Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, proponuję dodać możliwość zmiany użytkownika dla osób, które mają konta +/- 10 lat (przykład) bo dzisiaj pojawił się kolejny post gdzie koleś ma konto 10lat i nie ma możliwości zmiany nicku co jest troche słabe (tak wiem że od tego są nagrody) ale poronuje też wynagrodzić "starych" 

https://prnt.sc/sosy37
Każdy spotykał się z prośbą o zmianę nicku a w odpowiedzi dostał że tylko od gold membera (mogę się mylić) 
nikt na tym nie ucierpi 🙂 

NaTyska lubi to

image.png

Opublikowano

Jak się nie mylę, to MPC Winner też ma możliwość zmiany swojej nazwy. Jeżeli taki user z 10-letnim stażem nie ma takiej rangi, to nie był zaangażowany w forumową społeczność, tudzież nie widzę powodu na dawanie grantu na zmianę nazwy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Yaboku napisał:

Jak się nie mylę, to MPC Winner też ma możliwość zmiany swojej nazwy. Jeżeli taki user z 10-letnim stażem nie ma takiej rangi, to nie był zaangażowany w forumową społeczność, tudzież nie widzę powodu na dawanie grantu na zmianę nazwy.

Tak mpc winner też posiada taką opcję (i w temacie nie chodziło mi o siebie tylko o starszych użytkowników) Czyli jeżeli ktoś 10 lat temu miał 10 lat ustawił nick dla beki że wstyd mu się zalogować w dzisiejszych czasach co ma zrobić? Konkursów nie ma wiec jak może zmienić nick? zrobi nowe konto = ban ^^

NaTyska lubi to

image.png

Opublikowano

Jeszcze nie tak dawno, osoba, która stosownie uargumentowała zmianę nicku mogła to zrobić. Nie pamiętam, że było to jakoś bardzo wiele osób, po prostu czasem warto pójść na rękę użytkownikowi niż trzymać się sztywno zasad. Jak widać trzymanie się sztywno zasad, prowadzi tylko do degradacji forum. Teraz to nawet nie pamiętam kiedy przyjęli np. kidmoda, bo wymagania jak 5 lat temu, trochę smutne. Jeszcze chwila i moderator będzie moderował swoje własne posty. Forum powinno być bardziej "user-friendly", a nie wyglądać jak to widać.

Opublikowano
23 godziny temu, kwiatek napisał:

Jeszcze nie tak dawno, osoba, która stosownie uargumentowała zmianę nicku mogła to zrobić. Nie pamiętam, że było to jakoś bardzo wiele osób, po prostu czasem warto pójść na rękę użytkownikowi niż trzymać się sztywno zasad. Jak widać trzymanie się sztywno zasad, prowadzi tylko do degradacji forum. Teraz to nawet nie pamiętam kiedy przyjęli np. kidmoda, bo wymagania jak 5 lat temu, trochę smutne. Jeszcze chwila i moderator będzie moderował swoje własne posty. Forum powinno być bardziej "user-friendly", a nie wyglądać jak to widać.

Niestety, lepsza kadra, która się zna, niż wpuszczanie byle kogo. Myślę, że i tak forum nie potrzebuje tylu moderatorów, bo dział i tak świeci tam pustkami 🙂

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Również z chęcią bym zmienił nazwę, pisałem kiedyś do Makina o zmianę lecz jakoś nie był chętny na zmianę nicku.  A sam konto mam od 2k10..

Jak najbardziej propozycja na +

76561198375594763.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Użytkownik z +/- 10 letnim stażem, który faktycznie aktywnie się udzielał na forum, musiał wcześniej czy później mieć jakąś rangę umożliwiającą zmianę nazwy. Jeżeli ktoś faktycznie potrzebuje zmiany nazwy użytkownika, żeby dalej aktywnie się udzielać, to niech stara się o przyznanie rangi/plakietki. 

Jestem przeciw.

Opublikowano
Dnia 4.07.2020 o 22:13, Itan napisał:

Użytkownik z +/- 10 letnim stażem, który faktycznie aktywnie się udzielał na forum, musiał wcześniej czy później mieć jakąś rangę umożliwiającą zmianę nazwy. Jeżeli ktoś faktycznie potrzebuje zmiany nazwy użytkownika, żeby dalej aktywnie się udzielać, to niech stara się o przyznanie rangi/plakietki. 

Jestem przeciw.

tak trochę czuć w tym wpisie klimat "forum elektrody". co by się nie działo, forum i jego zasady są najważniejsze... nie oszukujmy się, dziś fora w sporym uproszczeniu straciły dużo na znaczeniu, nie mają już takiej siły przetargowej, by wywierać wpływ na użytkowników. żeby nie zmagać się z dalszym odpływem użytkowników, trzeba np. zrezygnować z dotychczasowych ograniczeń i zaoferować nowe, atrakcyjne funkcjonalności, w tym przypadku pomysł na zmianę nicku jest jak najbardziej w porządku. pomysł trafiony tym bardziej, że dotyczy użytkowników o dłuższym stażu, a zadajmy w ogóle pytanie - ilu tutaj takich zostało?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

W prawie każdej grze i na większości forów jest takowa możliwość - częstsza, rzadsza lub czasami płatna (np. gry studia twórców Paladins). Moja sugestia to - jeżeli @Yaboku nie chcecie nagradzać użytkowników rangą typu ,,Weteran'' za tylko i wyłącznie posiadanie konta od X czasu - 1 zmiana nicku co 1 rok LUB (jeżeli chcecie być chamami) 1 na 100 lat (żeby była ładna okrągła liczba). 🙂

UZASADNIENIE: Przy obecnym stanie forum i waszych chęciach na zmianę tej sytuacji (chęci, które my widzimy, czyli te zerowe, bo w waszych głowach nie wiemy co siedzi) powinno Wam być wszystko jedno... Nawet jeżeli - wbrew odczuciu userów - nie porzucacie forum to i tak by wyszło to ludziom na dobre. Ludzi przy forum zostało niewiele, więc powinniście ich traktować z poszanowaniem, że sobie po prostu kolokwialnie nie poszli. Ranga za konkursy na martwym forum to nie jest rozwiązanie obecnej sytuacji, udział w konkursach nie generuje życia na forum. Wymaganie od ludzi chcących zmienić w swoich profilach (które są ich własnością i według niektórych interpretacji/mentalności nick może być częścią danych osobowych, np. dany nick reprezentuje ich w wielu serwisach od wielu lat) taką drobnostkę, wygrania w konkursie nie jest zbytnio zabawne, ani też profesjonalne (do czego Makin uparcie dąży). Jak to wygląda? ,,Hej, chcę zmienić nick, bo zakładałem go jak miałem 13 lat i jest okropny, chcę usunąć cyfry i dać pierwszą literę 'z dużej''' i odpowiedź przedstawiciela załogi, że ,,hej, musisz wygrać konkurs/event''. XD

Jak już chcecie od ludzi wymagać rang to stwórzcie rangę dla pisarzy (ludzi, którzy napisali dużo postów) - ludzie może nie będą zadowoleni z tego, że zmusza się ich do pisania postów na tonącym okręcie, ale przynajmniej będą mieli jakiś cel do dążenia, a forum na tym nie ucierpi. Zwłaszcza, że dostępne są narzędzia, które pozwolą na sprawienie, że tylko posty zawierające wartość merytoryczną (w określonych działach lub oflagowane jako pomocne - taki pierwszy lepszy, lsoowy przykład: zduplikowanie ,,systemu'' postów i duplikat by liczył tylko te dobre posty, a oryginał wszędzie - co wcale nie byłoby jakieś specjalnie trudne) będą się kwalifikowały do awansu na (na przykład) Usera+, który ma właśnie możliwość zmiany nicku. 😉

Czemu pomysł na nową rangę, która mogłaby zostać utworzona na troszkę innych zasadach? Bo skoro Postmakerzy nie mogą zmieniać nicków teraz, to raczej wątpię, że będą mogli kiedykolwiek i jeżeli ten pomysł by przeszedł to na pewno w formie dodania nowej rangi, a zapewne nikt nie chciałby, żeby dostęp do tej nowej rangi miały osoby piszące co popadnie i gdzie popadnie, stąd też pomysł na nowy licznik - licznik postów ,,przydatnych''. 😉

Koncept na podsumowanie tej wypowiedzi - czyli jak mogłoby to wyglądać wszystko w praktyce:
- Zasada nadawania rangi: 2000/2500/3000/5000 (wybierz wartość, która najbardziej Ci odpowiada) postów ORAZ 100/200/300/500 (tak samo) musi być otagowana jako wartościowa (czyli w odpowiednim dziale lub oznaczona flagą postu pomocnego
- wygląd: image.png

PS://Posiadanie unikalnych rozwiązań sprawia, że jesteście ciekawsi w oczach potencjonalnych użytkowników.

Edytowane przez Revayerq
Opublikowano
Dnia 27.05.2020 o 18:06, Yaboku napisał:

Wyjebali wszystkie rangi jak je zmieniali. Typie ja na przykład nawet exmoda nie mam na pierwszej randze, więc o czym tu mówić że userzy nie byli zaangażowani xd

A w dzisiejszych konkursach nikt nie będzie brał przecież udziału. 

Bóg to twoje sumienie

• Aive zmienił(a) tytuł na Możliwość zmiany nazwy użytkownika
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 4.07.2020 o 22:13, Itan napisał:

Jestem przeciw.

A ten, pragnę jeszcze przytoczyć pewien fakt oczywisty. Rangę z tym przywilejem otrzymasz za wygrywanie w konkursie. Wygrywanie w konkursie to nie jest wkład na rzecz forum. Możesz mieć zerowy wkład na forum i wygrywać konkursy, a możesz też mieć aktywny wkład w życie forum i nigdy nic nie wygrać.

• 1 miesiąc temu...