Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny a laptop do gier

Knaajcior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój pierwszy post na forum 🙂

Mianowicie moja jednostka pc nie jest już najnowsza. Obecnie to i5-3470, GTX 1050ti, 8gb ramu i ssd 240gb od goodramu. Płyty głównej nie pamiętam ale jakaś starsza konstrukcja.

Mianowicie jak obecnie wygląda sytuacja z laptopami? Ponieważ potrzebuje tego głównie do gier. Jednak korzystam z dwóch monitorów i nie chciałbym ich oddawać, natomiast zastanawiam się nad laptopem do gier z takiej kwestii żeby w domu po prostu laptop był jako stacja - byłby zamknięty jednak był podłączony do dwóch monitorów i był z niego korzystał jak że stacjonarnego a po prostu do pracy potem był odpinał kabelki i go zabierał i grał w pracy. Da radę tak zrobić z laptopem? Jak z rozbudową laptopa w przyszłości? Laptop a streamimg? Lubię też odpalić dla znajomych streama i sobie pograć a przy okazji pogadać. Mam dosyć sporo kabelków, korzystam z adaptera USB 3.0 żeby wszystko połączyć to. Jak to wygląda w obecnych czasach? Liczę na szerokie wypowiedzi i dużo nowej wiedzy bo jednak w temacie laptopów jestem cofnięty 🙂

ps; za ile mógłbym swój komputer sprzedać? Wtedy też budżet na laptopa zwiększyłby się, jednak myślę że jeśli sprzedałbym komputer to na laptopa chciałbym wydać około 4, może 5 tysięcy złoty. Chyba że da się też uzyskać podobna wydajność przy tańszym laptopie - tym bardziej gdyby był jakiś fajny na promocji. Wszystko zależy od tego jaką wydajność uzyskam. Chciałbym np grać wygodnie w PUBG oraz streama odpalić z niego. Może nie w full HD ultra wszystko ale żeby przyjemnie dla oka i przyjemnie wydajnościowo.

ps2; Laptop możecie podsyłać też z sklepów gdzie można płacić na raty.

Zawsze jakieś ułatwienie 😄

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer stacjonarny a laptop do gier
Opublikowano

Nie wiem czy podepniesz laptopa do 2 monitorów . 

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

Mam dwa monitory jeden podłączany przez HDMI drugi przez DVI bodajże. Jeśli laptop będzie miał te dwa wejścia do chyba bez problemu. Pytanie czy te nowe laptopy gamingowe mają para takich wejść. Ew mogę dwa pod HDMI podłączyć byle laptop miał dwa oddzielne porty. 

@Edit; Ewentualnie chociaż jeden port - jeden monitor podłączam na którym gram a na ekranie laptopa mam podgląd czy coś. Choć wolałbym żeby on leżał sobie zamknięty i chłodził się a korzystać z dwóch ekranów.

Opublikowano

Podłączenie dwóch monitorów do laptopa to nie jest problem. Tylko w cenie laptopa, złożysz wydajniejszy komputer stacjonarny.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<
Jestem równiez na GG: 1484081 również na facebooku >KLIK<
Lenovo Y510p i7-4700MQ // 8GB DDR3 // Lite-on 128GB SSD // NVIDIA GeForce GT 755M // Windows 8.1
Mysz Razer Deathadder

Opublikowano
Dnia 2.12.2019 o 20:55, Knaajcior napisał:

Mianowicie moja jednostka pc nie jest już najnowsza

To robisz upgrade stacji a nie kupujesz lapka.

Ogólnie za 2 800zł głównie znajdziesz laptopy z 1050Ti

Za to za 2 800 możesz złożyć skrzynię z 1660

Jak chcesz w domu korzystać, to bierz skrzynię, laptop jest dla tych co lubią wychodzić z nim, nie ma sensu przepłacać, do tego laptop mocniej się grzeje.

Bierz skrzynkę, jak na raty, to polecam coś lepszego niż 2800zł

Może jakieś 4 000zł w ratach, na dłuższy czas z małą ratą, za to będziesz miał PC na kolejne kilka długich lat 

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...