Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sezon 4] [500 exp] GoldMU - Polski serwer [START 07.08 godz 18!]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UPDATE:

Aby wykonać reset postaci będziecie musieli posiadać jewel zwany "chinką" większość z Was za pewne zapomniała o istnieniu tego jakże cennego kamienia.

V5dtI3M.png

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Serwer wygląda obiecująco. Co prawda w fazie testów, aczkolwiek już się sporo dzieje. Admin prowadzi konsultację z graczami, słucha, rozpatruje każdą propozycję. Liczę że powstanie coś naprawdę fajnego, dlatego polecam i zapraszam na discorda i do świata MU.

Opublikowano (edytowane)

Cześć! 

Czytając zapowiedź serwera oraz wasze komentarze w tym miejscu postanowiłem sam sprawdzić ten serwer, oto efekty po wbiciu pierwszych 200 lvl.

Mocny buff elfa, który ułatwi gre na starcie, jest on konieczny ze względu na mnogość spotów w lorce --> Dobre przygotowanie na start i przybywających nowych graczy, przy takiej ilości spotów walka będzie, jednak nie tak jak wyglądało to zazwyczaj gdzie 30 graczy na jeden spot gdzie respi się 5 potworków ---> Ile to razy zdarzyła się sytuacja gdzie kilka party już na samym starcie expiło na tym samym spocie ponieważ "nie było gdzie iść".

Jeżeli chodzi o samą rozgrywkę, sporo szczęścia - wypadł mi po kilku minutach chaos i miałem zeny na set+flame co ułatwiło mi dalszą rozgrywkę.  Dalej było już davias, wormy, elite yeti. Spoty początkowo słupkowe ułatwiające expienie, które da się stosunkowo dobrze ustawić. 

Helpera w grze nie ma to fakt, rozwiązanie ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników.

Moim zdaniem trudno jest trafić do wszystkich graczy, jednak pomimo braku tego narzędzia administracja wyciąga  " pomocną dłoń"  w postaci pewnych ułatwień:

Komendy:

F9 --> postać automatycznie bije w grze ( nie musimy trzymać cały czas prawego przycisku, lub kleić myszki)

/pick zen/soul/chaos/life ---> Postać podnosi nam zena, kamienie to naprawdę duże ułatwienie, dla sporej części z nas.

Jeżeli chodzi o moją opinię, zapowiada się naprawdę ciekawy serwer, na który z pewnością warto zwrócić uwagę.  

Edytowane przez ShuQi
Opublikowano
17 godzin temu, ShuQi napisał:

Cześć! 

Czytając zapowiedź serwera oraz wasze komentarze w tym miejscu postanowiłem sam sprawdzić ten serwer, oto efekty po wbiciu pierwszych 200 lvl.

Mocny buff elfa, który ułatwi gre na starcie, jest on konieczny ze względu na mnogość spotów w lorce --> Dobre przygotowanie na start i przybywających nowych graczy, przy takiej ilości spotów walka będzie, jednak nie tak jak wyglądało to zazwyczaj gdzie 30 graczy na jeden spot gdzie respi się 5 potworków ---> Ile to razy zdarzyła się sytuacja gdzie kilka party już na samym starcie expiło na tym samym spocie ponieważ "nie było gdzie iść".

Jeżeli chodzi o samą rozgrywkę, sporo szczęścia - wypadł mi po kilku minutach chaos i miałem zeny na set+flame co ułatwiło mi dalszą rozgrywkę.  Dalej było już davias, wormy, elite yeti. Spoty początkowo słupkowe ułatwiające expienie, które da się stosunkowo dobrze ustawić. 

Helpera w grze nie ma to fakt, rozwiązanie ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników.

Moim zdaniem trudno jest trafić do wszystkich graczy, jednak pomimo braku tego narzędzia administracja wyciąga  " pomocną dłoń"  w postaci pewnych ułatwień:

Komendy:

F9 --> postać automatycznie bije w grze ( nie musimy trzymać cały czas prawego przycisku, lub kleić myszki)

/pick zen/soul/chaos/life ---> Postać podnosi nam zena, kamienie to naprawdę duże ułatwienie, dla sporej części z nas.

Jeżeli chodzi o moją opinię, zapowiada się naprawdę ciekawy serwer, na który z pewnością warto zwrócić uwagę.  

Jeżeli chodzi o przygotowanie do startu starałem się rozlokować spoty na każdej mapie po minimum 6-7 do 10 moobów na spot, aby uniknąć właśnie sytuacji, gdzie graczom brakuje miejsca do expienia. Nie ma jeweli w sklepie, aczkolwiek podczas gry dropią stosunkowo często. Zostały usunięte move do devias2,3 specjalnie -> zasuwamy z buta eksplorujemy mapę a z nią spoty w początkowych fazach gry. Wszystkie zgłaszane błędy zostały na ten moment ogarnięte. Start serwera najprawdopodobniej w ostatnią sobotę lipca lub pierwszą sobotę sierpnia, będę informował. Zapraszam do naszej grupy discord oraz facebookowej, gdzie wszystkie aktualności dostaniecie z pierwszej ręki.

sebuli lubi to
Opublikowano

Stare dobre czasy sie przypominają. Jeszcze zaden serwer nie wzbudził takich emocji. Dużo rzeczy po prostu trzeba samemu robić. A nie, ze bota sobie odpalamy i zapominamy o gierce. Przecież wtedy ludzie stają sie bardziej marudni. A jak czują, że sami zdobędą itemek, sami podniosa myszką to zupełnie inaczej to smakuje. Porownajcie to sobie: zalozmy że pada exellent ze spota to lecisz na leb na szyje, klikasz wszystko byle podnieść pierwszy. Masz przewagę jeśli jesteś aktywny. A jak jest helper to nawet nie wiesz czy cos lecialo ze spota czy nie. Jak item podniosles to znajdujesz go po przyjściu do kompa w inventory z reakcja "aha spoko, no wpadlo, czemu nie lepszy". Beznadziejne bylo to, ze na helperze wszyscy biegli po dany item. Brak bota zmienia wszystko. Chodzenie na piechotę tez jest spoko. Ogólnie zapowiada sie cos naprawdę ciekawego. 

Opublikowano

Jak wiecie serwer GoldMU mocno inspiruje się oldschoolwą wersją gry 97. Dla Wszystkich fanatyków właśnie tej wersji wprowadzone zostały wszystkie możliwe smaczki m.in: wygląd skrzydeł pierwszego oraz drugiego poziomu, wygląd setów (pad, black dragon, thunder [skin setu nie uległ zmianie a jego poświata...) wygląd spelli dla SM'a [złoty wygląd soul barriera, fioletowo różowy aqua beam, złoty cometfall, zielony lighting i wiele więcej]

Jesteśmy już na finiszu konfiguracji. Parę screenów dla zachęty

blackdragon.png

pad.png

soulbarrier.png

thunder.png

wingi.png

Opublikowano

Kosmos. Jeszcze nie widziałem serwera, który tak dużo wdrażał ze starszych wersji :) szacun za szukanie po necie starych plików 

Opublikowano
59 minut temu, wielbłąd napisał:

i jak kiedy startujemy ? 🙂

To już oficjalne! Startujemy 07.08 godz 18:00!  Sobota!
Jutro zrobię nową szczegółową publikację gry.

neriel lubi to
  • DecardCain zmienił(a) tytuł na [Sezon 4] [500 exp] GoldMU - Polski serwer [START 07.08 godz 18!]
Opublikowano

Ciut duży exp jak dla mnie, ale całość prezentuje się dobrze. Wydawało się że bez helpera ani rusz, a tu jakoś się daje rady. I przynajmniej częściowo wrócił klimat dawnej gry. Jak ktoś ma trochę wolnego czasu zapraszam - mimo że licznik pokazuje 40 online serwer jest bardziej "żywy" niż inne z licznikami 100+

Opublikowano (edytowane)

Co racja to racja, nie ma co sugerować się licznikiem, jak wchodzi się i odzew jest od razu praktycznie wszystkich osób. Gra się super. Wszystko jest dopięte na ostatni guzik.. Po pół roku testów aż się prosi spróbować - co bardzo polecam (choćby dlatego, żeby chociaż na chwilę potrzymać MoKa:D). Im nas więcej - tym ciekawiej, wszyscy są pomocni, bez żadnych kwasów (co dziś jest rzadkością) więc jak ktoś teraz chce zacząć może liczyć na pomoc osób 'z góry'

Serdecznie polecam i zapraszam

Edytowane przez esemoka
Opublikowano
41 minut temu, afk napisał:

obraz.png

nie moge polaczyc sie do gry, wyskakuje taki o to komunikat. jakies sugestie ?

Czy masz aktualną wersję gry? Ewentualnie dodaj wszystko do wyjątków bo to sugeruje na błędny CRC plików...

Opublikowano

Haha, ale emocje. Wbijać i grać. Dodano komende /attack, która bije i buffuje, bo gracze nie dawali rady. Nie ma zbierania dropu, ani na eventach typu BC nie działa /attack. Chinki to rewelacja, takie ograniczenie powoduje, że zacznie się to robić waluta na serwie im więcej rr.