Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciągle mi wywala internet - cos znalazłem w podglądzie zdarzeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wywala mi internet co jakis czas. Jakos co 20 minut na minute. I tak caly czas, po kilkanascie-kilkadziesiąt razy dziennie.

Znalazłem coś w podglądzie zdarzeń, ale nie wiem czy to dotyczy internetu i czy to pomoże znaleźć jakieś rozwiązanie.

1 rzecz:

To jest ukryta treść, proszę

2 rzecz:

3 rzecz:

// Sproboje zaaktualizowac sterowniki driver boosterem. Ciekawe czy cos pomoze.

Edytowane przez ShastaMan
.
ie068n.jpg
Opublikowano

Aktualizacja sterownika to dobry pomysł, ale niekoniecznie przez tą aplikacje. Zalecam wyszukanie sterowników na stronie producenta. Przed instalacją sterowników warto w menedżerze urządzeń zaznaczyć podczas deinstalacji, aby został usunięty sterownik.

ShastaMan i monsune lubią to
Opublikowano

Nie korzysta się z menadżerów sterowników - takie programy służą do wyszukiwania sterowników dla starych sprzętów, gdzie trzeba i tak szukać sterowniki po repozytoriach. Jedynym znanym mi tego typu programem, który nie jest pomyłką jest SDIO (Snappy Driver Installer Origin). Jeśli chcesz instalować/aktualizować sterowniki to pobierasz je z stron producentów. W Twoim przypadku na początek polecam właśnie stronę techniczną Twojej płyty głównej, a w drugiej kolejności polecam stronę

.

Gdyby aktualizacja sterownika nie pomogła, to warto na początek zrestartować router. Kolejną rzeczą, którą proponuje zrobić to zresetować TCP/IP, uwolnić i odnowić IP i opróżnić DNS Cache za pomocą następujących komend (komendy wpisujesz w CMD/Powershellu uruchomionym jako administrator):

• netsh winsock reset
  • netsh int ip reset
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • ipconfig /flushdns
ShastaMan lubi to
Opublikowano
W dniu 18.06.2022 o 03:09, Anhin napisał:

Nie korzysta się z menadżerów sterowników - takie programy służą do wyszukiwania sterowników dla starych sprzętów, gdzie trzeba i tak szukać sterowniki po repozytoriach. Jedynym znanym mi tego typu programem, który nie jest pomyłką jest SDIO (Snappy Driver Installer Origin). Jeśli chcesz instalować/aktualizować sterowniki to pobierasz je z stron producentów. W Twoim przypadku na początek polecam właśnie stronę techniczną Twojej płyty głównej, a w drugiej kolejności polecam stronę

.

Gdyby aktualizacja sterownika nie pomogła, to warto na początek zrestartować router. Kolejną rzeczą, którą proponuje zrobić to zresetować TCP/IP, uwolnić i odnowić IP i opróżnić DNS Cache za pomocą następujących komend (komendy wpisujesz w CMD/Powershellu uruchomionym jako administrator):

• netsh winsock reset
  • netsh int ip reset
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • ipconfig /flushdns

Użyłem tego drive boostera i pomoglo 😜

ie068n.jpg
Opublikowano

Fajnie, że pomogło co nie zmienia faktu, że Driver Booster czasami znajduje sterowniki nie do tego co potrzeba. Najlepiej samemu jest aktualizować sterowniki ze strony producenta.

ShastaMan lubi to