Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio chciałem zainstalować plugin DynMap polegający na pokazywaniu świata na stronie w przeglądarce. Zainstalowałem plugin i wszystko ok działało, ale gdy wpisywałem do przeglądarki ip servera:port
to pisało, że:

"Ta strona nie działa

Serwer 146.59.10.51 wysłał nieprawidłową odpowiedź.

ERR_INVALID_HTTP_RESPONSE"

Proszę o szybką pomoc, bo nie umie rozwiązać tego problemu

Opublikowano
2 godziny temu, KrzysztofekRrr napisał:

To jest ukryta treść, proszę

Zrobiłem to i nie działa

1 godzinę temu, Vosly napisał:

Domyślnie nie masz dostępnego SSL, więc link powinien tak wyglądać: http://IP:PORT

Nadal nie działa

Opublikowano

Spróbuj zresetować ustawienia przez usunięcie/przeniesienie folderu dynmap i spróbowanie na domyślnym porcie. Jeśli problem będzie występować, to podeślij tutaj link. (Jeśli to jest dedykowany serwer, w innym przypadku tego nie rób)

Opublikowano

Mam ten sam problem tylko u mnie jest jak wpisuje ip numeryczne i po tym :8123 lub 8124 to mi nie wyszukuje strony.

Opublikowano

W przypadku hostingu współdzielonego i oferty innej niż Serwer dedykowany/VPS musicie spróbować to jakoś z panelu odblokować/uruchomić, bo zapewne port jest zablokowany. Dopóki nie macie dedykowanego adresu IP, nie możecie uruchamiać usługi na porcie jakim chcecie.

Opublikowano

Na współdzielonym hostingu tego nie zrobisz, a crafthost to scam. Jeśli tak bardzo chcesz mieć mapę i nie planujesz mieć wielu graczy to możesz skorzystać z najtańszego vpsa od minehosta. Zalecam też skorzystać z pl3xmap zamiast dynmap, jest dużo wydajniejszy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Na współdzielonym hostingu tego nie zrobisz, a crafthost to scam. Jeśli tak bardzo chcesz mieć mapę i nie planujesz mieć wielu graczy to możesz skorzystać z najtańszego vpsa od minehosta. Zalecam też skorzystać z pl3xmap zamiast dynmap, jest dużo wydajniejszy.

Niektórzy dostawcy współdzielonych hostingów oferują możliwość uruchomienia dynmap, ale jest to kwestia odpowiedniej konfiguracji ze strony panelu.

Co do pluginu pl3xmap to bardzo dobrze wiedzieć, bo byłem przekonany, że dynmap jest najlepszym wyborem, a tu niespodzianka. 😄

Mam tylko trochę niesmak widząc jak wszystko oceniasz jako ,,scam'' poza Minehost, ale no cóż.

Edytowane przez Vosly
Opublikowano
3 minuty temu, Vosly napisał:

Mam tylko trochę niesmak widząc jak wszystko oceniasz jako ,,scam'' poza Minehost, ale no cóż.

Oceniam według własnych doświadczeń, dla przykładu crafthost w swoim pakiecie "bez limitu ramu" daje tylko 4gb maksymalnej pamięci ram (według startowych flag), a w panelu pokazują, że jest to 10gb. Minehost też najlepszy nie jest, prawdą jest, że korzystają ze słabych procesorów w swojej ofercie mc. Nadaje się on najlepiej pod mniejsze serwery, np. dla znajomych.

11 minut temu, Vosly napisał:

Co do pluginu pl3xmap to bardzo dobrze wiedzieć, bo byłem przekonany, że dynmap jest najlepszym wyborem, a tu niespodzianka.

Istnieje też bluemap, który wyglądem przebija dynmap i pl3xmap, ale jest bardziej zasobożerny.

sushiVo lubi to