Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x20][40%] agrOpol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moim zdaniem BK za słaby na solo exp. jak dasz dużo agi to masz mało ene i  czekasz żeby skille mogły być użyte jak dasz za mało agi to też na potki z zen nie wyrobisz

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dobra wkońcu znalazłem odpowiedni setup serwera 🙂 czas sprawdzić jak się gra, ktos może wspomoc ?:D 

zkpy84.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

info update nowy kon dla wszystkich nowe bronie i wiele wiecej i beda jeszcze kolejne zmiany a wszystko zalezy to czego beda chcieli gracze 

Opublikowano

XMASS UPDATE IS COMMING UP IN A DAY! 

!! PLEASE WAIT FOR NEW CLIENT OR PATCH VIA LAUNCHER !!

PLEASE FALLOW THIS TOPIC WHAT ll BE DONE IN A DAY:

- Fix max ip connection problem with offattack/store (MAX CONNECTION IP:2)
- Fix marry pk trace/track- TO BC/DC/ICARUS/KANTURU
- Fix Blood Castle drop event item.
- Fix IllusionTemple drop event item.
- Fix Damage PvP 380 item.
- Fix Rename less than 4 characters.
- Fix QuestWorld count kill monsters in party.
- Fix Move from icarus if no use a wing or pet.
- Fix Double Goer move party.
- Fix Summon Party closes the CS Gate.
- Fix Switch character in Kalima(edited)
- Fix Set Party command issues.
- Fix Spirit of Guardian descrease damage in PvP.
- Fix PrintScreen in 1366x768 resolution.
- Fix Lugard Window fix text on Wide resolution.
- Fix DisableSkillEffect client crashs.
- Fix CustomWing max durability.
- Fix can trade/party when dying.
- Fix auto move from Icarus if dinorant/fenrir died.
- Fix DL Summon Party Skill.
- Fix Npc Quest Add Buff.
- Fix Kalima ticket gate level.
- Fix Set item drop rate.
- Fix Party request when dying .
- Fix mob movement when it is dying.
- Fix Party Special Experience.
- Fix Master Scrolls without master level.
- Fix Master Scrolls of Battle and Strength.
- Fix Plasma Storm Skill decrease defense/durability.
- Fix Castle siege Teleport Skill Bugs.
- Fix Custom Quest issues.
- Fix Remedy of love effect.
- Fix Guardian Effect.
-Custom Monster Dinamic Effect.
- Custom Monster Static Effect.
- Custom Monster Hit Effect.
- Custom Monster Die Effect.
- New System Monster Glow.
- New System MakeSelectChar.
- Fix CustomWings Option.
- Add New System Panel Option.
- Add Button Press "O" Open Panel Option/ ANTILAG MENU.
- Antilag [Effect Dinamic]
- Antilag [Effect Static]
- Antilag [Effect Skill]
- Antilag [Map Object]
- Party Bar + HP + MP.
- System Reward Item for reset, Master Reset.
- MasterSkill s10 fix point.
- MasterSkill Render Img skill fix.
- Ruud system.
- Other Skills Fix.
- MuHelper- Offattack Fix
- MuHelper- Pick Up Fix
- MuHelper- Repair item Fix
+ around 20 or more that it's from server side no need to list.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

WHAT IS DONE NOW THIS/LAST WEEK:

AIDA2 SPOTS:

133 150 Witch Queen

100 157 Witch Queen

88 145 Witch Queen

102 175 Witch Queen

- /clearinv  -command is active now- to clean your inventory.

-Fenrir ChaosMix items- drop increased by 30%

-Monarch's Crest  drop lowered / equal to Feathers drop.

-Webshop addon: 

Guardian Angel- 75CRD

Spirit of Guardian- 200CRD

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

- Cherry Blossom Drop update:

- Chaos Cards Drop update:

-BC/DS + IMP/ GUARDIAN INFO:

- Ghost Horse:

- 2.5LVL WINGS:

- Upgraded Divine Archangel Weapon (BLESSED)

ONCE RUUD SYSTEM IS DONE THEN:

[Season10] BLOODANGEL Mastery Set

[Season11] Darkangel Mastery Set

[Season12] Holyangel Mastery Set

[Season 13] Awakening Soul Mastery Set

[Season14] Blue Eye Set

[Season15] Silver Heart Mastery Set

PLEASE BE AWARE THAT I DONT EXPECT IMPLEMNT MORE s9-s15 ITEMS.

THESE ITEMS ARE GOING TO BE ONLY FOR EXTREME PLAYERS.

SOME PETS MIGHT BE IMPLEMENTED WITH DEF/ DMG/ DROP.

Opublikowano (edytowane)

Mam trochę odmienne zdanie na temat serwera.
Ustawienia są na prawdę fajne, gra działa mega płynnie.

Inna bajka to już gracze na serwerze. Przy obecnej ilości online (rzędu 25 lub mniej) po moim powrocie i starcie na nowej postaci, niejaki MIKIX (postać 12 resetów) ubija mnie (niecały 300 level) na devias 3, po czym twierdzi na /post  że w ten oto właśnie sposób "ożywia serwer".  Jeśli zabijanie osób bez rr przez osoby mające 10+ resetów na serwerze z realną liczbą osób rzędu 10 lub mniej (bo każdy leci na 2-3 multikonta) jest ożywianiem serwera - to powodzenia. 

Oprócz tego podejrzana sytuacja, z którą miałem do czynienia na samym starcie serwera, a mianowicie:
Gracze Extromus i Śledziu - topka serwera. 

Osobiście po ponad tygodniu czasu miałem na sobie storm crowa +11 i wingi MG +9 z luckiem. Leciałem na 3 kontach, grając po 12h+ dziennie na 3 kontach ( tak grałem na multi). W procesie podbijania moich przedmiotów spaliłem storm crowy około 5-6 razy, aby podbić je do +11 (sklepowe storm crowy z luckiem).

Śledziu jako pierwszy na serwerzy zdobył secik +11 (sklepowy), a w następnej kolejności wyprał cały ten set do +13. W to jeszcze jestem w stanie uwierzyć ponieważ śledziu w miarę często pisał, że sprzedaje piórka i mógł się dorobić na to kamieni. 

Natomiast inna bajka wygląda w przypadku Extromusa.
To jest gość widmo - na /post chyba nie napisał ani słowa przez półtorej tygodnia, nie widziałem by czymkolwiek handlował, prawdopodobnie nigdy nie był na icku. Gość okupuje spoty w aidzie 24/7 bijąc resy. 
Z dnia na dzień pojawił mu się (UWAGA!) cały set Grand Soul +L + 13 (gdzie grand souli nie ma w sklepie, więc musiał mieć czas to wszystko znaleźć i wyplusować). Jak ktoś grał afk i nie handlował moim zdaniem nie miał PRAWA mieć więcej kamyków jak na parę prób +11, a tutaj tak z dupy gość ma całe GS+13. A to dopiero początek bajki 🙂
Dzień później gość wyprał skrzydła SM+L - gratuluję. Ale co się okazuje, lada moment ma je już +13 ! 
No sory, ale jeśli ktoś w pierwszych dwóch tygodniach na serwerze rzędu exp 20, kręci skrzydła z luckiem i nie mając skrzydeł zastępczych od razu je wpierdala na +13 to coś jest ewidentnie nie halo.
Osobiście bym w życiu nie próbował kręcić skrzydeł nawet na +10, nie mając zamienników.
I żeby na sam koniec dosolić, ten osobnik również w pierwszym tygodniu, był w posiadaniu excellent dragon soul staff + L +Edr (sama broń pewnie z moss-a bo chwilowo był przegięty więc to mnie może nie dziwić), ale ale ... tutaj się pojawia coś ciekawego. Staff jest wybity na ... +13 ! 😂  

Nie wiem komu ktoś chce wciskać kit, ale jeśli facet który gra tylko afk na spocie 24/7 z dnia na dzień z dupy ma grand soul set +13, wingi +13 i staffa z edr wybitego na +13  (wszystko pewnie wyprał za pierwszym razem, co 🤣 ? ) to coś tutaj śmierdzi 🙂

Przyrównując ilość przedmiotów do wyprania (ja przy 4 przedmiotach do +11 miałem 5-6 faili na etapie +10/+11) - to ile taka osoba, która próbuje na +13 wbić musi mieć faili 🙂 ?
Pewnie z dwa razy więcej nie wspominając o dużo mniejszej szansie na sukces przy +12 i +13. 
Nie chce się zagłębiać w matematykę, ale kumulowana szansa na powodzenie wyprania np. samego setu grand soul do +13 bez failu jest prawdopodobnie rzędu 5% lub mniej 🙂
A tutaj jeszcze wingi i broń, którą miał tylko 1 ? Bajki...

Także finalnie:
Serwer ma bardzo ciekawe ustawienia, grywalność jest duża.
Gracze nie są pomocni, a nawet chcą dojebać nowym.

Mega podejrzana sytuacja i magiczne +13 w pierwszym tygodniu (tygodniu i pół) życia serwera. 

Nie polecam.

Edytowane przez veneryczny
Opublikowano

Co do itemow bylem/jestem razem z nim w @ ale  kamyki no moze dziwic ale pamietam ze mieli zawiazana mala koalicje w 3-4 osoby wiec jeden drugiemu pomagal proste ale nie bede wnikal mysle ze GM juz sprawdzi wszystko a co do nowych graczy zapraszam chetnie pomoge wbic 1 rr i jakies exc sie znajdzie tez :)

Opublikowano

Odpowiem krótko, Extromus stał na spocie 24/7 bo jego zadaniem był tylko exp, do zarabiania/dropienia i wkuwania itemków używałem innych postaci.  Faktycznie nick widmo bo ciągle siedziałem na dropkach. Drop w icku? Ja pierwszy byłem w icku dropiąc piórka - nick Blake, jeszcze wtedy wleciałem DLem na icka na dinorancie na 0rr (unirie dropiły devias drugie moby, robiłbyś questy to byś wiedział gdzie dropił). Wingi miałem zwykłe jako zamienniki a sm z luck na+13 weszły dopiero trzecie, itemów nie +13 nie lubię. Seta dropiłem na spocie i wbijalem na 13, co 3-4 item wchodził na 13. Skąd kamienie? - uwaga, z gry 😄 Od początku questa zrobiłęm z 50 postaci do questa z elve (pewnie nr ok. 15-20). Po każdej takiej rundzie miałem całe depo medali/heart i całe eq kamieni, Tobie pewnie się nie chciało. Po questach już tylko gra i inwazje. W tym czasie Extromus faktycznie afk na spocie, tylko tu masz racje.

Możemy zagrać na nowo na 3ciej edycji jak będzie, tylko że wtedy znowu Extromus będzie afk.

Grę wczoraj zakończyłem bo w święta nie gram 🙂

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

@Veneryczny- zeby nie bylo, itemy nie byly rozdawane chodz byly propozycje zakupu itemow za Fiaty/ Donate przez kilku graczy. 

Sledziu jest bardzo ogarnietym graczem i poprostu wie jak sie zabrac za gre a dane mi to obserwowac od lipca / sierpnia wiec prawie pol roku. 🙂

Wydaje mi sie, ze wszystko jest wyjasnione- ja mam dusze i sumienie czyste a to jest dla mnie najwazniejsze. 😃

Edytowane przez ZapraszamDoStolu

asdasd.jpg

Opublikowano (edytowane)

Tak przodowałeś SM-em bez pomocy EE 🙂
Zrobiłeś sobie w międzyczasie na starcie BK i pierwszy nim byłeś w icku, jednocześnie pilotując 2 postaci.
Na dodatek, to wszystko bez energy elfa i jeszcze na sam koniec dowaliłeś sobie w pierwszy dzień DL-a na dinorancie, który też farmił piórka ^^ 

Powodzenia z takimi bajkimi, a questy też robiłem na multi (na 1 koncie z postaciami pod delete, bo w przeciwieństwie do Ciebie ja sobie nie dawałem rady bez EE 🙂 ). I grając po 14 godzin dziennie na 3 kontach nie byłem w stanie mieć tyle kamieni, żeby wyplusować cały set storm crowa (4 przedmioty, a nie 5 jak w Twoim przypadku - nie licząc skrzydeł i broni które też wyjebałes do 13) wyżej jak +11. Na +12 nawet nie próbowałem po tym jak mi wcieło 6 razy w drodze wbijania.

Opublikowano

Jak bez ee, jak mam ee (obecnie top 4) o nicku Lols? Nie zmienia to faktu że używałem go do buffania dropka a SM był w pt gildyjnym sam (tylko exp).  Co to za problem przy dostępie do helpera wrzucić jedną postać afk i grać kolejną? Co do kamieni to jest wiele sposobów w grze na ich zdobycie, najszybciej dla aktywnych (inwazje, questy). Owszem, żeby wbić coś +13 to 4-5 rzeczy trzeba spalić, tu się zgadzam. Na next edycji (jeśli będzie) to szybciej wbiję jakieś złoma seta+13 bo lepiej znam już serwer (moja pierwsza edycja).

Pozdrawiam i wesołych świąt 🙂

Opublikowano

W takim razie gubisz się w tym co piszesz, bo nie można mieć większej ilości postaci jak 3 🙂
A Ty już rozpisujesz się o SM , BK , EE i DL oraz questach ? hah.

Opublikowano

Ostatni raz odpiszę bo mi szkoda czasu na tłumaczenie Tobie jak grać w 20letnią grę.

Obecnie można mieć maksymalnie 2 postacie online i jedną offattack.

"30/10/2020- 17:15

To avoid ghost/ farming characters maximum owned ACCOUNTS is 5 from now on 30.10.2020 Once administration ll find out that PLAYER is using more than 5 accounts all accounts ll be banned or deleted."

J.w. można mieć maksymalnie 5 kont (na jednym kompie połączyć 2 on i 1 off - przed aktualizą można było mieć 3 on). Do robienia questów potrzebujesz jedno konto a na końcu usunąć postać i od nowa.

Postacie 3:

Extromus - SM

Lols - EE

Blake - DL

Opublikowano (edytowane)

Ostatni raz Ci tłumaczę, że na starcie dało się grać tylko 3 postaciami, bo jak dawałeś off-a to już się nie mogłeś zalogować 🙂

A jak zrobiłeś sobie EE + SM i "przodowałeś" w resach, a DL służył do farmienia w icku, to gdzie miałeś czas na questy jak to wspominałeś "50 postaci", skoro już 3 postaci były afk 24/7, a tylko 1 realnie farmiła (dark lord) ? 

//Edit

Nie wspominając o 'chorej' ilości skrzydeł, które rzekomo prałeś 🙂
A questy do elve, wcale nie dawały dużej ilości kamyków 🙂 Co najwyżej wypadajki i 12kk z creationa. 

Opublikowano

Tak naprawdę można przy użyciu VPN i wirtualnych maszyn można odpalić 20 kont bez problemu i to na każdym serwerze niema po co brnąć w szczególy. 

Bo idziecie w gówno burze i to z przytupem która niema sensu.

Kamieni jest dużo w dropie, co chwilę jest jakaś inwazja/ event gdzie lecą kamienie.

Osoby aktywne są naprawdę "bogate" np 5G patrząc na jego Warehouse to tylko pozazdrościć.

veneryczny- jeśli ktoś Cię ubił na mapach które nie są PVP powinieneś to zgłosić to taka osoba dostała by bana(jeśli mógł byś to udowodnić rzecz jasna)

ogółem nie wiem o co chodzi w tej dyskusji, chcesz powiedzieć, że W/W Extromus dostawal przedmioty od GM'a czy ode mnie? 

czy może, w/w gracz tworzył itemy? 

jakie są oskarżenia, tak prosto z mostu napisz bo nie rozumiem o co chodzi.

asdasd.jpg

Opublikowano (edytowane)

Oskarżeń nie mam żadnych 🙂

Po prostu uważam, że nie szło zdobyć takich przedmiotów w tak krótkim czasie, bo zapaleńców którzy byli ogarnięci i cisneli na kilku multi z questami nie brakowało, a tylko Extromus aż tak odstawał od reszty pod względem przedmiotów 🙂

Niech każdy wytłumaczy sobie sytuacje jak woli, ale nie bez powodu anglicy i obcokrajowcy narzekali na 'dziwne' przedmioty właśnie extromusa i jakiegos ragefightera, którego już nickname nie pamiętam. A z czasem sami zrezygnowali z rozgrywki. Każdy przecież zdaje sobie sprawę, że serwer nie był w 100% bezpieczny (patrząc nawet na bana gościa ze screenów z discorda ^^) 

Sytuacja była o tyle bardziej zabawna od kiedy ludzie zaczęli chować przedmioty na stronie internetowej pod 'hidden' 😉

//Edit

ZapraszamDoStołu - tutaj nie chodzi o aktualną sytuację na serwerze, kiedy ludzie mają już po 15-17 resetów i mieli czas, żeby wszystko sobie na spokojnie skumulować, tylko jak serwer miał może tydzień i ludzie byli dopiero po pierwszym resecie (1 reset), a Extromus już w +13 popierdalał 🙂

Opublikowano
9 godzin temu, veneryczny napisał:

//Edit

ZapraszamDoStołu - tutaj nie chodzi o aktualną sytuację na serwerze, kiedy ludzie mają już po 15-17 resetów i mieli czas, żeby wszystko sobie na spokojnie skumulować, tylko jak serwer miał może tydzień i ludzie byli dopiero po pierwszym resecie (1 reset), a Extromus już w +13 popierdalał 🙂

tak  tak- wiem ocb. 🙂

asdasd.jpg

Opublikowano

Ja też tu grałem ale zrezygnowałem gdy zobaczyłem , że dzieją się dziwne rzeczy.

ja uważam , ze to znajomi  założyciela serwera dlatego tak się działa

ale ja nie wdawałem się w gadki tylko zrezygnowałem z tego serwera 

ja nie polecam ale może się mylę