Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x12] Proud Of Mu II

xroma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam widzę,że ludzie grają,a ci co grają są zadowoleni w większości.Biorąc pod uwagę to,iż nikt z resami gonić nie będzie,a ci którzy są nawet w topce starają się pomagać innym,myślę że atmosfera sprzyja dobrej zabawie.Serwerów jest dużo,a graczy mu online ubywa.Jeżeli ktoś szuka stabilnego serwera,do pogrania a nie gonitwy za rr,to tu znajdzie na pewno swoje miejsce i pomoc.Wierzę w to,iż graczy przybędzie,może nie tłumnie,ale na tyle że będzie z kim się wspólnie pobawić.Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na chwile obecną problem jest taki, że pierwsze osoby mogą wbić 2rr 400lvl w ciągu powiedzmy tygodnia a resztę 15 osób może nie wbić tego do końca tego roku. Co za tym idzie admin nie da możliwości wbijania kolejnych resów, więc ci co wbiją wcześniej przestaną grać bo nie będą mieli co robić. Chyba że z nudów będą wbijać resy nowymi charami, żeby odblokować na mainie możliwość dalszego expienia.  

Opublikowano

Mam problem niemoge sie zalogowac do gry laczy mnie i za chwile DC wczesniej czeste Reconecty i dc na 1 kono czasami zamykalo okno a postac dalej grala exp jej lecial i dopiero po jakis 10 min postac znikala ( niewiem czy to tylko ja tak mam   ale jest drazniace )

Zrobilem router z telefonu na poczatku myslalem ze tu tkwi wina ale wczesniej gralem na innych servach i wszystko plynnie chodzilo a wiec to nie to.

pozdrawiam all

Narazie odpuszczam dopuki cos sie niezmieni reconect goni reconect a druga sprawa ktora mi przeszkadza to pokazywanie na stronie jak kto rozdaje staty a to chyba moja sprawa jak experymentuje zeby wydusic z postaci max a nie dawac gotowy wzor innym

Opublikowano
1 godzinę temu, SirKirgo napisał:

Mam problem niemoge sie zalogowac do gry laczy mnie i za chwile DC wczesniej czeste Reconecty i dc na 1 kono czasami zamykalo okno a postac dalej grala exp jej lecial i dopiero po jakis 10 min postac znikala ( niewiem czy to tylko ja tak mam   ale jest drazniace )

Zrobilem router z telefonu na poczatku myslalem ze tu tkwi wina ale wczesniej gralem na innych servach i wszystko plynnie chodzilo a wiec to nie to.

pozdrawiam all

Narazie odpuszczam dopuki cos sie niezmieni reconect goni reconect a druga sprawa ktora mi przeszkadza to pokazywanie na stronie jak kto rozdaje staty a to chyba moja sprawa jak experymentuje zeby wydusic z postaci max a nie dawac gotowy wzor innym

Jeśli nikt inny nie zgłasza reconnectów, to nie uważasz że powinieneś poszukać przyczyny u siebie? 

Co do statystyk to przyznaję Ci rację. Już je ukryłem. 

Opublikowano

Witam Was.Niestety problemy rodzinne powodują,iż nie mogę się z Wami bawić,jedak mam możliwość powiadomić Was o Świątecznym Evencie.Chętni,ktorzy chcą wziąść udział,powinni zbierać sign of lord.Roztrzygnięcie w drugi dzień Świąt.Dla posiadaczy najwiekszych ilości,trzy miejsca na podium,atrakcyjne nagrody.Pozdrawiam

Opublikowano

venet.jpg

Startujemy z eventem!

Wystarczy zbierać: 

sign of lord.jpg

Czas - drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia godz. 21.00

3 osoby z największą liczbą Sign of the Lord otrzymają: 

I

Wybrany item exc  +11 +  luck 3 opcje

II 

kundun.jpg

III

excess.jpg

Opublikowano

Wystarczyła jedna chora akcja z eventem na "hard" serwerze i połowa graczy mniej... do tego kolega czy jak go nie nazwać administracji, który oczywiście się wszystkiego wypiera łącznie z adminem i ludzie pouciekali. Jedna chora akcja połowa graczy mniej następnego dnia. Exp w party źle ustawiony, dużo zawyżony... wingi 2lvl i capy w ciągu 48H od startu serwera i to wszystko na hardcorowym serwerze O.o nie róbmy sobie jaj, traktujcie wszystkich poważnie. Testujcie serwer, aż trafi się kilka ogarniętych osób i wtedy wypuszczajcie serwer w świat. Wszystko idzie znieść, 2 konta na jednego kompa jak dla mnie OK, helper na 1h? dramat ale do przyjęcia ale robienie eventów z jewelami podnoszącymi item do +15? dodającymi 3 opcje exc? skille do broni itd? to nazywacie hard? i to w 3 dniu od publikacji?

Goldy zabijają każdą postać na hita oprócz vitRF i po mękach większych czy mniejszych był w stanie coś ubić. Szkoda tylko, że przy balansie wszystkich postaci żaden geniusz nie wpadł na pomysł, żeby zrobić balans na poisona? SM 300lvl ubija goldy aż miło, musi trochę pouciekać ale daje rade. Zawsze poisonem można był goldy pokarać ale na dobrze ustawionym serwerze poison się nie przebija na tak śmiesznym lvlu.  

Wytrwali wbiją w ciągu najbliższych kilku dni maksymalny na chwile obecną poziom 400+200ml+2rr może to będzie 2-3 osoby i długo będą czekać aż 15 osób zrobi to samo^^

Powodzenia graczu o nicku Piotr, baw się z kolegami z administracji dalej. 

Opublikowano

1.Przeskanowałem 4 obecne strony z tego tematu. Słowo "hard" występuje tylko w twoim ostatnim poście. Nigdzie nie było napisane, że będzie to serwer "Hard" 

Ponad tydzień były otwarte testy.  Trzeba było wziąć udział. Wszystkie zastrzeżenia były eliminowane aż do końca. Od tego czasu nic w setupie nie zostało zmienione.

2. Akcja z jewelami - wczoraj wyraźnie napisałem, że ten event miał być formą podziękowania, za wasze zaangażowanie w pierwszych dniach. Najwyraźniej nie wyszło. Podniosłeś raban o 6 szt. jeweli? 

Z czego 3 to tak naprawdę nic wielkiego? No ok. 

3. Widzę, że strasznie Cię chyba zabolało, że ktoś jest wyżej od Ciebie, tłumaczyłem Ci że Piotr gra samodzielnie. Widocznie ogarnia bardziej od Ciebie. 

Po raz kolejny wychodzi zawiść, czy nie wiem jak to nazwać. Czy zawsze pierwszy w rankingu musi być "kolegą" admina? Mój kolega otrzymał GM na serwerze, ale niestety póki co ma ważniejsze sprawy. Być może wróci. Jak będzie do czego. 

Opublikowano

17 online - fail.

System resów jest beznadziejny (bez urazy).

Golda nie powinno się ubić przed 2rr.

Jewele, które daliście są bez sensu na tym etapie gry. 

Exp, balans, skille, drop ... to są podstawy a nic nie działa tak jak powinno.

Powodzenia

Opublikowano

System resów niestety choć uważałem go na początku za coś fajnego i ciekawego z racji, że zapewne będę tą osobą, która goni pomału topkę i to na mnie wszyscy będą czekać dając mi szansę na spokoju dogonić wszystkich w ogólnym rozrachunku jednak uznaję za niesprawiedliwy.

Ciężko wymusić na kimś, żeby nie progresował i czekał dzień, czy więcej na resztę patrząc w nieruszający się pasek expa. Natomiast może i by to się sprawdzilo w jakimś stopniu, ale do tego potrzeba.. graczy. Gdyby było 50 online możliwe, że tak płynnie by to wszystko hulało, że po prostu ktoś czekałby kilka godzin w tym czasie idąc sobie na jakieś hunty, czy tam prał secik itp. No, ale nie ma graczy, licho z blessami i w zasadzie nie ma co w tym czasie robić, bo na wyższych mapach leci się na hita z własnym ee i wszystkimi buffami od npców. Ciężko stać na najsłabszych spotach i odczuwać frajdę z rozgrywki. Jak ktoś wspomniał najlepsi odejdą nie chcąc czekać, środek tabeli zrezygnuje również widząc stale ubywających graczy.

Samego admina tutaj nie winię jako tako, bo testy były otwarte dla każdego, sam brałem udział w 1 edycji, drugiej, ale ciężko mieć odpowiedni feedback dla admina jak byly na nich 2-3 osoby.

Jedynie uważam, że mógł nie startować, bo to już przewidziałem i napisałem w którymś swoim poście, że to się nie uda i będzie jak za 1 razem. Klapa. Bez dobrych testów i zebrania dużego zainteresowania osób przed startem to mało kiedy wychodzi założenie - a może ktoś przyjdzie, jakoś się rozkręci. Wszystkie znaki na niebie wskazywały, że będzie bardzo mało graczy od startu i tak się też stało.

Pochwalam intencje, próbę eksperymentowania, ale chyba ludzie dzisiaj wolą nadal w większości stare "dobre metody" kiszenia się afk na spocie, res, bot, spot i tak w kółko niż sztuczne próby wymuszania na nich aktywnej gry, czy jakichś ograniczeń co do tego, że nie mogą nagle mieć o 6 resów więcej niż ktoś tam inny, bo system ich będzie ograniczał i hamował.

I to w sumie tyle z takich luźnych przemyśleń, nie będę mędrkował, bo sam nigdy nie miałem swojego serwera. Jak wrocę z pracy to pewno jeszcze zaglądnę do gry, ale teraz to już chyba faktycznie "bawimy się" w 8-10 prawdziwie grających osób i to nie daje raczej optymistycznych prognoz co do dalszej sensowności takiej rozgrywki.

Opublikowano

Czytam wasze uwagi z zainteresowaniem i wiem,że Admin też.To prawda,że stało się źle,iż tak mało osób uczestniczyło w testach.Z pewnością ułatwiłoby to ustawienie pod potrzeby graczy.Mogę Was zapewnić,że nikt z administracji nie gra na serwerze jak twierdzą zawistni i niezadowoleni.Serwer wystartował dopiero i gracze mogli zobaczyć co jest grane i wychwycić błędy.Być może,jak proponuje przedmówca,warto rozważyć zmiany tj. zwiększenie ilości dropu blessów,brak blokady na helpera czy resety,usunięcie zdobywania coinów,co wiąże się z niemożliwością zakupu seal,pand itp.Warto to rozważyć czy stworzenie serwera gdzie w sklepie są tylko potiony wypali i gracze przyjdą.A być może niektórzy,ci którzy nie lubią płacić za bycie najlepszym,na pewno choćby w części.Ilu ich będzie,tego w dobie dużej ilości serwerów,nikt przewidzieć nie może.Jeżeli ktoś pytał by mnie o zdanie,to odpowiedź jest w mojej ocenie prosta.Ja osobiście stworzył bym najprostszy serwer pod słońcem,bez dodatkowych jeweli,seali i innych problemowych rzeczy.Każdy sam musiałby sobie radzić jak umie,wtedy być może nikt do nikogo nie miałby zastrzeżeń,podkreślę być może😏.Pozdrawiam

Opublikowano

Założenia ambitne, niestety nie na dzisiejsze czasy. Równie dobrze zamiast takiego ogranicznika na resy można by zrobić jak dawniej serwer 8/24 od 16-24 przy np expie 50 bez bonusów za party jak dawniej. Kto wie czy nie było by więcej chętnych (tylko kto za to zapłaci). Nawet jak ktoś jednego dnia nie będzie mógł grać wiele nie straci. A przynajmniej zawsze powinno się coś dziać. Wątpię wprawdzie czy coś takiego jest też możliwe bo pewnie zaraz będzie że krótko czynny czy inne .... uwagi. Ale chyba by był najsprawiedliwszy. A może mi się tylko wydaje = bo MU straciło swój niezaprzeczalny klimat wraz z helperem i xshopami webshopami (czyli kasą) i wszystkimi "udogodnieniami" powstałymi potem. Ciągle do niego wracam i troszkę się rozczarowuję. A co do postu powyżej zawsze się znajdą malkontenci lub uważający tochę jak ja że wiedzą lepiej. 😄

Opublikowano

To może ja się wypowiem. 

Przy stawianiu serwera miałem w głowie trochę inny pomysł. Za pierwszym razem dałem się namówić kilku osobom - klapa.

Za drugim razem zrobiłem otwarte testy, na które poświęciłem mnóstwo czasu i energii, zbierając opinie i pomysły od wielu osób - klapa. (albo blisko klapy)

To może trzeci raz? - ostatni

Mój pomysł był taki: 

Exp 100 - normalne resety i Grand resety

Party exp - jak w temacie

Helper - max godzina

Sklepy - Bieda totalna (vine, leather,pad +0+4)

Bronie - tylko podstawa bez skilla

Scrolle i orby - 0 i NORMALNY DROP

X SHOP - WYŁĄCZONY

MG i DL - normalny (220,250lvl)

RF i SUM - BRAK! (zwłaszcza RF) 

PVP i DUEL - zrównoważony

Moby - bez zmian

Goldeny -  wzmocnione x2(Bok+1) x3(Bok+2) x4(BoK+3) x5(BoK+4) x10(BoK+5)

Drop z goldenów jak w temacie

exc item drop - 1%

Drop jeweli - normalny

Nagroda za BC - jewele (im wyższy BC tym więcej) BC8 (wzmocnione) =2B,2S,2JoL1chaos

Białe króliki - off

Z wypadajek - Box of heaven, silver i golden medal, heart - drop jak teraz

Wszelkie inne wypadajki - OFF

Nagrody za lucky coin - jak teraz

Zen drop - x10 od normalnego (trudno, na questa trzeba uzbierać)

Ale to tylko moje przemyślenia i moja wizja. Po prostu sam bym na takim zagrał. Pytanie tylko czy byli by inni...

Opublikowano

Ja jeszcze tylko dodam o czym też gdzieś napisałem, uważam, że strzałem w dziesiątkę byłyby liche sklepy - powiedzmy coś do scale+3+L i jego odpowiedniki, zwiększony drop jeweli, wywalenie wszelakich itemów rzędu +9 z wypadajek itd. Nie wiem jak Wy, ale ja wtedy zbierałbym sobie już choćby (jako przykład) secik Red Dragona+L z gleby, którego już mógłbym sobie próbować podbijać w pralce, wiedząc, że po prostu muszę stopniowo progresować. Gra mnie wynagradza, coś się dzieje, bo schodzę ze spota, piorę, interesuję się rynkiem, bo może np. spaliłem klatę i chciałbym kupić etc. Trudność serwerów dzisiaj widzę poszła w złą stronę i jest jakiś taki brak balansu w tym wszystkim. Kupa lecących śmieci, serca, boxy, jakieś lizaki sraki, zamiast po prostu skupić się na fundamentach tej gry dzięki której po tylu latach nadal cieszy się takim zainteresowaniem. Wtedy taki serwer sam w sobie ma pewną "trudność", niewymuszenia skłania do aktywnego grania, bo coś się chce robić, gdzieś pójść, coś uprać, coś podnieść typu w/w części setu+L która dzisiaj jest sprowadzana do rangi niepotrzebnie lecącego śmiecia, bo po co się mam po to schylać i coś z tym robić, jak przecież w końcu z czegoś tam sobie wydropię itemki +9, bo siłą rzeczy poza wingami nie poświecę jednego choćby blessa próbując coś podbijać, bo w sumie to i tak liczy się liczba resów, a nie to, że mogę mieć 60 więcej defa musząc samemu o to zadbać.

Opublikowano

A co z nieszczęsnymi resetami? Lepszy niski exp i brak restu? , taki exp jak napisałem i resety? czy może 50exp i max 10rr? 

Opublikowano

Nie chcę się wtrącać w tematy mnie nie dotyczące,choć na serwerze obecnie jestem top1.Z uwagi na wczorajsze zachowanie niektórych graczy,oraz szykany jakobym był czlowiekiem administracji,postanowiłem zakończyć grę na tym serwerze.Proszę więc Administratora o usunięcie mojego konta oraz postaci o nicku Piotr,którą grałem.Nie chcę być szykanowany,oraz nie chcę aby ktokolwiek kończył grę z mojego powodu.Nie chciałbym również aby ktokolwiek miał problem z tą postacią i jej miejscem w rankingu.Może to ostudzi gorące głowy. W prywatnej wiadomości podałem wszystkie dane.

Opublikowano
9 minut temu, xroma napisał:

A co z nieszczęsnymi resetami? Lepszy niski exp i brak restu? , taki exp jak napisałem i resety? czy może 50exp i max 10rr? 

Ja napisze tak, ja bym dał wyższy exp i brak resów + właśnie te liche sklepy, zwiększony drop kamyków, albo po prostu podciągnięcie blessa w dropie, bo na chwilę obecną tutaj mam wypchane po brzegi depo chaosami, jolami, też trochę souli, a  blessów to może zebrałem z 10 łącznie itd. Ja uważam, że to sztucznie hamuje mnie właśnie przed jakimiś praniem, jakąś aktywnością, bo po prostu brakuje tutaj balansu itd. Zostawiłbym tą nieszczęsną kwestię jakichś 10 rr itd. przy niskim expie, bo na chwilę obecną to nadal będzie start serwera o niepewnej przyszłości, gdzie większość znowu nie doczeka end game'u stojąc tydzień na spocie i znowu coś się wysypie po drodze, ludzie się zniechęcą w trakcie, pójdą w weekend na jakich nowo powstający serwer. Tu uważam też jest pies pogrzebany, Dajmy się w końcu pobawić na CS, poprać coś itd. Trudność serwera nie ma polegać na tym, że wbiję 10 rr w miesiąc gry, tylko, żeby mi się w trakcie chciało cały czas coś podnosić, prać, palić, ładować kolejne kamyki w podstawowe sety, bo lepszych nie ma, albo sobie trzeba samemu pozbierać i zrobić, bo jak nie to pójdę na wyższe mapy. I Wiem, że to zapewne niełatwo zbalansować, dopieścić, ale puszczenie kolejny raz serwera ze zmianami typu, bo helper będzie miał inny czas działania, resów więcej, czy zamiast 12x, 50x niczego nie zmieni i skończy się znowu źle i rozczarowaniem. Nie masz nic do stracenia, może warto wywrócić to wszystko do góry nogami trochę, bo drobne kosmetyczne zmiany to myślę tutaj niewiele pomogą.

Opublikowano

Ja się boję że niestety tak czy siak będziesz na serwerze miał z 10-15 graczy bo jak co tydzień albo i częściej startują serwery a ich edycje trwają po 1,5 - 2 miesiące w porywach 3 nie uzbierasz czynnych 50 graczy żeby nie wiem co (podkreślam graczy nie kont). A wydaje się że wtedy może być rozgrywka i rozrywka. Nie umiem nic konstruktywnego doradzić sorry. MU umiera....

Opublikowano

Potwierdzam źle się dzieje

grałem ale niestety odchodzę

a szkoda bo zapowiadało się dobrze

powodzenia dla tych kilku osób co jeszcze grają

Opublikowano

Zapraszam wszystkie zainteresowane osoby dzisiaj na godzinę 20.00 "na jednego" do baru w Lorencji  :) 

Omówimy ostateczne zmiany i ruszymy od nowa. 

Opublikowano

Miejmy nadzieję,iż zainteresowani się pojawią aby się wypowiedzieć i ułatwić wprowadzenie takich zmian,które spowodują,iż choć w części będą zadowoleni.Skoro ktoś chce zagrać tak jak się marzy,niech przyczyni się do tego aby to powstało w oczekiwanej przez niego formie,zamiast gonić administrację,że czegoś nie dopracowała.Pozdrawiam

Opublikowano

Zrób serwer bez  resów

mały exp powiedzmy 5

1 osoba z jednego kompa , nie ma że sobie robię EE i sam expie

ale większy drop z 70% i exe i normalnych secików, wtedy zostawianie afk będzie troszkę  szkodliwe bo wiele nam przepadnie 

sklepy słabe a nawet bardzo słabe

zrobić też tak że kamyki w party lecą słabo a solo większy drop==wtedy będzie ruch na mapach a nie tylko siedzenie na spotach i expienie.

no i oczywiście standart s6 ep3  helper i te sprawy

Zrób a zobaczysz co będzie

Niech gadają co chcą wszystkim nie dogodzi  

Ale na starcie będzie powyżej 100 osób albo więcej a choćby z ciekawości bo czegoś takiego jeszcze nie było.

Opublikowano
32 minuty temu, tarsan napisał:

Zrób serwer bez  resów

mały exp powiedzmy 5

1 osoba z jednego kompa , nie ma że sobie robię EE i sam expie

ale większy drop z 70% i exe i normalnych secików, wtedy zostawianie afk będzie troszkę  szkodliwe bo wiele nam przepadnie 

sklepy słabe a nawet bardzo słabe

zrobić też tak że kamyki w party lecą słabo a solo większy drop==wtedy będzie ruch na mapach a nie tylko siedzenie na spotach i expienie.

no i oczywiście standart s6 ep3  helper i te sprawy

Zrób a zobaczysz co będzie

Niech gadają co chcą wszystkim nie dogodzi  

Ale na starcie będzie powyżej 100 osób albo więcej a choćby z ciekawości bo czegoś takiego jeszcze nie było.

Ja się tutaj akurat nie zgodzę, bo nigdy w życiu nie będzie żadnych 100 online, marzenie ściętej głowy i podejrzewam, że po tych całych perypetiach 40 to i tak chyba będą za wysokie progi. Propozycja takiego expa to już zaczyna pachnieć globalem, żeby porywać się na takie ustawienia to trzeba mieć wypracowaną renomę, kilka udanych long terminowych serwerów za sobą. To nie te czasy, że 200 osób czekało na start upatrzonego z góry serwera, wszyscy teraz są porozrzucani po różnych, co chwilę startuje jakiś kolejny i to z tego co widzę jedynie jakieś zagraniczne mogą pochwalić się tym, że gra tam naprawdę sporo osób. 

Ja to w ogóle będę pesymistą, zepsuje zabawę i poleciłbym zniknięcie na miesiąc, zrobienie porządnej reklamy, dopracowanej publikacji i wystartowanie dopiero jak będzie się miało wszystko zapięte na ostatni guzik i feedback na innych zagranicznych forach, że ludzie czekają na start. Wtedy jest duża szansa, że jak serwer wystartuje od początku ze sporą liczbą online i nie będzie żadnych rażących bubli to wszysto "zagra" i tylko będzie przybywać graczy z dnia na dzień, a nie ubywać.

No, bo dzisiaj to jest takie reanimowanie z deka cuchnącego trupa, który chce wstać 3 raz w przeciągu 2-3 tygodni, a w zasadzie nie ma nadal żadnych konkretów.

Do baru chyba nie ma co przychodzić, bo ciężko rozwinąć myśl pisząc na tym ograniczonym czacie, gdzie ciężko jedno zdanie pełne sformuować. Już tu mi się wydaje można więcej przekazać.

Tak mi się z grubsza wydaje.

Opublikowano

OK.

Z całym szacunkiem dla wszystkich. 

Zamykam. Robię całość po swojemu. Moja ostatnia próba. Spodoba się, wpadniecie, sprawdzicie zostaniecie lub nie. 

Będzie kolejna klapa, to sobie odpuszczam. 

Opublikowano

Powodzenia ale nie liczyłbym za bardzo na "testerów" Sam się przyznam że lubię wejść "na gotowe" Niestety większość teraz tak ma.....

Mimo wszystko pewnie zaglądnę 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...