Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

na wstępie chciałbym zaznaczyć, że gram w cs:go od 3 lat, mam ok. 1000 godzin i rangę silver elite master.

Nie jestem smurfem, mam problem z wyjciem ze swojej rangi, choć uważam, że zasługuję minimalnie na najwyższego golda, ale nie o tym.

W cs'ie gram głównie tryb wingman, bo tam to czy gra się ze znajomymi czy z randomami nie ma tak dużego znaczenia i da się nawet wygrywać mecze 1v2. 

Zawsze do meczów dobierało mi graczy max. 500 godzin w grze, rzadko zdarzało się by ktoś kto miał więcej, w końcu silver to najniższa ranga w grze na której gra masa początkujących.

Jednakże od kilku dni zauważyłem, że zaczęło mi dobierać do meczu graczy z podobną liczbą godzin, a nawet większą ode mnie.

Raz nawet dobrało mi przeciwnika, który miał 1,500 godzin w grze (na silverach)!

Stąd w mojej głowie narodziło się pytanie, czy Valve zmienił coś w kwestii wyszukiwania graczy w meczach?

Nie znalazłem w internecie nic co mogłoby o tym świadczyć, ale trafianie na silverów z ponad 1000 godzinnym doświadczeniem w każdym na 5 meczów jest niespotykane.

Jeżeli faktycznie Valve zrobiło coś takiego to może problem ze smurfami którzy spadali ze swoich rang wreszcie zniknie?

Dla osób takich jak ja, nie jest to dobra wiadomość, bo mając ponad 1000 godzin i grając na niższych rangach będzie się nie raz trafiało na graczy o wiele lepszych od siebie.

Napiszcie co o tym sądzicie, to zbieg okoliczności, że zacząłem trafiać na takich graczy, a może faktycznie Valve coś zmieniło?

Edytowane przez Złomiarz123
poprawienie błędów
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Valve  patrzy na kilka czynników :

-Status Zaufania 

-Range

-Punkty ELO

Jeżeli ktoś te wartości podobne lub takie same dobierze ci z nim grę valv dobiera ci graczy po 1500 godzin bo nie było nikogo z twoim ELO  jeżeli byś nie chciał takich graczy to byś czekał jakieś 20 minut w kolejce na mecz