Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kx5NlNy.png

Witajcie forumowicze!

W dzisiejszym wydaniu nie znajdziecie naszych zwyczajowych kolumn. Zamiast tego przygotowaliśmy dla Was coś specjalnego — konkursy! Jakiś czas temu w miesięcznikach zmieniliśmy system nagradzania za wygrane w minikonkursach na punkty, ich zbieranie zajmowało jednak trochę czasu, a możliwe do odebrania nagrody były ograniczone wyłącznie do forum. Dziś dajemy Wam możliwość zdobycia więcej punktów, w aż 4 konkurencjach (quiz, rebus, koło fortuny, wykreślanka) i wymiany ich na atrakcyjne nagrody takie jak: gry, vouchery, czy subskrypcje. Dodatkowo w dalszej części znajdziecie zapowiedź dwóch samodzielnych konkursów, w których do zgarnięcia są nagrody o wartości kilkuset złotych w tym kupony PaySafeCard!

Kx5NlNy.png

Moim zdaniem to nie ma tak, że koniec albo że początek. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w forum najbardziej powiedziałbym, że ludzi. Jak wszyscy wiemy, świat jest teraz nękany brzydkim wirusem. Zaleca się, aby zostać w domu, zająć się jakimś hobby i jakoś przetrwać ten okres. Myślę, że właśnie z powodu zwiększonej ilości czasu wolnego, na forum przybywa coraz to więcej użytkowników. Czasem są to starzy wyjadacze, którzy sprawdzają jak nam się żyje, a czasem są to nowi użytkownicy szukający jakiegoś serwera lub bota. Nie ważne czemu przyszli, każdy użytkownik jest mile widziany. Forum zaczyna ruszać w dobrym kierunku, oczywiście nie jest to jeszcze renesans MPC, lecz jeśli taka tendencja się utrzyma, szanse na to są spore. Czy jest tutaj ktoś nowy? Możecie napisać, jak znaleźliście się na MPC.

Kx5NlNy.png

W ubiegłym miesięcu na forum nie mieliśmy zbyt wielu zmian kadrowych, jednak przedwczoraj do naszego zespołu ponownie dołączył @AlexsanderARG, który będzie wspierał moderatorów działu Minecraft.

Kx5NlNy.png

Szanowni czytelnicy, Wysoka Izbo emm.... a nie jednak nie ta kwestia. Jak wiecie, Jastrzębie MPC Forum są już tradycją każdego wydania MPC News. Wychodząc jednak naprzeciw rosnącej popularności osób myślących inaczej, stworzyliśmy dla Was nową sekcję jaką są... (werble) GOŁOMPY DISCORDA!

Brązowym Jastrzębiem wydania szesnastego został... @xAmaZingx.

Spoiler

Dzień zbawienia właśnie nadszedł.png

Doczekałeś się! Z tej okazji pozwalamy Ci dodać makkę do sygnatury.

Zdobywcą drugiego miejsca i triumfatorem Turnieju Pięciu Słów zostaje @Marchwj.

Spoiler

Marchwj.png

Gratulujemy, dzięki temu Twoje powieki osiągnęły  niewiarygodnie wysoki poziom 🙂

No i czas na pierwsze miejsce, tamdamramdam ramparampam...
ZDOBYWCĄ MISTRZOSTWA MPCFORUM NA NAJBARDZIEJ BEZNADZIEJNĄ WYPOWIEDŹ ZOSTAJE... @Vanosh.

Spoiler

Gówno.png

Coś w tym jest, ale nie wiadomo do końca co 🙂.

No i nadszedł czas na pierwsze Orły Discorda!

Musimy przyznać, że w tej kategorii trudno było wybrać zwycięzcę. Każdy na swój sposób napisał bezsensowne, śmieszne, odcięte od rzeczywistości, czy po prostu głupie wiadomości. Przymiotniki możecie dobrać sami 😉.

Spoiler

Czapo.png

Ambitnie, czterema słowami opisane! Oby tak dalej panie Redaktorze 🙂.

A na koniec przyszedł czas na rozmowę, którą pozostawimy bez komenatrza.

Spoiler

Czapo.png

Kx5NlNy.png

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią przyszedł czas na konkursy. W pierwszej kolejności zachęcamy Was do wzięcia udziału w quizie, rebusie, wykreślance oraz kole fortuny - możecie za nie zgarnąć punkty, które później wymienicie na nagrody. Punkty będą przyznawane każdemu kto prześle poprawną odpowiedź, jednak każda kolejna osoba będzie otrzymywała o jeden punkt mniej niż poprzednia - dlatego warto się spieszyć! Dla najbardziej zaangażowanych zapowiedzieliśmy także dwa samodzielne konkursy - "Poradniki i Projekty - Podziel się swoją wiedzą!" oraz "W czasach koronawirusa - jak spędzasz kwarantannę?", w których zgarniecie atrakcyjne nagrody o wartości nawet kilkuset złotych!

OgdTIwn.png

Odpowiedz na pytania i zgranij nawet 14 punktów!

Spoiler

1. Czy na forum działała grupa Mentorów Minecraft? (Tak/Nie)
2. Czy funkcję Mentora Koordynatora pełniła kiedyś osoba o imieniu Piotr? (Tak/Nie)
3. Czy kiedyś przeprowadzono wywiad z Wredną? (Tak/Nie)
4. Czy KidModerator może przenosić tematy? (Tak/Nie)
5. Czy na forum został opublikowane ogłoszenie im memoriam Wisławy Szymborskiej? (Tak/Nie)
6. Kiedy awansowano dudsonową na Administratora?
A. 5.01.2011
B. 8.01.2011
C. 9.01.2011
D. 6.01.2012
7. Ile zostało wydane numerów gazetki MPC Graphic Team?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
8. Uporządkuj chronologicznie liderów działu Minecraft.
A. Rayso.
B. Lord Zeus
C. Blezur
D. Biter.
9. Jaką rolę miała pełnić grupa MPC Beta Team (przed aktualizacją forum)?
10. Jak przez krótki okres czasu nazywała się grupa publikująca posty na Fanpage'u, czyli protoplasta MPCfacebook? Kto tym wtedy zarządzał? Jakim ranga odznaczała się kolorem?

OgdTIwn.png

Rozwiąż rebusy i zgarnij nawet 12 punktów!

Spoiler

lrXyUy9.png ctyPOin.png 2gzTtDj.png J2ikF1W.png 77TCDlN.png 0rcYUwR.png

OgdTIwn.png

Uzupełnij zdania tak aby powstały poprawne słowa związane z forum i zgranij nawet 10 punktów!

Spoiler

1. W _ _ _ _ N _ _ E _ _
2. _ _ _ _ I _ _ O _
3. M _ _ _ _ _ _ O _
4. _ _ E _ _ _ C _ _ _
5. _ _ _ M _ _ _ N
6. M _ _ _ N | P_ _RA_I | _ R A _ | _ | M _ N _ _ _ _ _ T
7. M _ C | _ E _ S | T _ A _ | _ D _ _ W _ _ D A | Z _ | W _ _ D _ M _ _ C _ | Z | _ Y _ I _ | _ O _ U _
8. N _ _ W _ Ę _ _ J | P _ U _ Ó W | P _ S _ A _ A | U _ Y T _ _ _ N _ K | _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
9. _ _ _ _ _ _ | N _ P _ _ A _ | N _ _ W _ Ę _ E J | P _ _ _ Ó W
10. J _ D _ N _ M | L _ U _ _ A _ E _ | N _ G R _ D _ | B _ S _ | M _ M _ E R | J _ S _ | _ _ _ _ _

OgdTIwn.png

Znajdź 10 słów i zgarnij nawet 10 punktów!

Spoiler

lrXyUy9.png

OgdTIwn.png

Wielu z Was na co dzień poświęca swój czas, aby pomagać innym użytkownikom i dodawać przydatne treści na nasze forum. W ramach tego konkursu nasze jury (w składzie: @Lord Makin, @Aive, @carbonx) nagrodzi 3 najlepsze poradniki (lub projekty) dodane na nasze forum w czerwcu. Aby wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać link do tematu do @MPC News lub oznaczyć @MPC News w danym temacie - zgłoszenia trwają do 18 czerwca! Dodatkowo za każdy poradnik zgodny z Regulaminem użytkownik otrzyma 5 punktów, nawet jeśli nie wygra on żadnej z nagród głównych! 

NAGRODY

1 miejsce: 100 PLN (Paysafecard) + 60 PLN (Netflix) + 2 poziomy plakietki w górę

2 miejsce: 100 PLN (Paysafecard) + poziom plakietki w górę

3 miejsce: 50 PLN (Paysafecard) + poziom plakietki w górę (nie wyżej niż blue member)

Wyróżnienia: 20 PLN (Google Play) + plakietka champion

Regulamin

Spoiler

1. Zakazane jest zgłaszanie do konkursu splagiatowanych prac lub prac dostępnych na innych stronach.

2. Do konkursu można zgłaszać jedynie tematy utworzone w dniu 31.05.2020 r. i później.

3. Termin przyjmowania zgłoszeń do konkursu to 18 czerwca, wyniki zostaną ogłoszone 21 czerwca.

4. Poradniki lub projekty, które łamią regulamin lokalny działu bądź regulamin globalny forum będą usuwane, a użytkownicy za nie odpowiadający mogą zostać wykluczeni z konkursu. 

5. O przyznaniu 5 punktów za zgłoszony poradnik decyduje Jury, w przypadku stwierdzenia, braku pomocnego charakteru poradnika lub projektu może odmówić ich przyznania. 

6. W przypadku braku prac kwalifikujących się do danej nagrody, jury może zdecydowany o jej nieprzyznaniu, dotyczy to także wyróżnień. 

7. W sprawach nieuregulowanych w niniejszym regulaminie decydować będzie Jury w składzie podanym powyżej. 

OgdTIwn.png

Niestety obecna sytuacja na świecie nie pozwala nam w pełni cieszyć się latem i zmusza nas do pozostawania w domach. Podzielcie się z nami zdjęciami/tekstami, w których przedstawiacie Wasze sposoby na spędzanie kwarantanny, a my nagrodzimy najlepsze prace! Termin zgłoszeń mija 8 czerwca! Zgłoszenia możecie przesyłać do @MPC News.

NAGRODY

1 miejsce: 50 PLN (Paysafecard) + 20 PLN (Spotify) + poziom plakietki w górę

2 miejsce: 20 PLN (Paysafecard) + 1 msc Origin Access + poziom plakietki w górę (nie wyżej niż blue member)

3 miejsce: 20 PLN (Paysafecard) + plakietka champion 

Regulamin

Spoiler

1. Zakazane jest zgłaszanie do konkursu splagiatowanych prac lub prac dostępnych na innych stronach.

2. Termin zgłoszeń mija 8 czerwca, natomiast ogłoszenie wyników odbędzie się 10 czerwca.

3. W przypadku braku prac kwalifikujących się do danej nagrody, jury może zdecydowany o jej nieprzyznaniu. 

4. W sprawach nieuregulowanych w niniejszym regulaminie decydować będzie Jury w składzie podanym powyżej. 

ZTZMCXu.png

Niestety na dziś to już wszystko. Mamy nadzieję, że Wam się podobało i zdecydujecie się wziąć udział w przygotowanych przez nas konkursach. Następny miesięcznik ukaże się teraz dopiero po naszej przerwie wakacyjnej, jednak w międzyczasie planujemy jeszcze kilka innych projektów, więc na pewno zobaczymy się już niebawem. Życzymy wszystkim miłych i spokojnych wakacji :). A no i oczywiście powodzenia w konkursach!

Opublikowano
51 minut temu, MPC News napisał:

Odpowiedz na pytania i zgranij nawet 14 punktów!

14 punktów to ja mam, a raczej nie mam, bo mój licznik warnów stoi jak ,,mocomierz'' w Czarnobylu i ani mi się śni dostać teraz jakieś punkty. A wydanie średnie ładne.

MPC News lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, Revayerq napisał:

14 punktów to ja mam, a raczej nie mam, bo mój licznik warnów stoi jak ,,mocomierz'' w Czarnobylu i ani mi się śni dostać teraz jakieś punkty. A wydanie średnie ładne.

😁 nie chcieliśmy na siłę tworzyć jakiejś treści, dlatego poszliśmy w sporo konkursów, tak aby każdy znalazł coś dla siebie - liczę także, że dzięki atrakcyjnościom nagród będziemy mieli sporo zgłoszeń. 

Gość Marichcje
Opublikowano (edytowane)

super, czadowo, najlepsza grupa na mpcforum, pozdrawiam 

Edytowane przez Marichcje
Opublikowano

Dziękuję , Dziękuję za wybranie mnie na "Brązowego Jastrzębia" 😅😅

Jak zawsze świetna robota widać że się napracowaliście przy zrobieniu tego wszystkie 

A co do konkursu świetny pomysł może nawet ja się dołączę 

MPC News lubi to

AmaZing.png.8b7c5f983e927d30c56e9455e17a9da1.png

DISCORD:AmaZing#3986

Opublikowano

Kurde jak ja szanuję że ludzie nadal dbają o forumka. Wracasz raz na kilka miesięcy a tutaj takie napracowanko. 

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano
6 godzin temu, Creative napisał:

Kto to kur*a jest czapo? XD Co mnie interere jego zdanie o forum? Srsly nie macie o czym pisać? 

Nasz dziennikarz, a że jednak tekst jest napisany w formie felietonu z własną opinią, to uznaliśmy że należy wspomnieć o autorze. 

Opublikowano

Informujemy o przedłużeniu konkursu: "Koronawirus - jak spędzasz kwarantannę" do 31 czerwca, natomiast konkursu "Poradniki i Projekty - podziel się swoją wiedzą" do 7 lipca!

Opublikowano
Dnia 6.06.2020 o 17:45, Creative napisał:

Kto to kur*a jest czapo? XD Co mnie interere jego zdanie o forum? Srsly nie macie o czym pisać? 

Dziękuje za miłe słowa pozdrawiam 🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Krótko i zwięźle, ale grafika niestety nie powala. Wydanie #15 było zdecydowanie mocniejsze. 🙄

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Informujemy o przedłużeniu konkursu: "Koronawirus - jak spędzasz kwarantannę" do 31 lipca, natomiast konkursu "Poradniki i Projekty - podziel się swoją wiedzą" do 7 sierpnia!

aresorek lubi to
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...