Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka  wracam po długiej przerwie.

Od dłuższego czasu zastanawiam się co będzie bardziej opłacalne granie na prywatnym serwerze czy może Global.

Głównym założeniem jest to ze nie będę wydawać pieniędzy na ISa. Każda gra się z czasem nudzi wiec i tu pewnie rutyna mnie dopadnie a co z tym idzie robienie przerw od gry.

Do gry raczej będę podchodził 4fun.

Jak aktualnie wygląda sytuacja na serwerach i globalu, gdzie będzie milej rozpocząć gierkę (dobrze spędzić czas), zarobić parę yangow na EQ bez wydawania PLNow czy dużej ilości czasu oraz znaleźć jakichś kompanów do grania ?  🙂

Jak myślicie co będzie lepszym wyborem ? 

Zapraszam do dyskusji 😄

Edytowane przez Insigin

Opublikowano

Czytając Twoją wypowiedź, odpowiedź ewidentnie nasuwa sie sama - to musi być priv. Gram od wczoraj na Bałtyku, wbiłem 30 poziom, kupiłem sobie jakiegoś isa i od tego momentu na ciągłym dropie nie wyleciało mi kompletnie nic (z rękawicą). Nie znam się obecnie na privach, ale jeżeli są takie co istnieją po kilka lat, to sam bym przed wydaniem bandy mieszków poszedł tą drogą.

Insigin lubi to
Opublikowano

Jeśli nie chce Ci się wydawać  na itemshop, zawsze możesz go zdobyć w  grzę.

Osobi9ście mogę Ci powiedzeć że granie na globalu wcale nie jest bez sensu jak to wielu graczy ponawia zdanie.

Na start wystarczy Ci rękawiczka na globalu na którą zarobić na 30 lv'u (pare kk żeby ktoś wydropił. Myślę że w tym momencie jest to jakieś 10/20kk)

Na 40lv\u możesz farmić cor draconisy i sprzedawać antyki/ legen dyy. Jak wpadnie Ci aantyk Rubin to już jest zarobekl około 3w, które możesz dalej zainswestować np. w ulepszanie.

Ulepszanie zbroji na 34lv, ebo do +9 albo skórzanych kozaków czy bambusowych butów do +9 u gildyjnego kowala powinna przynieść profit 😜

Sorki za średnią składnię zdań ale wypity jestem troche 😜

A jeśli chodzi o privy to polecam:

Akademia Valium

Tastria2 (po akademii sporo osób wróciło na serwer)

Glevia.pl

No i Ervelia która niedługo startuje,(09.07.2021)  a ja niestety przed wypłatą 

To są jedynie moje propozycję,  myślę że te serwery   w tym okresie są warte uwagi 😜

Ogólnie Ervelia będzie serwerem wartym uwagi ze względu na to iż  jest to serwer Endymiona (właściciel vesterisa i vesterisa s2.)

Ze względu na to iż grało mi śoę bardzo przyjemnie na obu Vesterisach najprawdopodobnię tam zagoszczę, oczywiście jeśli mi praca pozwoli na chwilę wolnego czasu, bo na razie to mam tyle żeby tylko zajrze ć na forum do działu Metin2 😂😂 Mam nadzieję się zobaczymy na serwerze 😜😄 Z farcikiem wariaty!!!

Insigin lubi to

apBVFJp.png

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, NoNameWu napisał:

Czytając Twoją wypowiedź, odpowiedź ewidentnie nasuwa sie sama - to musi być priv. Gram od wczoraj na Bałtyku, wbiłem 30 poziom, kupiłem sobie jakiegoś isa i od tego momentu na ciągłym dropie nie wyleciało mi kompletnie nic (z rękawicą). Nie znam się obecnie na privach, ale jeżeli są takie co istnieją po kilka lat, to sam bym przed wydaniem bandy mieszków poszedł tą drogą.

Właśnie problem globala to potrzeba inwestycja w isa zeby coś zarobić w grze ale sądząc po opiniach to nawet is nie pomaga 😄 a mimo wszystko nie chciałbym wypadać PLN na IS. Mimo tego jednak jest pewność że za jakiś czas nie padnie a cały poświęcony czas nie pójdzie na marne.

4 godziny temu, ChanellMaciek33 napisał:

Jeśli nie chce Ci się wydawać  na itemshop, zawsze możesz go zdobyć w  grzę.

Osobi9ście mogę Ci powiedzeć że granie na globalu wcale nie jest bez sensu jak to wielu graczy ponawia zdanie.

Na start wystarczy Ci rękawiczka na globalu na którą zarobić na 30 lv'u (pare kk żeby ktoś wydropił. Myślę że w tym momencie jest to jakieś 10/20kk)

Na 40lv\u możesz farmić cor draconisy i sprzedawać antyki/ legen dyy. Jak wpadnie Ci aantyk Rubin to już jest zarobekl około 3w, które możesz dalej zainswestować np. w ulepszanie.

Ulepszanie zbroji na 34lv, ebo do +9 albo skórzanych kozaków czy bambusowych butów do +9 u gildyjnego kowala powinna przynieść profit 😜

Sorki za średnią składnię zdań ale wypity jestem troche 😜

A jeśli chodzi o privy to polecam:

Akademia Valium

Tastria2 (po akademii sporo osób wróciło na serwer)

Glevia.pl

No i Ervelia która niedługo startuje,(09.07.2021)  a ja niestety przed wypłatą 

To są jedynie moje propozycję,  myślę że te serwery   w tym okresie są warte uwagi 😜

Ogólnie Ervelia będzie serwerem wartym uwagi ze względu na to iż  jest to serwer Endymiona (właściciel vesterisa i vesterisa s2.)

Ze względu na to iż grało mi śoę bardzo przyjemnie na obu Vesterisach najprawdopodobnię tam zagoszczę, oczywiście jeśli mi praca pozwoli na chwilę wolnego czasu, bo na razie to mam tyle żeby tylko zajrze ć na forum do działu Metin2 😂😂 Mam nadzieję się zobaczymy na serwerze 😜😄 Z farcikiem wariaty!!!

Właśnie słyszałem o tej Erveli  i całkiem spoko to wygląda, jednak pytanie brzmi czy to wytrzyma długo z całkiem pokaźna liczba graczy. Vesteris fajny serwer był właśnie ciekaw byłem czemu juz go nie ma, a dobry serwer był.

Edytowane przez Insigin