Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sezon 4] [500 exp] GoldMU - Polski serwer [START 07.08 godz 18!]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@TalmudTak, obecnie mam nieco więcej pracy i niestety nieco mniej czasu na dokończenie serwera, niemniej jednak zostało już doszlifowanie paru rzeczy. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to w 3 tygodniu lipca będzie start. O tym na pewno poinformuję w ciągu paru następnych dni.

Opublikowano

Z racji małego dropu zen, oraz brakue HELPERA zostanie włączona możliwość automatycznego podnoszenia zen.

A ilość zen będzie taka jak obecnie leci? Przy 500 exp chyba powinno trochę więcej. Pomysł bez helpera - świetny ale jakieś 15 lat temu by chwycił - teraz ludzie zbyt wygodni żeby się gimnastykować. Poza tym będą kombinować żeby to jakoś obejść. Jednym się uda innym nie. Powstaną różnice, które spowodują rózne pretensje tak Do Ciebie jak do graczy a to pierwszy sygnał do rozwalenia serwa.

W ostatnich paru latach było kilka prób wskrzeszenia polskiego serwera  o  dość dużym expie i o małym zesztą też niestety wszystkie albo spaliły na panewce albo stoją z 10 graczami albo i mniej. Zbyt duże są oczekiwania graczy w stosunku do możliwości i chęci administratorów takich serwów. Jedni nie mają umiejętności, drudzy chcą tylko zgarnąć trochę kasy bez dużego wkładu pracy. Mam nadzieję że Twój pomysł się sprawdzi, zaglądnę na pewno żeby to zweryfikować. Może przynudzam ale taka jest prawda. 😁

;

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Przy 500 exp chyba powinno trochę więcej

Wszystko zależy od ustawień, postawiłem na minimalny drop, aby było nieco ciężej. Wiem, że nie dogodzę każdemu.
Mam wrażenie, że większość graczy MU chciało by mieć teraz wszystko zautomatyzowane, zbotowane, najlepiej 1hit hack, auto pick, auto buff -> przypominam, że to nie na tym polega magia tej gry, gdzie wyjdziesz z domu na pare h zostawisz kompa i full inv w jevelach i 400 level i tak w kółko
Exp 500 to nie jest niski exp, 50 już można nazwać low.
Jako, że jesteśmy nastawieni na long term, co już same testy udowadniają, chyba nie chcesz aby po 1 nocce ludzie mieli już po 30-40 rr
Jeżeli tak -> to nie jest serwer dla Ciebie
Każdy z nas ma swoje jakieś sprawy, praca, dom, dzieci, MU to rozrywka w wolnym czasie
I ja staram się tą rozgrywkę dostarczyć ze względu na nostalgie do tej gry
Mogę niby dodać MuHelpera, ale wtedy uważam, że wszystko będzie szło za łatwo..

Edytowane przez DecardCain
sebuli lubi to
Opublikowano

No własnie z helperem będzie serwer jak każdy. Przeciez dzwieki jak dropi jewel to po cos jest. Niech będzie ciezko z jewelami, niech czasem się przeoczy na kupce itemow. Ile razy to sie klikalo z Altem by dogrzebac sie do blessaa czy soula. Itemsy na serwie beda proporcjonalnie kosztować do możliwości zebrania kamieni/zenu. Ludzie już zapomnieli co to prawdziwa ekscytacja małymi rzeczami. Tu będzie okrzyk radości, ze bless czy soul wypadl, a nie ze ktos wraca do kompa po 5h na bocie i patrzy do inv mówiąc "co tak malo kamieni mi zebralo na spocie". Ludzie zamiast na pozytywach skupiają się dziś na negatywach. Ten serwer może to zmienić. 

Opublikowano

No kurde, brzmi mega ciekawie! dodanie starych setów? coś pięknego. zmień proszę jeszcze Grand Soul 🙂 .   Nie wiem jak temat summonerki sie rozwiązał, ale jak dla mnie powinno jej nie być , by jak najbardziej zbliżyć stary klimat. Planujesz date startu, na 3 tydzien lipca,  jakieś konkrety ?  oj będzie grane ... 🙂 tylko tego nie spier... a będziesz miał ogrom graczy. pozdrowki !

Opublikowano (edytowane)

W koncu jakis konkret serwer trzymam kciuki aby sie udalo 😛😛😛 ja juz reklame robie serwera pisze gdzie popadnie youtube/fb itp...🤜🤛

Edytowane przez PokaCysie
Opublikowano (edytowane)

Tak się zastanawiam, zostawić drzewko skilli, czy je wyłączyć?

EDIT:

Na ten moment mamy 17 dodatkowych questów do wykonania. Liczba ta będzie rosła..

Opublikowano

Nie kazdy lubi questy, wiele osob woli grac jak za starych czasow i jezeli bedzie sytuacja ze gracz, ktory stale bedzie chodzil na questy bedzie znacząco odstawał od tego co nie chodzi to szybko spadnie liczba graczy, jezeli chodzi o brak helpera dodajac do tego mały drop i słaby % pralki tez doprowadzi do tego ze ktos dluuuugo czas bedzie zbieraj jewele i moment spali je w pralce po czym zakonczy gre, wedlug mnie kwestia balansu jezeli brak helpera mały drop to wiekszy % w pralce, jezeli maly procent w pralce i brak helpera to wiekszy drop...

Ja np chcialbym zagram serwerze ale odstrasza mnie opcja robienia resow z koniecznoscią uczestni twa w ds bc nie lubie tam chodzic wole po prostu zwykle grać. Tak samo kwestia trudnosci w wykonaniu resa z uwagi na trudny dostep do zen, juz wiele razy przerabiane byly te tematy na serwerach, zawsze konczylo sie to bezsensowym zbieraniem typu dusza konia kruka itd i sprzedawanie tego w sklepie, jak dla mnie bezsensowne utrudnienie, ktore nie wprowadza ciekawej trudności. Jezeli zen ma byc walutą to automatycznie robi się problem postaci, ktore zuzywaja duzo many...

Opublikowano

Drop jeweli jest stosunkowo spory, wiele osób udało się wbić set minimum +9 a kamyki tylko z dropu.
Nikt Ci nie zmusza do chodzenia na BC czy DS, zwyczajnie tam masz mozliwość szybszego levelowania i zdobycia jakiejś tam nagrody.
Zen się zdobywa na różne sposoby, jeden podnosi drugi sprzedaje itemy, a trzeci za zen kupuje od innych graczy jewele czy przedmioty.
Kiedyś nie było helpera i ludzie jakoś sobie radzili. Wiadomo ile osób tyle opinii. Każdemu niestety nie dogodzę, ale mimo wszystko mam nadzieję, że jak już wejdziesz poczujesz klimat i zostaniesz na dłużej.
Duża ilość serwerów jest pozostawiona samemu sobie, brak zainteresowania przez co zazwyczaj nie są naprawiane błędy, propozycje i serwery umierają, albo robione są nowe edycje jak już donate się nie zgadza ^^ Tutaj masz gwarancje długiej rozgrywki, która będzie non stop doskonalona.

Opublikowano
52 minuty temu, DecardCain napisał:

Duża ilość serwerów jest pozostawiona samemu sobie, brak zainteresowania przez co zazwyczaj nie są naprawiane błędy, propozycje i serwery umierają, albo robione są nowe edycje jak już donate się nie zgadza ^^ Tutaj masz gwarancje długiej rozgrywki, która będzie non stop doskonalona.

Hehe.......zawsze można miećnadzieję 😄

Opublikowano

Witam. Czy jak zaczne rozgrywke i nadejdzie wielki start to bede musiał grać od zera ????? :) Ta informacja = Grać teraz lub troche później :D 

Opublikowano

Hm, zazwyczaj jak serwer startuje to wszyscy zaczynają od zera. Pytanie rozbrajające 😄

Teraz są testy. Chyba. Było by śmiesznie trochę gdyby zachowano postacie i ewentalne resy.

Opublikowano
9 godzin temu, Krakers333 napisał:

Witam. Czy jak zaczne rozgrywke i nadejdzie wielki start to bede musiał grać od zera ????? 🙂 Ta informacja = Grać teraz lub troche później 😄

Teraz mozesz poznac serwer. Po skonczeniu testow baza zostanie wyzerowana i kazdy zaczyna od nowa.

Opublikowano
5 minut temu, DecardCain napisał:

Teraz mozesz poznac serwer. Po skonczeniu testow baza zostanie wyzerowana i kazdy zaczyna od nowa.

Ok dziekuje za informacje... 🙂 A przewidywana data startu ?

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Krakers333 napisał:

Ok dziekuje za informacje... 🙂 A przewidywana data startu ?

Ostatnia sobota lipca lub pierwsza sobota sierpnia.

Edit:
Na prośbę graczy set Grand Soul wygląda teraz jak z klasycznej wersji 97.

4b74WVs.png

Opublikowano

Wiem jak to było, grałem na globalu na serwerze wigle bez helpera i spotów na exp x1 wbilem 400lvl wiec wiem co to za klimat hehe, tylko czy znajdzie sie tylu starych graczy co zrozumieją ten klimat, zobaczymy, szkoda ze szybciej nie ma startu np w najblizszą sobote, admin przemysl to 😛

Opublikowano

Wrzuć możliwość głosowania, żeby serwer się pojawił na xtreme top100 muonline. Zaczniemy głosować i będzie szansa na pojawienie sie dodatkowej ilości graczy 🙂 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Krakers333 napisał:

Wrzuć możliwość głosowania, żeby serwer się pojawił na xtreme top100 muonline. Zaczniemy głosować i będzie szansa na pojawienie sie dodatkowej ilości graczy 🙂 

Jest taka mozliwosc na stronie game.goldmu.pl na samym dole masz toplisty.
Na xt100 obecnie 120 pozycja.

Dzisiejszy update:

Kundun staff wygląda jak na wersji 97 -> jest złoty
MG posiada z powrotem zabranego mu Phantom Mace również z 97.

🙂