Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Szukam rozwiązania na swój, mały serwer TSa, gdzie chcę "połączyć kilka grup ludzi". Dla przykładu aby były np 4 grupy kanałów - grupa dla znajomych (1), grupa dla graczy WoT (2), grupa dla graczy LoL (3), grupa graczy Rocekt League (4).

Chcę aby gracz z grupy 1 dostał grupę serwera 1 tak aby mógł wejść tylko do tych kanałów, jednak jest możliwość, że ktoś gra w WoT oraz LoLa więc aby mógł mieć przypisaną grupę 2 i 3.

Pytanie czy jest możliwość rozwiązać to na grupach serwera, a nie na grupach kanałów.

Znacznie wygodniej byłoby raz przypisać daną grupę serwera, a nie poszczególne grupy na kanałach. Zależy mi też na tym, aby można było zobaczyć ikonę czy ktoś jest graczem WoT czy LoLa niezależnie od tego czy jest na innym kanale - chcę uniknąć przypisywania dwóch "rang", które mają teoretycznie to samo zadanie - chyba, że jest jakiś bardzo wygodny i szybki sposób, w jaki można byłoby to zrobić.

Czy znacie może na to jakieś wygodne rozwiązanie? Może jakiś bot lub plugin?

Chodzi dokładnie o coś takiego jak role na discordzie jednak potrzeba jest uruchomienia team-speaka :)

Opublikowano

Wystarczy dać JOIN POWER na rangę kanałową i ustawić w permisjach kanałowych, że może wejść ranga która ma minimum np. 50 join power.

Wtedy każda ranga która może wejść musi mieć ustawiony minimum 50 join power (ranga kanałowa, bo wtedy będzie miał tylko uprawnienia na danym kanale).

Czyli robisz rangę kanałową o nazwie "dostęp kanałowy" i nadajesz jej join power na 50.

Ustawiasz w permisjach kanału Join Power 50.

Nadajesz rangę osobie i wtedy może wejść na dany kanał.

Wtedy nie musisz robić milion rang a wystarczy jedna która będzie nadawana na każdym kanale/spacerze na którym są sub-kanały.

Opublikowano (edytowane)

Jasne, to rozwiązanie jest mi znane tak jak napisałem w poprzednim poście. Zależało mi tutaj na tym, aby nie trzeba było danej osoby przerzucać na kanały i nadawać im rangę kanałową, a następnie np rangę serwerową jako ikonę czy dany użytkownik ma permisje do wejścia na dane kanały (informacja dla innych użytkowników), bądź po prostu grywa w jakąś konkretną grę. To właśnie powoduje nadanie po 2 rangi dla każdej z grup kanałowych.

Zatem pytanie moje brzmi czy jest możliwość załatwienia tego typu sprawy rangą serwerową - tu jakiś plugin czy coś w tym stylu...

NP.

Jeżeli posiadasz rangę X to dostajesz Rangę kanałową Y na grupie kanałowej Z.

Edytowane przez TheCadder
Opublikowano

Musiałbyś mieć do tego bota, w innym przypadku musisz zastosować to co napisałem/napisałeś.

Na tą chwilę nie ma takiego ogólnodostępnego, którego mógłbyś za darmo pobrać.

Na pewno gdzieś w dziale pobieralni jest bot który wyrzuca daną osobę która nie ma rangi, ale to nie ma sensu bo ktoś mógłby wchodzić ciągle i tworzyłoby to spam.

Najlepiej jest nadawać rangę kanałową.