Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu (około 2 lub 3 tygodnie) mój internet Orange (livebox 2.0 zte) strasznie zwolnił. Youtube w 360p zacina o pobieraniu nie wspomnę i ładowaniu stron. Z tego co mi wiadomo pare osób z tej miejscowości ma to samo. Ale nie wydaje mi się, że to normalne, żeby problem utrzymywał się taki czas. Router mam od około 2014/2013 roku dokładnie nie pamiętam i nigdy nie było takiego problemu z nim. Wykluczone jest uszkodzenie okablowania jednak nie wykluczam, że zalegam z rachunkiem pare dni. Zazwyczaj po prostu internet był odłaczany i opłacałem go po paru dniach i wszystko znów śmigało. Ale skoro nie tylko ja tak mam to co innego może byc jeszcze przyczyną? To wyglądało tak, że od 8 do 10 byłem na komputerze i internet działał jak powinien, jednak gdy wyjechałem z domu i wróciłem około 12 internet strasznie spowolnił. Proszę o pomoc.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z internetem Livebox 2.0 ZTE
Opublikowano

Zrób speedtest, być może jakość Twojej linii DSL się pogorszyła, w ciągu kilku lat z synchronizacji ponad 18000 kbps na 12400 kbps. Jeśli zdarza się to w zazwyczaj w tych samych godzinach może to być obciążenie centrali Twojego operatora. Nie podałeś jaki operator, ale zgaduje, że korzystasz z Neostrady. 

8aVvxa2.png