Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Granie w "chmurze"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, chciałbym grać na PangeaYt2 w chmurze, ale nie wiem jaki wybrać serwis, poradniki często są mylące i dużo nie mówią, a zazwyczaj pokazują jak postawić serwer, a nie jak grać na istniejącym. Chciałbym również, żeby gra działała cały czas nawet jak nie mam włączonego żadnego urządzenia, żeby np. włączyć BS na noc. Oczywiście ze stabilnym łączem i nie za darmo. 

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Najlepiej chyba do tego się nada serwer VPS z systemem Windows(?)
Chyba, że chciesz trochę trudniej i o wiele taniej to nawet każdy Linux pod wersję desktop.

Wystarczy dograć VNC oraz interfejs graficzny i normalnie zainstalować i odpalić metina.

Powodzenia!

boss131 lubi to
Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.11.2021 o 18:51, PanCyferek napisał:

Najlepiej chyba do tego się nada serwer VPS z systemem Windows(?)
Chyba, że chciesz trochę trudniej i o wiele taniej to nawet każdy Linux pod wersję desktop.

Wystarczy dograć VNC oraz interfejs graficzny i normalnie zainstalować i odpalić metina.

Powodzenia!

Wlasnie nie mam pojęcia jaki VPS wybrac, AWS od amazona nie zadziałał mimo dziesiątek obejrzanych poradników

Edytowane przez boss131

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Nie zapytałem w sumie o najważniejszą kwestie, w co tam chcesz zagrać? Trzeba się liczyć z tym, że VPSy raczej z dedykowanego GPU nie słyną i granie w jakieś nowsze tytułu nie będzie możliwe.

Nadal też nie wiem czy chcesz linuxa czy windowsa jednak ;/ Na Linuxie WINE odpalisz większość gier ale już np żadnych botów czy czegoś tego typu nie. Windows zwiększa koszt maszyny bo musi być i mocniejsza i jeszcze licencję na tego windowsa musisz mieć.

Sprawdź może ->

To jest ukryta treść, proszę
- mają 14 dniowy test wybranej maszyny za dychę,

Potem ->

-> Mają fajne VPS na Linuxie i Windzie,

Na koniec może

Dodatkowo chciałbym zapytać czy myślałeś może o usługach takich jak GeForceNow?