Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FreedomMu - powrót serwera?

aRASs27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy (starsi) gracze na pewno pamiętają FreedomMu s2 🙂

Wiele osób grających, handlujących i cieszących się prostą ale i wspaniałą rozgrywką.

Może przypomnę trochę jak wyglądał ten serwer dla osób które nie pamiętają?

Sezon 2

Exp : 40x

Drop: 30%

Reset: Autoreset na 400lvl po RR 220lvl bez kasowania statystyk koszt 100kk zen/1rr (po 20rr rr zawsze równy jest 2kkk)

Max stat: 32k

Handel: Jewele, itemy ale przede wszystkim ZEN cenny jak na żadnym innym prywatnym serwerze ponieważ jest on nam potrzebny do RR. ( przykładowe ceny Bless 20kk , Serduszko 2kk itp 🙂 )  

Cena /post 1kk 🙂  zen jest cenny wiec nie ma spamu 

Spoty: Każda mapa dopasowana do RR postaci lub ARENA zawsze pełna 🙂

Jesteście za tym aby ktoś wziął się do dobrej roboty i postarał przywrócić się dawny klimat tego serwera? 

Wypowiedz się w tym temacie 🙂 poniżej podglądowy filmik (nie mojej produkcji )

Edytowane przez aRASs27
dopisanie informacji
  • Aive zmienił(a) tytuł na FreedomMu - powrót serwera?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 24.01.2020 o 23:57, aRASs27 napisał:

@BorekFreedom Raczej nie widzisz jakie zainteresowanie? a raczej jego brak ;/

O zainteresowanie się nie martw. Ja ściągnę wszystkich Rebelsów, jeszcze niedawno udało mi się namówić ich na inny projekt  - niestety szybko padł ;]  Problem w tym, że potrzebujemy konkurencji ? Może ktoś z wielkiego sojuszu się znajdzie ? Można ruszyć dopiero jak pozbieramy stare/nowe ekipy, nic na szybko.  To forum może być martwe ale zawsze ktoś ma jakiegoś znajomego a ten znajomy ma następnego znajomego.  Śledziłem temat Freedom od czasu upadku i to nie jest pierwsza próba postawienia czegoś w tym klimacie, więc jakieś zainteresowanie jest.  

Jeżeli chodzi o koncepcję serwera dla pracujących to nie jest ona dla mnie.  Tutaj chodzi  konkretnie o Freedom, serwer, który połączył pokolenia. Nie spotkałem takiej społeczności w żadnej grze. Myślę, że część osób się zgodzi i myśli podobnie jak ja: mi nie brakuje serwera mu online , mi brakuje MuFreedom.

W grę wchodzą tylko takie same ustawienia jak na Freedom . Jedne nad czym można się zastanowić to wprowadzenie 3 sezonu - Taki mały krok naprzód. Przede wszystkim chodzi o pliki, nie wiem czy znajdą się jakieś sensowne pliki sezonu II.  Przy dzisiejszych cenach VPS, nie ma większego problemu w utrzymaniu serwera dla ~60-100 osób.

Ale czy nie byłoby miło poznać się na nowo ze starymi towarzyszami broni ? Posprzeczać się z administracją ? 

Warto byłoby gdyby ktoś mógł skontaktować się  z Grzegorzem (właścicielem Freedom), czy nie miałby  nic przeciwko  "reaktywacji".

Na koniec załączam SS. Zapraszam do dyskusji każdego zainteresowanego. MY CZEKAMY 

https://pasteboard.co/IROkXdn.jpg

Gość muonline.pl
Opublikowano
28 minut temu, BorekFreedom napisał:

Jedne nad czym można się zastanowić to wprowadzenie 3 sezonu - Taki mały krok naprzód. Przede wszystkim chodzi o pliki, nie wiem czy znajdą się jakieś sensowne pliki sezonu II.

Jeśli masz na myśli s2 - to tylko xteam, bezkonkurencyjne pliki.

Jeśli jednak rozważasz s3 - to niestety nie znajdziesz dobrych plików.

Opublikowano

Jezeli udaloby sie dolaczyc do tego klienta mobilnego to chetnie zagram i rozpromuje serwer dalej.

Opublikowano

przyjemnie było by pograć na takim serwie , niezapomniane chwile, niesamowita atmosfera, i ten dreszczyk żeby warna nie załapać, latanie za kasa , i za goldami , które nie zawsze miały 100% dropu exc , dużo oby wymieniać zalety takiego serwa 

BorekFreedom lubi to
Gość muonline.pl
Opublikowano
10 godzin temu, MonaKeR napisał:

Jezeli udaloby sie dolaczyc do tego klienta mobilnego to chetnie zagram i rozpromuje serwer dalej.

Bądźmy realistami, udało się to tylko jednemu serwerowi.

7 godzin temu, BorekFreedom napisał:

Nigdy czegoś takiego nie widziałem, masz jakiś serwer, który działa na kliencie pc i mobile ? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji o kliencie pod androida/ios. 

https://mobile.muaway.net/

Opublikowano

Port klienta pod platformy mobilne to nie lada wyzwanie, jeżeli jest to autorskie wykonanie to nawet nie ma co marzyć. Taka inwestycja nigdy się nie zwróci w tym przypadku. 

Zrobiłem mały research, ten cały x-team wychodzi trochę drogo na taki kameralny serwer. Pliki 120$ a do tego 20-30$ za miesiąc. Z drugiej strony może to gwarantować pewną stabilność i zaoszczędzić czasu na doszukiwaniu się błędów. Wynajęcia VPS to około 100 pln/msc. 

Dostępne są również darmowe wersje plików Sezonu II, wymagałoby to poświęcenia dużej ilości czasu w celu sprawdzenia ich możliwości. Osobiście niestety nie mogę sobie pozwolić na tak duży pożeracz czasowy. Może znalazłby się ktoś chętny do pomocy ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Borekk haha. Pamietam ze troche kont ukradl 😜😜 

Chetnie pomoge jezeli ktos chce uruchomic server 🙂

Chetnie pomoge jezeli ktos chce uruchomic server 🙂

Opublikowano

Najlepsze itemy wchodziły z Lord mixa, następnie kundun itp., później goldy. Nie było żadnych grand resetów.  Czasami organizowane były duże eventy przez administracje, często wieloetapowe  w których można było wygrać przykładowo Wingi +13 z ignr. 

Oczywiście najlepsze itemy to tylko po znajomości z administracją ;]

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim. 

Tutaj Xardin_PL z gildii Heaven, może ktoś pamięta. 

Nie spodziewałem się znaleźć takiego posta, aż założyłem konto.

Już prawie rok minął od założenia tego wątku, ale czy może są jakieś postępy w tworzeniu serwera na nowo? 

czasami mam ochotę znowu pograć w tym klimacie, szczególnie w sezonie 2.

ps. Ja jestem autorem tego filmu na górze, stare czasy ;p 

Bres1990 lubi to
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Również specjalnie założyłem konto, żeby tylko się odezwać w tym temacie. Także nie sądziłem, że są jeszcze osoby pamiętające ten serwer, które chciałyby powrócić :D

Bardzo przyjemny serwer. 
Świetnie się na nim grało. Brak wbijania opcji w itemy, brak helpera, itemów za donate i tego typu wynalazków. Trzeba było samemu zdobywać wymarzone itemy :D.

Byłem w gildi BaDBoYs.

Chętnie zagrałbym na takim serwerze :)

Opublikowano

Ja bym znów zawitał

no borek to kosa zajebał konta najlepszych graczy i opierd.olil z itemów, ale on przy innych osobach to jest nic

swoją drogą, ciekawe czy admini maja pliki tego serwera  nowego freedom .co mieli zakladać jak tamten padał przez kopiowanie itemow. a juz bylu testy nowego, ale wieklie kłótnie powstały, wyzywanie na forum i admin wywalil wszystko. swoją drogoą wiem przez kogo serwer sie rozpadl, jedna osoba wiedziała za duzo ...

Opublikowano

Ah, wiedziałem, że borek przyciągnie więcej osób. :D 

Temat się ciągnie już bardzo długo. Mi nie udało się znaleźć osoby chętnej do postawienia serwera. Sam nie mam na to czasu. 

Jakieś pomysły ?

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Myślę, że brakuje nam wszystkim MuFreedom.

Aktualnie z tego co wiem są z 3/4 serwery które osiągają maksymalnie 200 osób online, dziwie się że społeczność nie polaczy sił żeby zrobić jeden duży i dobry serwer jakim był właśnie freedom, aktualnie totalna katastrofa exp taki ze można w 3 dni max staty nabić, pełno pay2win, wszyscy chodzą w setach które są nie osiągalne do zdobycia bez wkładu pieniężnego - moim zdaniem mu zeszło na psy po upadku naszego ulubionego serwera.

Myślę że osób chętnych do gry byłoby dużo aczkolwiek problem jak zawsze jest w hajsie i administracji która musiałaby się pojawić i mieć czas oraz chęci stworzyć cos zajebistego. Jeżeli cos takiego powstanie, jak najbardziej się pisze. Dobrze zobaczyć (dla mnie) takie legendy na forum z BadBoy czy innych naprawdę super gildi. Mam nadzieję że prędzej czy później uda nam się wspólnie uratować to co zostało z tej wspaniałej społeczności. Pozdrawiam

P.S Ludzie są, zaangażowanie jest bardzo małe ale 800 wyświetleń w tym temacie, tylko na tym forum mówi samo za siebie.

Edytowane przez MasterHevens
Opublikowano (edytowane)

Dobrze! A zatem organizujmy się. Poczyniłem pierwsze kroki i może uda się przywrócić nasz ukochany serwer. 

Jednakże potrzebuje Waszej pomocy. Chciałbym abyście zorganizowali jak najwięcej ludzi chętnych do grania. Najlepiej oczywiście starych Freedom'czyków. Niestety musimy iść z duchem czasu, więc zbieramy się na DISCORD.  Link: https://discord.gg/ptRttD4rvf

Serdecznie zapraszam! Będę tam aktualizował stan prac nad serwerem. 

Edytowane przez BorekFreedom