Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x15] Proud Of Mu DARK

xroma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

START SERWERA  20.03.2020 godz. 18.00

Nadeszły mroczne czasy... Tak samo w świecie Proud Of Mu.

Nadeszła nowa era.. Produ of Mu DARK.

Będzie trudniej...

NOWE PLIKI SERWEROWE, NOWY KLIENT GRY

proud_dark.jpg

proudofmu.com

system.jpg

- Sezon 6 Episod 3
- Exp: x15
- Master Exp: x10

- Master lvl point - 3
- Global drop: 50%
- ELF Buff: do 250 lvl
- PVP BALANCED
-PARTY EXP

* party 2 - 105%exp

party 3 - 110%exp

party 4 - 115%exp

party 5 - 120%exp

party z różnych klas dodatkowe 5%

Wszystkie klasy dostępne od startu

(Summoner i Rage Fighter darmowe karty w x-shop) 

Max level: 400 (+200 Master)

Reset level - 400 (statystyki pozostają)

NAGRODA ZA GRAND RESET - 3lvl wings +15+28 +3opcje

shop.jpg

Sklepy do Dragon/Legendary/Guardian +3+4 (sklepy słabo wyposażone)

Web Item Shop: NIE

Web Pet i Jewel Shop: TAK (kredyty dzięki VOTE)
Donate System: NIE

X Shop: NIE

VIP System: NIE

Donate: NIE

Ilość połączeń z 1 PC: 5

System Autoparty
Soul rate - 65% - 85% luck
Mu Helper - 2 godziny

"FIRST GUILD" EVENT

Pierwszy zarejestrowany guild z minimum 6 osobami otrzyma pakiet w postaci paczek (x10) podstawowych jeweli (bless, soul, JoL)

Warunkiem otrzymania nagrody jest utrzymanie guild co najmniej przez 7 dni.

chaos.jpg

Chaos machine 

+10 ITEMS = 80% +LUCK ( ADDITIONAL 5%)

+11 ITEMS = 75% +LUCK ( ADDITIONAL 5%)

+12 ITEMS = 70% +LUCK ( ADDITIONAL 5%)

+13 ITEMS = 65% +LUCK ( ADDITIONAL 5%)

+14 ITEMS = 60% +LUCK ( ADDITIONAL 5%)

+15 ITEMS = 55% +LUCK ( ADDITIONAL 5%)

FIRST WING COMBINATION = 90%  

FIRST WING COMBINATION WITH LUCK = 40%  

2ND WING COMBINATION = 70%

2ND WING COMBINATION WITH LUCK = 20%

2ND WING COMBINATION WITH IGNORE =30%

OTHER 2ND WING OPTION = DEFAULT. 

3RD WING COMBINATION . 

CONDOR FEATHER  AT 50%

3RD WING OPTION = DEFAULT. 

Spots.jpg

Spoty (4-6) na wszystkich mapach

Serwer rozpoczyna działalność z "Dungeon Edition" czyli przekrój mobów na 3 poziomach podziemia.

system.jpg

* Reconnect System
* Bot Buffers - Buffs from NPC
* Master Skill Tree
* Extra zen - Kalima Maps
* Bonus Happy Hour
* Fenrir - Red, Blue, Black, Gold
* Socket systems, Harmony options
* New Attribute/Elemental item system
* Marry System
* Other

KOMENDY: 

/addstr

/addagi

/addvit

/addene

/addcmd

/online

/offtrade (Lorencia, Devias)

/ware

/war

/prop

/accept

/teleport

/divorce

drop.jpg

DROP BoK

Bok of Kundun +1

Najniższe bronie i sety leather/vine/pad + ringi/pendanty

Bok of Kundun +2

Niskie bronie i sety silk/bone/bronze

Bok of Kundun +3

Sety SCALE/SPHINX/WIND

Bronie Double Blade/Crystal Sw./Silver Bow/Legendary Staff itp

Bok of Kundun +4

Sety Guardian/Legendary/Dragon/LightPlate/Storm Crow/Red Wing/Sacred Fire

Bronie Legendary Staff/Silver Bow/Heliacal Sword itp

Bok of Kundun +5

Najwyższe sety i bronie

Lucky coins: 

10 - exc/no exc items

20 - exc/no exc items

30 - Lucky Item Tickets

Chaos cards- exc items

Box of heaven, silver i gold medal, hearts, - niskie, nie exc itemy ! 

Red Ribbon i Blue ribbon box - jewel i exc items (około 200) (b.niski drop rate na wysokich levelach)

Najważniejsze zmiany w stosunku do poprzedniej edycji: 

- niższy exp

- nowe mapy

- brak VIP

- brak webshop

- brak łączonych opcji itemów (harmony - exc)

- brak kontrowersyjnych eventów

- wszystkie postacie od startu

- brak Jewel of Kundun

- brak jewel od excess

- niższy jewel drop

- podniesiony rate pralki

- podniesiony rate soul i JoL

- brak weekend exp

lora.jpg

dev.jpg

dung.jpg

Edytowane przez xroma
  • Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Doczekalem sie 🙂   Wpuscilbys ludzi na 2 ...3 dni aby wylapali bledy jesli takie sa chyba ze jestes pewien ze ich niema. Mamy kwarantanne z powodu koronowirusa  w wielu krajach a wiec trzeba sie spodziewac wielu chetnych do gry no bo co maja robic jak 14 dni wolnego ja narazie pracuje ale postaram sie byc aktywny. Zapraszajmy graczy podbijajmy temat bo poprzednia edycja byla naprawde dobra a ta moze przycmic tamta taka mam nadzieje. Start Piatek ja dopiero okolo 19.00 po pracy wystartuje a wiec do zobaczenia        

Pozdrawiam all

Opublikowano

No Prosze Troche Pozmieniales Do zobaczyska w Piatek napewno wpadne bo kazda edycja byla zajebista 🙂 Pozdrawiam Tyra 🙂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, damianek3700 napisał:

dużo ludzi grało na poprzedniej edycji ?

30 max 😄

może teraz będzie lepiej natomiast - res + 1000 pkt na expie x15 to pomyłka  😄

Ustawienia resa raczej nie przyciągną 🙂 na takim expie statystyki powinny zostawać, chyba, że dalej celujemy w 30 online no to nie było tematu 🙂 

to tylko moje zdanie - bez hejtu proszę 😄

Edytowane przez Bosssik
Opublikowano

Regularnie grało 47 osób. 

Co do resów, faktycznie. Po głębszej analizie postanowiłem zmienić zasady resetu.

Opublikowano

47 charów on-line czy 47 IP?

Ja bym zagrał ale jak dla mnie zbyt niski exp (myślę, że na x40-200 było by więcej osób chętnch).

Przy tak niskim expie nagroda za GR to jeden item exe z 3 opcjami nie zachęca.

Opublikowano
1 godzinę temu, obcy31lbn napisał:

47 charów on-line czy 47 IP?

Ja bym zagrał ale jak dla mnie zbyt niski exp (myślę, że na x40-200 było by więcej osób chętnch).

Przy tak niskim expie nagroda za GR to jeden item exe z 3 opcjami nie zachęca.

47 regularnych, różnych osób. 

Exp pozostanie niski. Nagroda... no cóż. Jakąkolwiek nagrodę bym nie dał, zawsze znajdą się głosy, że za słaba lub za mocna. Nie da się dogodzić każdemu. Każdy też ma inne preferencje na serwer. Dla mnie najważniejsze jest utrzymanie serwera na jak najdłuższy czas. Jest to jedyny wyznacznik długości życia serwera. Jeśli jest dla kogo to stoi. 

A sama rozgrywka? Osobiście nie widzę większego sensu w serwerach, na których po tygodniu jesteś silny, wyposażony i nie masz o co walczyć. Jeśli ktoś gra tylko dla bycia numerem jeden, to nawet jeden dzień spóźnienia na serwer z expem 100 jest już stratą czasu. 

Marzy mi się serwer ze starych czasów. Na którym można poexpić, pogadać, pohandlować. A nie wchodzić i klepać resy. W imię czego?...

Na poprzedniej edycji był taki okres, w którym aż miło było logować się na serwer. Można było wyczuć zalążek tej atmosfery. Mam nadzieję, że teraz będzie co najmniej podobnie. Mniejszy exp, sprawi, że nawet jedno, czy dwudniowa absencja nie stworzy od razu przepaści między ludźmi (mówię tylko o osobach dla których ważna jest tylko pozycja w rankingu) 

Poprzednim razem miałem takie wrażenie, że kilka osób zrezygnowało tylko dlatego, że nie mieli już szans na top. (dwie osoby nawet mi to powiedziały) Może tego nie rozumiem, może jestem inny. Ale dla mnie pozycja rankingowa miała najmniejsze znaczenie. Zawsze grałem dla frajdy. 

Opublikowano

Jeśli ma być trudniej to pomysl o tym żeby,nie wbijać bezsennsownie 2-3rr dziennie lub za kilka zen a, np za 4 voty=400 kredo plus 1godz online=100 kredo,koszt rr to np 3-4k kredo,osoby ktore nie moga codziennie grac mogli by na przeglarce zbierać kredyty za vot na rr,a Ci którzy byli by częściej online odkladali by np na jewel of excess ktory stal by sie walutą na serwerze i mozna bylo by go kupic za ok.10k kredo w webshop,wtedy ktos by wbijal za kredo rr,inni zbierali by na kamienie pod itemy,zaczal by sie handel,nikt nie będzie raczej czekał do GR na porządny item w dodatku z exp x15 ;-) 

Opublikowano

Reset z ogranicznikiem 24h, nagroda za resa 10 kredo 

100 kredo - opcja exc w wybrany item

Bez żadnych GR bo to nie ma kompletnie sensu... zanim ktoś wbije te 5 GR i uzbiera set to serwer padnie 3 razy 😅

Jedynie to pozwoli na długą grę... przy expie x15 resa z 50 na 51 bedzie sie bilo max 4-5h... im wiecej tym latwiej i finalnie znowu będzie tak, że ludzie będą wbijać po 6-7 resów dziennie 🙂 

To tylko moje zdanie 🙂 

Opublikowano

Helper jeśli masz opcję powinien działać max 1godz to zabije afka,musi być też kamien wartosciowy może,np joc (mały drop)który można zamienić na kredo pod rr na web shop  za 10 czy 2.5k kredo pod rr?Wtedy zacznie się handelek

Opublikowano (edytowane)

LoT też powinien być dla gildi/ sojuszu, który wygra cs'a. Jakiś profit powinien z tej walki być 😄

I najważniejsze reklama reklama i jeszcze raz reklama na wszelakich forach 😆

Edytowane przez damianek3700
Opublikowano (edytowane)

Od grudnia nie odbyła się ani jedna bitwa o zamek. 😞 

Reset możliwy 1/24h

Reszta ustawień - mam nadzieję, że reszta powinna zadziałać tak, że handel będzie się rozwijał za kamienie. Jest niższy drop niż był na poprzednich edycjach. Zdobycie dobrych itemów będzie trudniejsze. A nad Land of trial, pomyślę jeszcze. Wiem, że jest to nagroda, ale tak jak napisałem wyżej. Nawet w okresie szczytu w edycji w której grali filipińczycy, przy 80+ online, nie było ani jednej bitwy. Ba, nawet nie było zarejestrowanych guild.

Edytowane przez xroma
Opublikowano

Rozumiem ale mimo wszystko myślę, że lot powinien być dla wygranej gildi i oni ewentualnie mogą decydować czy maja to dla siebie czy dla całości serwera. Jak będzie parcie na acc to i walki bedą 

Opublikowano

Opóźniacz resowy na 24h to nie za mało przy expie 15x?

Moim zdaniem lepsza opcja 48h

Co do Helpera to ktoś pisał wcześniej żeby byl on ograniczony czasowo, będzie to wzięte pod uwagę czy raczej nie?

Oprocz tego forum jest gdzieś indziej publikacja ? 

Bo bez dobrej reklamy, mimo iż serwer będzie dopracowany to nie będzie tłumów.

Jeszcze pytanie ile ac z jednego IP? 

Opublikowano

Dziękuję za wasze głosy. (tutaj i na priv)

Zapowiedz zmodernizowana. 

Land of trial - normalne.

Helper - 2 godziny

Res - został 1/24h

Publikacja oprócz tego forum, oczywiście  + 3 inne fora zagraniczne + 1 forum polskie + 9 dużych grup FB

Jeśli znacie jakieś miejsca na których jeszcze powinno się pojawić, będę wdzięczny za info. 

Opublikowano

Nie wiem czy helper i 2 h to dobry pomysł, wiadomo że afk denerwuje ale jednak czasy są nie co inne i nie siedzi się tak przed komputerem jak kiedys i do tego jeszcze osoby pracujące, które też by chciały coś tam wbijać ten lvl. Może lepiej byłoby zrobić wszędzie możliwość killa, żeby ewentualnie takie afki likwidować z max lvl np.

Opublikowano (edytowane)

NIe kazdy ma super internet i potrzebuje troche czasu zeby sciagnac .Wiec proponuje zebys wrzucil jak naszybciej

Edytowane przez Henks1
Opublikowano

Bosssik ma rację,opcja exe z 3 opcjami powinna być po 15-20rr,akurat do GR caly set skompletowany,wtedy przez całą droge do GR była by motywacja zeby do czegoś dążyć. Z opozniaczem  1/24 dobic do GR to 3.5 miesiąca gry codziennie,zwłaszcza że,po GR ile będzie pkt do rozdania? Zaczynać po GR wszystko od nowa z 1 itemem to trochę kiepsko,tak to itemy nadrobily by przynajmniej strate pkt w statach

Pomyśl też przed startem o kamieniu który będzie potrzebny do rr z małym dropem,to rozpocznie handel z graczami którzy będą mieli juz 20rr a z tymi co dopiero zaczynają,jeśli ktoś będzie afkowal pół dnia a helper przestanie działać po 2godz to nie uzbiera potrzebnej ilosci kamieni,będzie musiał handlować z graczem ktory ma 1rr a jest bardziej aktywny,skonczy się też granie na 3-4 konta bo,nie wyrobia z kamieniami oraz wyrzucanie slabszych itemow,tak było na poprzedniej edycji,każdy uzbieral itemy pod siebie i nowi gracze byli bez szans,handel nie istnial bo,do niczego nie był nikomu potrzebny

Opublikowano

Klient dodany na stronę. 

Rejestracja ruszy od 12.00

Nawiązując do sugestii:

- Ani pliki serwerowe, ani MuCore nie umożliwia mi ustawienia resetu za jewel itp. 

- po GR mamy 50.000 pkt do rozdania

- Mam nadzieję, że tym razem handel się rozwinie. Kamieniem do handlu powinien zostać Jewel of Chaos który ma najniższy drop. Z resztą wszystkie kamienie nie będą lecieć na takim poziomie jak to miało miejsce poprzednio. Stąd podniesiony rate pralki, soula i Jewel of Life. 

- Brak dropu jewel of excess, brak Jewel of Kundun też wymusi inne niż poprzednio zdobywanie wypatrzonego seta. 

- Brak skilli czy czarów w sklepach to też okazja do handlu. 

- Wyższy koszt resetu w zenach to okazja do sprzedawania itemów nawet za zeny :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...