Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy będzie taki serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem bardzo długą przerwę od gry w metina ze względu na brak czasu , jednak sentyment pozostał .Swoją przygodę z tą grą zaczynałem na obsydianie kiedy były tylko trzy serwery . Jesienią ubiegłego roku postanowiłem powrócić , pandemia , siedzenie w domu - generalnie nuda - skusiło mnie na pobranie prywatnych serwerów , ponieważ widząc obecną sytuacje z polskim serwerem stanowczo zrezygnowałem . Szukałem odsłon które kategoryzowane były jako "hard" , grywałem na kilku , jednak nie ma tam wgl wyzwania , nie mówię tutaj o rywalizacji między graczami (chociaż widzę ,że na serwerach całą śmietankę spija garstka osób grających setki godzin , bez przerwy  ,topka , która robi ważniejsze bossy , dropi rzadkie przedmioty obstawia respy i ustawia monopol na rynku) mówię o wyzwaniu co do świata gry , masa zmianek umożliwia szybkie zrobienie ekwipunku które umożliwia nam swobodną wręcz nudą rozgrywkę , rady i egzo które na rynku sprzedawane są po 200szt. nie stanowi problemu podbicie skili , oraz item shop któy daje zbyt dużą przewagę pvm- może on być , rozumiem ,że serwer robi się też po to aby zarabiać i może być on drogi byleby był wyważony. Zwracam się z pytaniem do Was, może ktoś wie czy powstanie serwer hard który ma być faktycznym odwzorowaniem tego z dawnych lat  ? Gdzie 10 zmianek będzie duża ilością a wysokie średnie trzeba będzie wydropić? i tak , zdaję sobie sprawę ,że taki serwer nie będzie oblegany.

Opublikowano

Raczej takie serwery nie mają prawa bytu w 2021 roku, oczywiście sporo graczy deklaruje się do grania na takim serwerze ale gdy przychodzi co do czego to serwery padają bo nie mają nic do zaoferowania. Prawda jest taka że nawet nieświadomie przyzwyczailiśmy się do nowości i bez nich gra będzie po prostu nudna.

apBVFJp.png