Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teamspeak 5

icandoit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy , ktoś z Was korzystał już z aplikacji Teamspeak 5 ? Jakie macie wrażenia? Myślicie , że ma szansę konkurować z Discordem?

Ma ktoś może dostęp do pełnej wersji - bo na razie do ściągnięcia wersja beta a pełna wersja tylko dla nielicznych.

Opublikowano (edytowane)

Pierwszy raz słyszę o czymś takim jak pełna wersja dla nielicznych. Nie mówisz czasem o zamkniętej becie?

Korzystałem z TeamSpeak 5 i był bardziej przyjemny w użyciu niż Discord, ale miał te swoje braki pokroju braku możliwości wysyłania zdjęć na kanały nieoficjalnych serwerów. Być może to dodali, ale jak sprawdzałem kilka miesięcy temu to nadal nie było takiej możliwości, a jest to moim zdaniem podstawa. Co do konkurencji to oczywiście, ma szanse i to ogromne. Już nie mówiąc o samych aplikacjach, to u mnie zawsze TeamSpeak będzie TOP1 za możliwość hostowania własnego serwera, przez co nie doświadczam tam problemów które na Discordzie występowały co jakiś czas 🙂

Wiele można mówić o tych dwóch komunikatorach, każdy ma te swoje wymagania i dla jednej osoby wystarczy prosty system uprawnień i darmowe serwery (Discord), a druga wymaga czegoś więcej i wybierze TeamSpeaka.

To moja osobista ocena po kilkunastu miesiącach korzystania z obu komunikatorów.

Edytowane przez Vosly
s4s lubi to
Opublikowano (edytowane)

ja tu chciałbym dodać jeszcze że jest jedna pewna wada aplikacji od strony Discorda.

TeamSpeak 5 i 3 będzie bardziej konkurować ponieważ jeśli byśmy się oglądali na zużycie pamięci RAM to jest wysoka i nieopłacalna by zmieniać na Discorda.

EDIT: na dodatek napisano nie w tym dziale co trzeba.

Edytowane przez badkiller685
poprawka
sushiVo lubi to
Opublikowano

Korzystam, polecam. 🧡 Dokładnie się zgadza, że Discord to pożeracz pamięci RAM i dla osób, które chcą użyć komunikatora wyłącznie do rozmowy online, nowe wydanie TS5 idealne. Co do samego wątku, to korzystam od czasu do czasu też z komunikatora Discord, ale dla osoby związanej przez x lat z TeamSpeak'iem to aplikacja od Hammer & Chisel, Inc. jest dosyć dziwne i specyficzne przekoloryzowana, chociaż wpisuje się w obecne czasy.

Spoiler

V3x2heg.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 11.01.2022 o 23:10, Itan napisał:

Korzystam, polecam. 🧡 Dokładnie się zgadza, że Discord to pożeracz pamięci RAM i dla osób, które chcą użyć komunikatora wyłącznie do rozmowy online, nowe wydanie TS5 idealne. Co do samego wątku, to korzystam od czasu do czasu też z komunikatora Discord, ale dla osoby związanej przez x lat z TeamSpeak'iem to aplikacja od Hammer & Chisel, Inc. jest dosyć dziwne i specyficzne przekoloryzowana, chociaż wpisuje się w obecne czasy.

Pokaż ukrytą zawartość

To jest ukryta treść, proszę

Tutaj muszę się zgodzić, od dłuższego czasu zacząłem używać DC i niestety ten skok ramu jest widoczny mimo tego że mam go dosyć sporo, gdy jednak włączam TS3 no to różnica jest kolosalna. Czekam z niecierpliwością na to co będzie w kwestiach Team Speak 5 i mam nadzieje że tego nie zepsują :) 

Opublikowano

Ja od ponad roku miałem możliwość testowania Teamspeak 5 oraz jego funkcjonalności we wczesnej fazie beta. Na pewno fajną rzeczą był cross-platform, czyli wejście na serwer TS3 z poziomu TS5. Interfejs nie sprawiał mi żadnego problemu, ale to przez to, że zmienił się tylko wygląd i lekko układ, co spowodowało, że nie musiałem 'uczyć' się na nowo jak discorda, który do dzisiaj nieco sprawia mi problemy. Czy TS5 będzie lepszy od discorda? Myślę, że czas pokaże, jeżeli chodzi o prywatne serwery to na pewno 'boomerzy', którzy wychowali się na teamspeaku będą zadowoleni, lecz myślę, że te wszystkie publiczne serwery po porzuceniu SDK serwerowego mogą mieć problem, bo nie wiadomo jak będzie wyglądała kwestia botów, które w tych czasach robią straszną robotę. 

Imo, myślę, że trochę już niewczas wchodzi TS5, bo większość osób jednak i tak przeszło na discorda - starczy spojrzeć po GT serwerów TS3 oraz ilości użytkowników - jeszcze rok / dwa temu było tego sporo, serwery się biły ze sobą w ilości użytkowników, gdzie największe serwery miały po 500+ użytkowników aktywnych, a teraz jak dobiją 300 to jest pewnie 'coś wielkiego'. 

Itan lubi to

k4L2ZMS.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od dłuższego czasu korzystam z TS5 i mimo niektórych niedociągnięć i braku większości funkcji, które wejdą z czasem, jestem mega zadowolony. W skrócie polecam każdemu. Czy jest szansa konkurencji ze złodziejem wszelkich danych z urządzeń? Oczywiście, że tak! Mam nadzieje, że znowu wróci era TeamSpeaka, bo to naprawdę dobry i BEZPIECZNY komunikator!!!

b_560_95_1.png