Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tik tok - lepszy instagram?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tik toku, oprócz tego, że jest to platforma dla dzieciaków i żeby zdechła. Sądzicie, że ma realną szansę na zdominowanie np. instagrama w niedalekiej przyszłości? Już teraz chodzą słuchy, że ma zostać wprowadzone lepsze zarabianie 'z reklam', a już powoli dochodzi do tego, że reklamodawcy szukają influ z tik toka, a nie tylko instagrama - słyszałem, że przez stawki, które na tik toku są o wiele wiele mniejsze, a generują też porządne wyświetlenia. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Siema,

TT raczej nie zdominuje Instagrama. Głównie dlatego, że jest trochę inną aplikacją..

1 godzinę temu, Blaaszka napisał:

jest to platforma dla dzieciaków i żeby zdechła

Nie wiem w sumie czemu. Przecież to ludzie tworzą platformę, co tam jest takiego, żeby chcieć aby ta aplikacja zdechła.

Jak dla mnie ten TikTok jest neutralny. Sam nie oglądam, ale założenie apki rozumiem. To taki snapik tylko, że publiczny. Idea krótkich i głupich filmików. Przecież to już było, tylko ktoś chce na tym zarobić. Skoro wyświetlenia są tam na podobnym poziomie co na IG to tym bardziej powinni to monetyzować. Dla mnie to są 2 różne twory które będą istnieć obok siebie.

Opublikowano

Z określeniem platformy dla dzieciaków można się akurat spierać, mam wrażenie, że o każdej takiej platfomie kiedyś się tak mówiło. TT raczej nie zdominuje Instagrama, gdyż TT otworzył po prostu nową niszę, która tam komuś była potrzebna. 

Opublikowano

TikTok zdominuje Instagram i cały ten żydowski konglomerat Zuckerberga, ponieważ próg wejścia i wymóg zaangażowania odbiorcy jest niższy niż w przypadku innych platform społecznościowych. Będąc jednocześnie niesamowicie uzależniającym medium TikTok wspiera reklamodawców bardziej złożonym dopasowaniem treści do konkretnych grup co sprawia, że reklama lepiej ogląda się tam niż serwowana inaczej. Jeśli nie pojawi się "coś nowego" a przyrost użytkowników utrzyma się na obecnym poziomie TikTok zasilony budżetami marketingowymi wielkich firm stanie się moim zdaniem największym graczem na swoim rynku. 

76561198093115115.pngAddFriend.png