Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x15] Proud Of Mu DARK

xroma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób można zdobyć set FO albo chociaż 4opt?
Czy nadal można kupić/dostać acc+exc?

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, xroma napisał:

Kamis, 

Masz rację, zostały w bazie strzępy informacji. Ale zapewniam Cię, że monitoruje każde konto. 

Twoją aktywność z założeniem kolejnego konta po północy też widziałem.  Twoje szybkie zakupy również. I tak jak postąpiłem z tymi zakupami, tak będę robił z każdym.

Na szczęście dotyczy to tylko kilku kont, które były w topie na poprzedniej edycji, więc łatwe do wychwycenia. 

Sam kupiłeś Pande. Ogólnie poszło ich 14 z czego 11 wykasowałem. 

Założyłem konto na EE po północy, tak. Szybkie zakupy? Zdecydowałem że nie bedę grać, wiec kupiłem 100xJOL + panda na testy. Chaiałem spawdzić czy panda jest na czas , czy ma hp oraz czy łatwo pada, oraz ile daje exp. EXP w lt7 wzrosło z 15k do 25k. Panda padła potem na hita w la cleon. Żyła może z 5 minut łącznie. JOL poszły do sklepu żeby stestować czy moss sie coś zmienił względem poprzedniej edycji. Nie zmienił się. Nic co dostałem z mossa nikomu nie dałem, zreszta nic tam ciekawego nie było.

Poszło 14 pand, to bardzo dużo. 11 wykasłowałeś...to bardzo dobrze. ALE takiemu błędowi można było bardzo łątwo zaradzić, poprostu zrobić testy, ja bym chętnie zajrzał, sprawdził czy coś sie zmieniło, poprawiło lub pogorszyło. Jak włączyłem gre to nawet nie myślałem zeby Online time sprawdzać, dopiero jak ktoś napisał że z pandą expią to było to pierwsze co przyszło mi na myśl.

Najgorsze jest to że piszą ci ludzie że czekają na następną edycje, że wejdą i to i tamto. A wpadają na server, widzą że mają stary online czas i jeszcze z tego korzystają. Tak się nie robi.

Jeszcze jedna sprawa odnośnie VIP (nie wiem czy to możliwe). Przed poinformowaniem cie że kredyty zostały na kontach kupiłem sobie hide eq, okazało się ze to działa nawet teraz. Czy jest możliwe że jeżeli ktos miał VIP kupiony wcześniej np. na dwa miesiące odrazu to jest on nadal aktywny teraz?

Edytowane przez kamiss90
Opublikowano

Vip nie ma już na serwerze. 

A co do testów. Wiesz, nawet nie miałem jak przetestować tego z poziomu, nie zapisuję danych kont innych osób. 

A z moim kontem ten problem nie wystąpił. 

Jak pisałem problem dotyczył topu poprzedniej edycji.

Sam czas online nic nie daje. Ale to też jeszcze dzisiaj będzie wyrównane. 

Jak sam napisałeś, nieszczęsna Panda jest HP, na tym etapie pada bardzo szybko. Nie sądzę aby 3 pandy tak znacząco wpłynęły na rozgrywkę. 

A co do ostatniego, hide został wyłączony na stałe. 

Opublikowano
42 minuty temu, xroma napisał:

Jak sam napisałeś, nieszczęsna Panda jest HP, na tym etapie pada bardzo szybko. Nie sądzę aby 3 pandy tak znacząco wpłynęły na rozgrywkę. 

A co do ostatniego, hide został wyłączony na stałe. 

Z Panda chodziło mi o to że ona jest dostępna. Server z małym exp nie powinien mieć jeszcze jakichś boostów do exp. Ale to moje zdanie, z limitem resów to właściwie nie jest takie złe.

Widziałem że usunołeś 2 pary skrzydeł które zrobiłem wczoraj. Ciekawi mnie dlaczego, zrobione z questowej broni i itemow z chaos card/medali. To ma być ta kara za wymiane kredytów? Przypomne Credyty poszły na jole, jole do skelpu, kasa do mossa, itemy od mosa spowrotem do npc. Wiec wszystko poprostu wyparowało. Ciekawe co innym zostało zabrane za wymiane czasu. NPC sety?

Opublikowano

Serwer ma tylko 2 zdania w "Rules" 

Nie wnikam co zrobiłeś z kamieniami. A skrzydła zostały odebrane do wyjaśnienia. A nie na stałe. Zawsze zostawiam taką opcję. Jeśli chciałbyś grać, to sprawdziłbym logi, czy tak jest jak mówisz i skrzydła by wróciły. Nigdy nic nie usuwam bezpowrotnie. 

Trade online time dotyczy 2 kont, które monitoruje.  

Opublikowano

dziwie sie ze zabrałes je bez sprawdzania logów, wingi były zrobione już chyba około północy, sprawdzj logi. Daj je nawet na forum bo ludzie znowu bedą mieli problemy że niby jestesmy rodzina, albo jestem jakiś ziomek admina. Zawsze się znajdzie jakiś powód

Opublikowano

kamiss, jak napisałem wyżej. Wingi, czy jakikokwiek inny item który "może pochodzić z nielegalnego źródła" (tak to nazwijmy) jest zabierany w celu zwrócenia uwagi. Jeśli osoba której to dotyczy, będzie uważała że coś jest to niesprawiedliwe, będzie mogła to wyjaśnić. I w tedy zajmę się logami. W innym przypadku, przebijanie się przez setki linijek to droga przez mękę. 

Jeśli ktoś będzie wewnętrznie wiedział, że zrobił źle, weźmie to na klate i pojdzie przed siebie bez słowa. 

Mam nadzieję, że takiej sytuacji w ogóle nie będzie.

Opublikowano
12 minut temu, xroma napisał:

kamiss, jak napisałem wyżej. Wingi, czy jakikokwiek inny item który "może pochodzić z nielegalnego źródła" (tak to nazwijmy) jest zabierany w celu zwrócenia uwagi. Jeśli osoba której to dotyczy, będzie uważała że coś jest to niesprawiedliwe, będzie mogła to wyjaśnić. I w tedy zajmę się logami. W innym przypadku, przebijanie się przez setki linijek to droga przez mękę. 

Jeśli ktoś będzie wewnętrznie wiedział, że zrobił źle, weźmie to na klate i pojdzie przed siebie bez słowa. 

Mam nadzieję, że takiej sytuacji w ogóle nie będzie.

weźmie to na klate? Ty musisz wziąć to na klate w takim razie, przeglądaj logi, potem przeproś. Zabrałeś wingi bez słowa, bez przyczyny. Z niewiadomego źródła? Wingi robi się w chaos machine. Życze powodzenia przebijania się przez linijki logów. Czekam na odpowiedz. Nalepiej z logami, bo insynuujesz że niby są z nielegalnego źródła z którego nie są.

Opublikowano

kamiss czytaj proszę ze zrozumieniem. 

Nie odnosiłem się w poprzednim poście konkretnie do Ciebie. Tylko ogólnie do sytuacji. 

Opublikowano
Cytat

Jeśli osoba której to dotyczy, będzie uważała że coś jest to niesprawiedliwe, będzie mogła to wyjaśnić. I w tedy zajmę się logami.

To o mnie mowa, powodzenia z logami, czekam.

To my dwaj wymieniamy tutaj właśnie zdania, to mnie zabrałeś dwie pary wingow ( a ta trzecia z wh, tez zabrałeś?) więc jakim cudem mam pomyśleć ze chodzi ci o kogoś innego.

Tyle czasu spędziłem na serwerze i widać na marne skoro admin wychodzi teraz z założenia że jak jakiś lepszy itemek będe posiadał to nielegalny. Miałem też daybreak z mossa, to też niby nielegalne?

Nie pisz zbędnych rzeczy, weź się za przeglądanie logów. Wklej je tutaj. Oraz, czyje było to podejrzenie że wingi były nie legalne? Ludzie siedzą 99% czasu na spocie i żaden dupy nie ruszy jakiegokolwiek questa zrobić, tylko na zmiane klasy.To nic dziwnego że nie mają wingow i chodzą w npc setach ,z itemów z  questa zrobienie wingow to pikuś.

Powodzenia w szukaniu, spodziewam się że następny post będzie z wynikami.

Opublikowano (edytowane)

Logi generują się po północy. Chyba że zrestartuje serwer. 

Wierze Ci na słowo. 

A itemy masz przywrócone. 

[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[0,Daybreak,2,0,0,0]serial:[12784465] dur:[92] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[2,Dragon Helm,8,0,0,0]serial:[12793099] dur:[78] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[3,Dragon Armor,8,0,0,0]serial:[12796346] dur:[79] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[4,Dragon Pants,8,0,0,0]serial:[12795903] dur:[78] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[5,Dragon Gloves,8,0,0,0]serial:[12790406] dur:[78] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[6,Dragon Boots,8,0,0,0]serial:[12790937] dur:[78] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[8,Guardian Angel,0,0,0,0]serial:[12815046] dur:[71] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[9,Pendant of Ice,0,0,0,1]serial:[12784585] dur:[50] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[10,Ring of Earth,3,0,0,1]serial:[12813481] dur:[53] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[11,Ring of Ice,4,0,0,0]serial:[12786227] dur:[54] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[13,Large Healing Potion,0,0,0,0]serial:[0] dur:[72] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[14,Large Healing Potion,0,0,0,0]serial:[0] dur:[27] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[16,Sign of Dimensions,0,0,0,0]serial:[12794442] dur:[4] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[17,Guardian Angel,0,0,0,0]serial:[12808508] dur:[255] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[18,Gaion's Order,0,0,0,0]serial:[12813605] dur:[1] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[19,Lucky Coin,0,0,0,0]serial:[12786830] dur:[2] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[20,Guardian Angel,0,0,0,0]serial:[12810536] dur:[255] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[21,Large Healing Potion,0,0,0,0]serial:[0] dur:[100] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[27,White Cherry Blossom Branch,0,0,0,0]serial:[12791720] dur:[6] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[29,Bundle of Jewel of Bless,0,0,0,0]serial:[12789045] dur:[0] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SI[36,Wings of Satan,0,0,1,3]serial:[12816022] dur:[200] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SW [2,Jewel of Soul,0,0,0,0]serial:[12792078] dur:[1] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set:[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SW [4,Double Blade,8,1,0,0]serial:[12800751] dur:[55] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set:[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SW [24,Jewel of Soul,0,0,0,0]serial:[12811539] dur:[1] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set:[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SW [25,Imp,0,0,0,0]serial:[12795559] dur:[255] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set:[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]
[02:04:00] [kamiss90][Janusz] SW [32,Sword of Destruction,3,0,0,0]serial:[12784453] dur:[87] Ex:[0,0,0,0,0,0,0] Set:[0] 380:[0] HO:[0,0] E:[0]

miałeś je przed wykupieniem kamieni

Nie zmiania to faktu, że post #57 nie był kierowany do Ciebie, tylko opisywał ogólną sytuację

Edytowane przez xroma
Opublikowano

Siemka mam problem gdy chce odpalić serva, wybieram postać to podczas ładowania jak już klikne postać, MU się wyłącza. Wie ktoś może jak naprawić problem bo pograłbym bo server wydaje się spoko 

Opublikowano (edytowane)

Mimo ze nie gram na serwerze, sprawdziłem jedna z moich teorii spiskowych która także można by było wyłapać robiąc testy. Czuje się trochę jak hacker, mianowicie pomyślałem sobie że sprawdze czy nowo założone konto będzie miało kredyty nawet jeżeli hasło lub mail niebędące te same co poprzednio, no i miałem kredyty. Więc idąc tym tropem, użyłem nicku jednej osoby z MPC forum i założyłem konto logując się tym nickiem. I w ten sposób uzyskałem kontu z kredytami oraz mam wgląd do logów danego konta, nawet jego IP. Trzeba się zabrać za sprzątanie. jest jeszcze bug którego nie było z blessami za 1kk, pm jakbyś chciał więcej się dowiedzieć na ten temat.

Co nagle, to po diable. Wszystkie te rzeczy wyszły by podczas testu.

Edytowane przez kamiss90
Opublikowano

Renka graj i nie szukaj jak zwykle ułatwień żeby być nr1 😉 ustawienia serwera są ciekawe,0 bugow i dc,nic tylko grać a nie szukać problemow  🙂

Opublikowano (edytowane)

jakie szukanie ułatwień? to problemy dość poważne. Poza tym gdybym miał parcie na top1 już dawno bym tam był, mam inna gre teraz, na server zajrzałem niepewny czy będę grał, ciekawiły mnie głównie nowe pliki serverowe, ale to ściema, zmienione tylko skiny i nic więcej.

@xroma zapomniałeś przywrócić DW wingow które były w WH.

Edytowane przez kamiss90
Opublikowano

To mogłeś dac znac o tym dyskretnie adminowi a,nie sam korzystac z tych błędów  😉 ustawienia gry są ciekawe i jest sporo online,wbijaj na serwer i tematy zakmniety  🙂

Opublikowano

Jak narazie jedyną osobą która korzystała z ułatwień lub błędów i ma z tego coś jest Makumba który jechał na Pandzie kupionej za stary czas. Nie sądziłem że ktoś kto odwali taki numer, ja w życiu bym tego nie zrobił.

btw. kim jesteś bo wygląda na to ze się znamy.

Opublikowano

To tylko panda,na innych serwerach bywały duzo gorsze błędy i bugi a,admini mieli to gdzieś,tutaj admin jest online prawie codziennie i wszystko ogarnia szybko także,będzie dobrze  🙂 

Opublikowano (edytowane)

Odniosę się trochę do tego wszystkiego: 

Fakt, trochę przyśpieszyłem start, ale to z prostej przyczyny. Jak jest obecnie sytuacja każdy wie, dlatego też chciałem dać ludziom coś do zabawy na szybko. 

Pewnych rzeczy nie wyłapałem. Nieszczęsne kredyty. Ale jakoś tak wyszło, że ludzie nie korzystają z tego. Jedyne zakupy poczynione na starcie skasowałem. Czy Makumba jest  w tej chwili na szczycie dzięki jednej pandzie? No nie sądzę. Pana na tym etapie rozgrywki nie pożyje zbyt długo. A sama w sobie, bez ringu ile tego expa podniesie? 

Na bieżąco sprawdzam pojawiające się konta i koryguję ewentualne kredyty.

Zarzut do plików serwerowych - są nowe. Pliki serwerowe nie mają nic wspólnego z resztkami bazy. I to tej odpowiedzialnej właśnie za kredyty. Gdyby baza z kontami nie została wyczyszczona, to nie szło by założyć kont na te same loginy. (byłyby zajęte)  

Kamiss, tak samo jak Makumba, jestem trochę zawiedziony twoim podejściem. Nie jesteś nowy na serwerze, jesteś dobrym graczem zawsze z topu. Nie mogłeś odezwać się do mnie w inny sposób? 

A na koniec. Ludzie, mamy naprawdę inne, ważniejsze problemy teraz. Udostępniłem serwer, nie biorę za to kasy, nie robię póki co żadnych nagród. Jest się o co tak spinać? To ma służyć do tego aby się trochę oderwać i zająć głowę innymi tematami niż COVID19. Czy tego chcemy czy nie otacza nas to. A będzie jeszcze gorzej. Oby tylko nie była to druga Italia. 

O tym myślmy a nie o tym kto ile kredytów wyłapał. 

edit:

P.S. Za info o logach dziękuję. Ukryłem je. I tak nie są nikomu do niczego potrzebne.

Edytowane przez xroma
unstoppable1 lubi to
Opublikowano
Cytat

Kamiss, tak samo jak Makumba, jestem trochę zawiedziony twoim podejściem. Nie jesteś nowy na serwerze, jesteś dobrym graczem zawsze z topu. Nie mogłeś odezwać się do mnie w inny sposób? 

Makumba to akurat ma nic do gadania, człowiek który pisze że czeka na następną wejscje i będzie grać, przy pierwszej okazji wykorzystuje twój błąd. Nie zgłaszając go, bo wątpie żeby go zgłosił a potemi tak kupił pande. Kirgo też miał pande, jak na czacie jeden gracz się odezwał że ktoś w lt ma pande pomyslałem że pewnie jakiś bugi, nowi luidzie czy co. Wpadam na lt a tam kirgo z makumba, gracze po których czegoś takiego bym się nie spodziewał, Ty chyba też, prawda?

Highfour, pand było łącznie 14, 11 zostało wykasowanych. Ja kupiłem jedną i zginęła w 5 minut, myślisz że pozostałe były kupione żeby sobie w wh leżały? Były by używane ponownie po tym jak poprzednia by padła, gdyby nie to że jeden z graczy na czacie zaczął pytać jak to możliwe że ktoś już lata z pandą. Może pytania tego gracza sprawiły że więcej pand nie zostało odpalonych bo osoby które ich używały pomyślały sobie "oho, wyczaili mnie" i przestał ich używać.

Możecie być zawiedzeni moim podejściem, ja jestem zawiedziony waszym i to nawet bardziej zawiedziony niż wy moim.

-Kiepski start, naprawiony szybko..ale to nie powinno się stać.

-Potem gracz który myślałem że coś go server obchodzi, wykorzystuje co się da dla przewagi, a do mnie ktoś pisze że szukam ułatwienia, chyba żartujecie?

-Potem "ktoś", nie wiadomo kto ma jakieś domysły że wingi które zrobiłem są "nielegalne", Admin zabiera je na pół dnia bez słowa, jak pytam o nie to wyjeżdża z postem że "jak ktoś ma coś na sumieniu to bierze to na klatę". Takie rzeczy się sprawdza. Poza tym jeżeli ktoś miałby itemy z nielegalnego źródła to ja dawałbym BANa i tyle. Oczywiście po sprawdzeniu.

Server działa i niech hula, życze powodzenia. Zorbie raczej dłuższą przerwe od MU, ostatnim razem jak mnie ktoś tak zmieszał z błotem na innym servie to przez 2 lata nie zaglądałem. Tutaj przynajmniej Admin reaguje i idzie się z nim dogadać bo ten z innego servera twierdził że to normalne jak posatać jest offline a level lecą w góre.

Już na poprzedniej edycji były pomówienia typu "Renka to ziomek admina" albo "to rodzina", że 3lvl wingów to pewnie z pomocą dostał czy coś. Aż do brata powiedziałem, że jak bedziemy robić wingi to zrobimy filmik bo się znowu ktoś przywali. A on mi na to "Chyba cię pojeb.... to jest pierwszy lvl". Widać mnie nie poj...

Good luck

Opublikowano

No coz zawsze znajdzie sie czarna owca w rodzinie co sra we wlasne gniazdo bo pierwszy raz nie jest w topce chodz z tego co czytam przygotowania zrobil  do tego ^^ a teraz szuka winnych na sile hehehe

Zapraszam na serwer gra sie wysmienicie , ludzi przybywa to exp 15 a wiec wszystko  mozliwe ustawienia sa fajne Admin dba o serwer no i procz tego musi poswiecac dodatkowo swoj czas na takich jak wyzej.   Osobiscie olalbym to bo szkoda klawiatury na goscia

Opublikowano

Kirgo napisze tylko jedno TRAFILES W SEDNO   J atez zapraszam na serwer bo wart jest tego dawno niebylo takiego serwera

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...