specjalistycznego, wszystko zbyt ogólnikowo zrobione i postawione tylko na to 'co jeszcze ma parcie'. 

Inne fora monotematyczne jakoś działają i mają się w miarę dobrze, era facebooka też już zaczyna powoli przemijać ze względu na to, że coraz więcej rzeczy utrudniających życie zostaje wprowadzonych, więc też się powoli cofamy na coś innego. Więc takie narzekanie to tylko 'wymówka' od administracji w stronę Nas (użytkowników lub byłych 'funkcjonalnych'), gdzie wiemy, że da się z tego coś jeszcze zrobić 🙂

Mimo wszystko wydanie jak wydanie jest na pewno lepsze, niż ostatnio - obszerna treść, coś ciekawego, ciekawa persona, pierwszy raz nie jest to artykuł z serii 'internet explorer'. Fajnie.

k4L2ZMS.png

Opublikowano
2 godziny temu, Blaaszka napisał:

Mimo wszystko wydanie jak wydanie jest na pewno lepsze, niż ostatnio - obszerna treść, coś ciekawego, ciekawa persona, pierwszy raz nie jest to artykuł z serii 'internet explorer'. Fajnie.

A ja się nie zgodzę, niby jubileuszowy miesięcznik, duże wydarzenie, a tak naprawdę niczym się nie wyróżnia na tle innych, jedyna zauważalna różnica to zmieniony styl. Imo zmarnowany potencjał wydarzenia.

b_560_95_1.png

Opublikowano
Dnia 2.12.2019 o 21:01, M@niek napisał:

Kiedyś to było kurła....

Sam bym poopowiadał o starych czasach, ale nikt mnie już nie będzie pamiętał😂

Ja cię M@niek pamiętam !!!😁🤣

No mimo wszystko szkoda, Forum umarło i już. 

Oj dużo się tutaj czasu spędziło kiedyś. Teraz wchodzisz, a tutaj online 20 osób... Kiedyś, to jak 250 nie było o 7 rano, to było kiepsko 😕

9368_gold.png

Opublikowano

Przez takie akcje jak ta z tym statusem, gdzie właśnie jest kolesiostwo i z pizdy usuwane są przestałem się udzielać, a mi też dosyć niedawno skasowali status, gdzie nikogo nie obrażałem, a napisałem prawde o nieaktywnej prezentacji jednego serwera. Mimo że forum jest już w czarnej dupie to nadal ludziom odwala od posiadanej władzy.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano
11 godzin temu, Silver™ napisał:

Przez takie akcje jak ta z tym statusem, gdzie właśnie jest kolesiostwo i z pizdy usuwane są przestałem się udzielać, a mi też dosyć niedawno skasowali status, gdzie nikogo nie obrażałem, a napisałem prawde o nieaktywnej prezentacji jednego serwera. Mimo że forum jest już w czarnej dupie to nadal ludziom odwala od posiadanej władzy.

"Władza, władza i jeszcze raz władza."

76561198169311417.png

Opublikowano
22 godziny temu, Shazzy napisał:

A ja się nie zgodzę, niby jubileuszowy miesięcznik, duże wydarzenie, a tak naprawdę niczym się nie wyróżnia na tle innych, jedyna zauważalna różnica to zmieniony styl. Imo zmarnowany potencjał wydarzenia.

Obecne wydanie nie jest żadnym jubileuszowym, po prostu stwierdziliśmy, że przed świętami przyda się pewnego rodzaju refleksja i powrót do przeszłości. Szykujemy jednak coś specjalnego na kolejny - świąteczny miesięcznik. 

Opublikowano
6 minut temu, carbonx napisał:

Obecne wydanie nie jest żadnym jubileuszowym, po prostu stwierdziliśmy, że przed świętami przyda się pewnego rodzaju refleksja i powrót do przeszłości. Szykujemy jednak coś specjalnego na kolejny - świąteczny miesięcznik. 

"12 lat za nami!" Tytuł sugeruje co innego

b_560_95_1.png

Opublikowano
14 godzin temu, Mostro napisał:

12 lat za nami, a co przed nami? 

Jak tak dalej pójdzie to za 12 lat pozostanie jedynie "in memoriam MPC Forum".

76561198169311417.png

Opublikowano
2 godziny temu, Creative napisał:

Jak tak dalej pójdzie to za 12 lat pozostanie jedynie "in memoriam MPC Forum".

wyjąłeś mi to z ust dosłownie 😅 nie ma co się oszukiwać w chwili obecnej forum nie oferuje nic, kompletnie nic nie zachęca do jakiejkolwiek aktywności, przykro się na to patrzy przez pryzmat lat spędzonych tutaj, no ale chyba taka kolej rzeczy, coś się zaczyna coś się kończy, ale bądźmy dobrej myśli! 

Opublikowano
5 godzin temu, Mostro napisał:

wyjąłeś mi to z ust dosłownie 😅 nie ma co się oszukiwać w chwili obecnej forum nie oferuje nic, kompletnie nic nie zachęca do jakiejkolwiek aktywności, przykro się na to patrzy przez pryzmat lat spędzonych tutaj, no ale chyba taka kolej rzeczy, coś się zaczyna coś się kończy, ale bądźmy dobrej myśli! 

Odsiedziałem (brzmi to jakbym był osadzony za karę) tutaj przeszło 8 lat i smutek pozostaje jak się pomyśli ile się przewinęło wspomnień.

76561198169311417.png

Opublikowano

Ja już kiedyś to pisałem, więc powtórzę, mpc zaistniało tylko i wyłącznie za sprawą dwóch użytkowników: @andrzejt17   i @KaMeR1337

Wtedy były złote czasy metina, każdy szukał haxów, moda do tej jakże zacnej gierki. Zgadzam się również tutaj z @'Harperwtedy nie było konkurencji. Nasza klasa czy jakieś innej pierdoły. Teraz jest facebook - co prawda już umierający, ale pozostaje wiele innych mediów społecznościowych: chociażby twitter, instagram, ludzie teraz tam siedzą.

Z jednej strony łezka się w oczach kręci, bo parę lat temu kilka tysięcy aktywnych użytkowników, a teraz kilkadziesiąt sztuk. Moim zdaniem trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, więc pora najwyższa zamknąć te forum.

@Ray 1902 @.Pestka.@Mostro

Pamiętacie Panowie turnieje w haxballu? To były czasy.. 😄 Jeszcze jak stworzyliśmy drużynę MPCrew i wygraliśmy turniej w real handballu. Ahh..

Pozdro! 🙂

805491408806070489277.png

Opublikowano

@tripipi zawsze Cię szanowałem, mimo bycia hehe starym dziadem potrafiłeś się odnaleźć w naszej GM grupce, robiłeś to co do Ciebie należało, nie robiłeś nic na pokaz w przeciwieństwie np. do mnie. Szkoda, że odszedłeś z załogi tego forum, dobrze wspominam pracę z Tobą, Panem Bartkiem i Panem Erykiem. Powodzenia w pomidorowym biznesie ❤️

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano
Dnia 15.12.2019 o 21:30, Revayerq napisał:

To nieźle ktoś zrobił z tym stylem tylko na pierwszej stronie. XD

zamknij w koncu ta swoja kurewska morde bo wkurwiasz tylko wszystkich nabijasz tylko posty pseudo techniku forów metina... wypierdalaj na wykopa lizac dupe harnasiowi bo to ci najlepiej wychodzi

@topic 

bardzo fajny temat, polecam, fajne skrin szoty i wgl super.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...