Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam mega kłopot. Kupiłem nowy komputer i od samego początku mega na nim zamula CS GO... Do tej pory grałem na gorszych parametrach i wyciągało mi średnia ponad 120 fps, a teraz to nawet nie wiem czy średnio 60. Załączam parametry kompa. 

Proszę o pomoc... ta gra to moja ucieczka od problemów, będę mega wdzięczny za każdą wskazówkę 

Ciepło pozdrawiam 

281380448_1221458878426205_2732508336827823131_n.jpg

281834752_467589015125869_8912032569884769325_n.jpg

Opublikowano

Hej,

jeśli dobrze sprawdziłem, to Twój laptop posiada zintegrowaną kartę graficzną, także ilość FPS nie powinna być powalająca, aczkolwiek umożliwiająca ,,normalną'' rozgrywkę, chociaż należy pamiętać, że zawsze mogła coś popsuć jakaś aktualizacja gry. Na samym początku warto, abyś sprawdził czy wszystkie Twoje zasoby są odpowiednio wykorzystywane i nie masz problemów z temperaturą za pomocą RTSS (link poniżej). Jeśli wszystko wygląda w porządku, to sprawdź:

1) w BIOSie, czy możesz uruchomić XMP (w laptopie możliwości OC mogą być ograniczone)

2) czy korzystasz z dual-channelu (RAM)

3) masz zaktualizowane sterowniki oraz Windowsa

https://linustechtips.com/topic/977649-guide-how-to-setup-msi-afterburner-on-screen-display-using-rtss/

Pamiętaj, że Win11 jest nadal niedopracowany, także jeśli wykonałeś własnoręcznie aktualizacje systemu, to warto zaktualizować sterowniki do chipsetu oraz BIOS.

Maksasior i piesionator lubią to
Opublikowano

Zobacz jeszcze ustawienia CS:GO, spróbuj zagrać na rozdziałce 4:3, ustaw wszystko na jak najniższe, cienie możesz zostawić na jakimkolwiek większym poziomie, ogólnie ustaw ustawienia pod wydajność a nie jakość, mogą Ci pomóc. 

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

• pannikodem zmienił(a) tytuł na Zawiesza mi gre | Counter-Strike: Global Offensive - Poradniki
Opublikowano

Weź sprawdz czy w grze masz włączone czy wyłączone renderowanie wielowątkowe więc i przetestuj z tą opcją na on lub off

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• pannikodem zmienił(a) tytuł na Zawiesza mi gre | Counter-Strike: Global Offensive