Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S12][x220] Proud Of MU XII BETA

xroma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam na wersję BETA serwera. 

Oficjalny start zostanie podany po testach.

Zupełnie inne ustawienia serwera niż dotychczas. Wyższy exp wcale nie oznacza, że będzie łatwiej.

logo.png

proudofmu.com

server info.png

SERWER - PROUD OF MU

EXP - 220 (BETA 2200)

Drop - 50

VIP - NIE

WEB SHOP - NIE

X- SHOP - NIE

Brak serc, medali, box of heaven itp

Biedne zaopatrzenie w sklepach

Wszystkie postacie od startu 

MAX LVL - 400

Max Master lvl - 420

Reset - komenda w grze. Koszt 1 choas + 10KK zen

Max resets - 200 (statystyki kasowane - 2000 pkt,. pierwszy res + 1000 pkt. każdy następny)

Grand Reset -  Tak

Nagroda za GR - 100.000 ruud

LUCKY COINS

CHAOS CARDS

LUCKY CARD DROP - FEREA ZONE

GOLDEN GOBLINS - FEREA ZONE

events.png

Red Dragon Invasion
Skeleton King Invasion
Golden Invasion
White Wizard
Santa Event
Blood Castle
Chaos Castle
Devil Square
Arca Battle
Ferea Battle
Nixie Lake
Bonus Hour
Illusion Temple
Cry Wolf
Last Man Standing
Medusa
TvT
Castle Siege

370 Spotów (wszystkie oznaczone na mapie)

Siła mobów dostosowana na dłuższą rozgrywkę.

Screen(04_26-18_26)-0001.jpg

Screen(04_26-18_26)-0000.jpg

BOSS:

EROHIM

SELUPAN

LORD SILVESTER

MEDUSA

KNICKS

LORD OF FEREA

KUNDUN

CORE MAGNIFFY

BONUSOWY EXP NA WYŻSZYCH MAPACH

pozostale.png

Soul: 65%

Soul + luck: 75%

Life: 60%

+10: 70% (+Luck: 75% )

+11: 65% (+Luck: 70% )

+12: 60% (+Luck: 65%/ )

+13: 55% (+Luck: 60% )

+14: 50% (+Luck: 65% )

+15: 45% (+Luck: 50% )

Wings 1 lvl = 70%

Wigns 2 lvl = 60%

Wings 3 lvl = 50%

Condor Feather = 40%

* Reconnect System
* Bot Buffers - Buffs from NPC
* Master Skill Tree
* Extra zen - Kalima Maps
* Bonus Happy Hour
* Fenrir - Red, Blue, Black, Gold
* Socket systems, Harmony options
* New Attribute/Elemental item system
* Marry System
* Other

Komendy

/reset

/addstr
/addagi
/addvit
/addene
/addcmd
/online
/ware
/war
/prop
/accept
/teleport
/divorce

Opublikowano

Pliki serwerowe IGCN

CMS zmieniony z darmowego na licencję. (tak jak i pliki serwerowe)

1 lvl wings i wszystkie scrolle/skille w sklepie dodane tylko na czas BETA. W oficjalnej wersji oczywiście ich nie będzie. 

• Aive zmienił(a) tytuł na [S12][x220] Proud Of MU XII BETA
Opublikowano (edytowane)

Przepraszam osoby które weszły na serwer testowy i poświęciły czas na sprawdzenie setupu. 

Podjąłem decyzję o wycofaniu się ze stawiania własnego serwera. 

Nie żałuję ani złotówki, ani minuty które poszły na wcześniejsze działania.

Dzięki temu poznałem kilka naprawdę ciekawych osób, i klku hejterów których serdecznie pozdrawiam. 

Miłego dla wszystkich!

Edytowane przez xroma
Opublikowano

Malo jest takich ludzi jak xroma zaangazowanych w to co robia a robia to z cala pasja i umiejetnosciami jakie posiadaja .....czlowiek uczy sie na bledach chodz nailepiej by bylo uczyc sie na bledach innych poprostu mniej boli. Dziekuje Ci ze moglem grac na Twojch serwerach to byla przyjemnosc . Jesli kiedykolwiek zdecydujesz sie cos dzialac pisz na priv a bede do twojej dyspozycji .

Pozdrawiam

Opublikowano

Znajduch dla mnie jesteś zwykłym fałszywcem. Chłopak starał się jak mógł, nawet jakieś nagrody organizował za swoje własne pieniądze (ktoś dostał myszkę, albo klawiaturę o ile mnie pamięć nie myli) angażował się darmowo na ile mógł w ten projekt, nie wychodziło, ale starał się, żeby było fajnie i ludzie bawili się, a ty hipokryto usunąłeś swój komentarz w tym temacie nazywając go oszustem, od razu edytowałeś swój następny wpis jak ty to chcesz dobrze, jaki życzliwy jesteś, że na priva teraz piszesz. Pogarda największa dla takich jak ty. Zarzucać komuś kłamstwa, będąc samemu taką wyrachowaną mendą. Szkoda, że żyjemy w takich czasach, że ludzie szlachetni i dobrzy uginają karku przed takimi jak ty i odpuszczają.

@Xroma a Ty chłopaku się nie łam, bo masz myślę nie tylko u mnie dożywotni szacunek za wykonaną pracę i postawę, wrócisz silniejszy i jeszcze utrzesz nosa niedowiarkom, nie poddawaj się i nie przybieraj sobie do głowy opinii większości ludzi z internetu, którymi najczęściej kieruje jedynie zawiść, zazdrość i hipokryzja. Pozdrawiam.

Opublikowano
46 minut temu, wredota napisał:

Znajduch dla mnie jesteś zwykłym fałszywcem. Chłopak starał się jak mógł, nawet jakieś nagrody organizował za swoje własne pieniądze (ktoś dostał myszkę, albo klawiaturę o ile mnie pamięć nie myli) angażował się darmowo na ile mógł w ten projekt, nie wychodziło, ale starał się, żeby było fajnie i ludzie bawili się, a ty hipokryto usunąłeś swój komentarz w tym temacie nazywając go oszustem, od razu edytowałeś swój następny wpis jak ty to chcesz dobrze, jaki życzliwy jesteś, że na priva teraz piszesz. Pogarda największa dla takich jak ty. Zarzucać komuś kłamstwa, będąc samemu taką wyrachowaną mendą. Szkoda, że żyjemy w takich czasach, że ludzie szlachetni i dobrzy uginają karku przed takimi jak ty i odpuszczają.

@Xroma a Ty chłopaku się nie łam, bo masz myślę nie tylko u mnie dożywotni szacunek za wykonaną pracę i postawę, wrócisz silniejszy i jeszcze utrzesz nosa niedowiarkom, nie poddawaj się i nie przybieraj sobie do głowy opinii większości ludzi z internetu, którymi najczęściej kieruje jedynie zawiść, zazdrość i hipokryzja. Pozdrawiam.

Usunąłem za porozumieniem stron, poza tym mój post nie był po to aby go oczernić, jest bardzo dobrym administratorem.

@wredota, a Ty nie wypowiadaj się w ten sposób jeżeli nie masz pojęcia o co chodzi i nie jesteś w temacie. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy do jakiej tragedii może dojść w każdym momencie, jeżeli dane wychodziły poza serwer... No ale najlepiej sobie pisać i oceniać wszystkich z góry. Nie jesteś w temacie? To się nie udzielaj aby tylko dodać swoje kilka groszy.

Opublikowano
9 minut temu, Znajduch napisał:

Usunąłem za porozumieniem stron, poza tym mój post nie był po to aby go oczernić, jest bardzo dobrym administratorem.

@wredota, a Ty nie wypowiadaj się w ten sposób jeżeli nie masz pojęcia o co chodzi i nie jesteś w temacie. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy do jakiej tragedii może dojść w każdym momencie, jeżeli dane wychodziły poza serwer... No ale najlepiej sobie pisać i oceniać wszystkich z góry. Nie jesteś w temacie? To się nie udzielaj aby tylko dodać swoje kilka groszy.

A napisałeś gdzieś tutaj, że coś usunąłeś za porozumieniem jakichś stron? Typowy manipulator, święty normalnie, pomocna dłoń, trzeba było wyjaśnić sprawę tutaj w postach skoro jakoś nie przeszkadzało ci oficjalnie atakować człowieka to trzeba było mieć na tyle honoru i w tym samym temacie wyłuszczyć wszystkim o co chodziło i jak się sprawa rozwiązała, a nie usuwać swoje komentarze, edytować inne i nagle po problemie. Jak człowiek @xroma przede wszystkim po twoim wpisie postanowił zakończyć przygodę ze stawianiem serwerów i po prostu napisał, że kończy z tym i, że "wygraliście", a teraz masz czelność pisać jakieś banały, że "najlepiej sobie pisać i oceniać wszystkich z góry" kiedy sam byłeś pierwszą osobą do właśnie tego robienia, ale zatarłeś ślady swojej działalności usuwając i edytując swoje wpisy. Dlatego sam się nie udzielaj i nie pouczaj ludzi w sprawach o których nie masz pojęcia, takich jak honor i jakakolwiek przyzwoitość, bo atakować to potrafisz oficjalnie, ale lizać dupę potem to już tylko na privie, żeby nikt nie widział jakiego formatu jesteś zakłamanym człowiekiem.

Opublikowano

Makumba, wredota, oraz osoby które napisały do mnie na FB czy priw. Dziękuję wam za miłe słowa. Fajnie było was wszystkich "poznać"  

Chciałbym również napisał kilka słów wyjaśnienia. 

Jak wiecie, a co niektórzy nawet brali w tym aktywny udział, starałem się postawić serwer na nowo. Z racji startu dwóch serwerów sezonu 6, postanowiłem, że tym razem zrobię coś innego. Zmieniłem sezon na 12. Uważałem, że nie ma sensu stawiać konkurencyjnego seozonu z podobnymi ustawieniami. Dlatego też exp był zaplanowany znacznie wyższy niż do tej pory. Ale za to miał być taki setup, który nie pozwoli na uzbieranie wypasionego seta w krótkim czasie. Ale w sumie nie ma co się rozpisywać o ustawieniach. Powiem dlaczego to upadło i dlaczego postanowiłem co postanowiłem. 

Już wcześniej, każdy błąd, złe ustawienie i tym podobne sytuacje były mocno krytykowane przez niektóre osoby. Miałem również stałe grono "fanów" Bardzo mnie zabolało, że już na starcie Bety, pierwsze co "usłyszałem" to atak. Bez wejścia na serwer, bez próby rozmowy na PW. Nie od razu publiczny lincz. 

Poszło o rzekomo niezabezpieczony CMS. Wypływ danych i tym podobne rzeczy. (notabene zadałem sobie trudu i na takim samym CMS'ie stoi dziesiątki stron MU) 

Dotknęło mnie to do tego stopnia, że porzuciłem miesiąc bardzo intensywnej pracy nad serwerem. Wcisnąłem "delete" przy opcji przedłużenia serwra, licencji na pliki itp. 

Otrzymałem propozycję administratora na FrontMu. W pierwszej chwili przyjąłem propozycję. Skoro mi się nie udało, postanowiłem pomóc innym. Ale po "przespaniu" się z tematem, postanowiłem się wycofać. Wiem, że nie swojemu dziełu nie będę potrafił oddać tyle czasu i serca. To już nie to samo, ale administrator na pół gwizdka zapewne nie jest im potrzebny. (przy okazji przepraszam, że informuję o tym teraz, ale chciałem mieć pewność co do tej decyzji, a jeszcze urodziny żony się po drodze trafiły) 

Dam sobie teraz trochę czasu. Być może znów mi coś wpadnie do głowy i zrobię nowy projekt. Tak to już jest z tym nieszczęsnym MU, że jak się kiedyś w nie wgryzło, to człowiek lubi wracać. 

wredota i Man!aq lubią to
Opublikowano

Tesknie za Twojm serwerem naprawde dobrze sie bawilismy zgrana ekipa jeden drugiemu pomagal bylo naprawde fajnie. Odpocznij emocjonalnie i daj znac jak cos a stawiesie do gry     

pozdrawiam stara ekipe

Trzym si xroma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...