Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

| Sezon 6 + Customs | GoldMU.pl / Edycja 3 | Exp: 300x, Drop: 60% | Max 120rr | START 02.09 ! 20:00 |

GoldMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oh, zapomnieliśmy! Co by się stało gdybyś nam tego nie przypomniał?! Wielkie ukłony dla pana powyżej 😄 a tak na poważnie

Oficjalny klient już jest dostępny. Obecnie nie podłączycie się na serwer, ale klienta można już ściągnąć, rozpakować i próbować włączyć, teraz wyskoczy wam czerwone okienko maintanance mode i jest to poprawne zachowanie. Zalecam rozpakować klienta przy wyłączonym antywirusie, a potem do wyjątków w antywirusie od razu dodać plik PSGG.64.exe z folderu PS w kliencie gry. Czasem również main.exe trzeba dodać jako wyjątek. Różne antywirusy, różnie działają.

To jest ukryta treść, proszę

Na serwer będzie można wchodzić już o 19.00. NPC i Moby zostaną załadowane o godzinie 20.00.

P.S. Klient z testów nie będzie działał.

Konta z testów i poprzednich edycji działają.

Edytowane przez GoldMU
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i lipka odpalilem lanczera wszystko ok postaci niema i nagle pyk wywalilo i juz w plikach lanczera niema tylko main. Na starym bylo ok czyzby anty virus zadzialal to byloby niedobrze bo straszliwie nielubie go wylanczac od czasu kiedy po wylonczeniu rozwalilo mi caly system.  Czeka mnie ponowne zasysanie klijenta  moze bedzie dobrze

Opublikowano

Wszedłem wczoraj chwilę pograłem widać, że sporo pracy było włożone w ten serwer... ale mimo to niestety nie wróżę przyszłości temu serwerowi.
Jest wiele rzeczy dzięki którym serwer szybko straci blask, niektóre rzeczy według mnie są totalnie przesadzone.

Ten projekt przypomina mi trochę SoulMu, nawet strona jest wydaje mi się wzorowana na soulu, a soul jak wiadomo było maszynką do trzepania kasy.

Obym się mylił powodzonka 😉

sygnatura.png

Opublikowano (edytowane)

Już pierwszego dnia od startu przebiliśmy rekord online z drugiej edycji, który padł dopiero po kilkunastu dniach po starcie.

image.png

Włożyliśmy miesiące pracy na to wszystko, nie tylko konfiguracja plików, ale też ich development mamy swoje autorskie skrypty, które teraz się przekładają na zainteresowanie grą.
Rozwijamy się, a porównania do serwerów, które były opare na licencji u danego developera plików bez możliwości ich rozwoju to poniekąd słaby przykład. Mogę również to potraktować jako komplement, gdyż wspomniany wyżej serwer był najbardziej rozpoznawalnym oraz grywalnym serwerem w Polsce. Cóż zdania są jakie są.
Nikomu nie narzucamy korzystania z dotacji, ponadto nie wszystko jest dostępne, aby zachować balans pomiędzy normalnymi graczami a graczami VIP.
Na CS oprócz kruka i konia dla DL'a innych petów nie założysz.

Edit:

Nowy wynik online

image.png

Edytowane przez GoldMU
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to chyba jeden z najlepszych serwerów jaki powstał ostatnimi czasy. Bardzo fajne i oryginalne rozwiązania, aż miło się gra.

Edytowane przez wredota
Opublikowano

Za nami pierwszy CS. Zmontowaliśmy filmik, który pokazuje jak działa w naszym przypadku nowy system przejmowania zamku. Bez zbędnego czekania 2h aż jakaś guildia na ostatnią chwilę przyjdzie przejmować zamek.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.09.2022 o 08:42, szewa12 napisał:

wiadomo było maszynką do trzepania kasy

🙂 Serwer fajny administracja niee jest słowna.

Edytowane przez lol123454634
Opublikowano

Wszystkie nowe postacie dostają na start peta Pandę na 5 dni, który daje 50% expa. Pet nie jest dostępny w żaden sposób w grze i mają go tylko nowi gracze.

Opublikowano

Każdy kto wbije 3GR otrzymuje Jewel of Wings, który daje full opcje w wingach oraz wbija w nie luck, więc potrzebujemy tylko zdobyć wingi 3rd dla naszej klasy.

jewelofwings.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Serwer nudny jak cholera, jak ktoś planuje jeszcze wbić to odradzam. Praktycznie 0 handlu, brak exellentów w dropie a goldeny bardzo mocne (ze 30rr na golden goblina). Wingi 3 lvl nie do zdobycie bo condor flame dropi tylko z eventu zmonopolizowanego przez 3-4 graczy. Jeśli nie zacząłeś grać na starcie, to teraz tylko możesz klepać resy, bo nic innego nie zdziałasz. pay2win mocno

Edytowane przez AxelGordon
Opublikowano (edytowane)

Market, gdzie gracze sprzedają swoje itemki jest udostępniony, można co nie co nabyć i ma się łatwiejszy start. Nowy gracz ma Pandę na 5 dni, która daje 50% expa. Do tego są weekendowe bonusy na exp i jeszcze exp zboostowany w party. Co godzinny drop event w lorce również pomoże nowym graczom. Full staty się ma na 0 GR. Goldeny mocne i tak pozostanie na ten moment. Nie ma żadnego eventu o condor flame, piórko dropi w ukrytej lokalizacji w Icarusie z luźnych mobów (nie zapoznałeś się z publikacją?). Od czasu do czasu włączamy ręcznie inwazje Lunar Rabbitów, które dropią Condor Feather/Condor Flame i każdy sprytny gracz ma szansę zdobyć takie piórko (bo PK na inwazjach jest dozwolone - jak ktoś nie myśli i idzie tam gdzie większość to potem płacz, że biją).

Odnośnie serwera pay2win... 6000 GP za GR to są 2 itemy+luck+3 opcje, czyli maks serwera. Miesięcznie z vote można mieć dodatkowe 4500 GP. Jak umiesz handlować na markecie to tam również znajdziesz kupca, który kupi coś od Ciebie za GP. Dla chcącego nic trudnego, jeśli ktoś woli marudzić zamiast grać to niech sobie szuka innego serwera 🙂

Z edycji na edycję wyciągamy wnioski i wprowadzamy ulepszenia, nie od razu Rzym zbudowano. Włożyliśmy sporo pracy w serwer i co nie co jeszcze jest do poprawy. Opinie graczy są ważne, ale jeśli większość z nich brzmi:"ee to mi się nie podoba, a to za trudno, eee to za łatwe" - to nawet nie ma sensu czytać. Wiemy, że taka osoba nie zapoznała się z publikacją serwera i nie potrafi wykorzystać możliwości serwera, nie docieka i jest leniwa nawet by konstruktywnie rzucić pomysłem, bo skoro jest ŹLE to niech chociaż powie jak mogłoby być lepiej? No, ale tego niektórzy nie ogarniają, a połączyć gusta setki graczy to nie lada wyzwanie.

Edytowane przez GoldMU
Opublikowano

Zaktualizowaliśmy klienta do innego antycheata - LiveGuard. Klient do pobrania w dziale download na naszej stronie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmieniliscie klijenta i teraz mi lapek niebedzie krzyczal ze virus ? jesli tak to chwala wam. Teraz juz nieoplaca sie zaczynac ale zassam i sprawdze jak zareaguje moj sprzet. W serwer wlozyliscie duzo pracy ale wydaje mi sie ze przesadziliscie z goldami exc jak wyzej kolega pisze. Troche prosciej troche latwiej i bedzie super to tyle > A topka uksztaltowala sie juz przed startem widzialem slyszalem i co ...nic niezrobimy albo gramy albo spadamy ^^

Pozdrawiam

Niestety odpalam i na czerwono dalej to samo defender niepuszcza a ja niemam zamiaru go wylanczac jak pisalem na testach gralo i chuczalo a teraz lipton.

A wiec cya na tym klijencie niegram i nieradze bo  mam zle doswiadczenia

Opublikowano
Godzinę temu, makumbaxxx napisał:

Zmieniliscie klijenta i teraz mi lapek niebedzie krzyczal ze virus ? jesli tak to chwala wam. Teraz juz nieoplaca sie zaczynac ale zassam i sprawdze jak zareaguje moj sprzet. W serwer wlozyliscie duzo pracy ale wydaje mi sie ze przesadziliscie z goldami exc jak wyzej kolega pisze. Troche prosciej troche latwiej i bedzie super to tyle > A topka uksztaltowala sie juz przed startem widzialem slyszalem i co ...nic niezrobimy albo gramy albo spadamy ^^

Pozdrawiam

Niestety odpalam i na czerwono dalej to samo defender niepuszcza a ja niemam zamiaru go wylanczac jak pisalem na testach gralo i chuczalo a teraz lipton.

A wiec cya na tym klijencie niegram i nieradze bo  mam zle doswiadczenia

Dałbyś nam chociaż jakiegoś screena tego co się wyświetla, dlatego ze Defender nie krzyczy na LiveGuarda. Przy skanowaniu na virustotal zaledwie 4 silniki na 60 parę innych skanerów coś się czepiają, co jest false positive. Nie rozumiem co na czerwono Ci się wyświetla, bo LiveGuard nie ma czerwonego okienka jak PS Guard, więc może nie pobrałeś nowego klienta? Przez launcher nie ma updatu, trzeba ściągać ze strony nowy.

Opublikowano (edytowane)

Z powodu utrzymującej się już jakiś czas niskiej liczby online dnia 13.11 trzecia edycja GoldMU dobiegnie końca.

Dziękujemy wszystkim za wspólny udział w rozgrywce. Wprowadzimy pewne zmiany, które wywnioskowaliśmy w trakcie trwania trzeciej odsłony GoldMU. Wszystkiego dowiecie się już niebawem, jedno jest pewne - przerwa do nowej odsłony nie będzie tak długa jak przy ostatnim wydaniu.

Obserwujcie nasze media, aby być na bieżąco.

Ekipa GoldMU.

Edytowane przez GoldMU
Opublikowano

Rany tak dawno się tu nie logowałem, że hasła zapomniałem!

Ale nie mogę sobie darować komentarza w kwestii tego serwera.

Odradzam, każdemu, kto postanowi zagrać na kolejnej edycji serwera prowadzonej przez tych ludzi.

Dałem się nabrać na otoczkę, jaką zrobili wokół niego - ale chyba nie tylko ja, bo początki były bardzo obiecujące!

Na tyle dałem się nabrać, że postanowiłem wesprzeć serwer największym donate - a co, goście się napracowali to, czemu miałbym nie zapłacić? Przecież czeka nas tutaj długa i przyjemna gra...uhm jasne.

Jak się okazuje nie. TOTALNY brak pomysłu na zainteresowanie nowych ludzi grą i TOTALNY brak pomysłu na zorganizowanie czasu dla obecnych graczy.

Dwa i pół miesiąca trwania serwera to jakaś kpina i wcale bym się nie zdziwił jakby to był zwyczajny scam na wyciągnięcie od ludzi kasy za donate - a uwierzcie mi, sporo takich osób było.

Tak więc szanowny Panie @GoldMU - będę śledził wasze poczynania i przy każdej kolejnej edycji możecie liczyć na mój "pochlebny" komentarz co by to inni się nie dali nabrać.

Nie pozdrawiam.

PS. Nie grałem w MU prawie 10 lat, bardzo liczyłem, że wreszcie jest serwer, gdzie będzie można "przycupnąć" na dłużej. Ostatni raz.

Opublikowano

Jesteśmy stosunkowo młodym serwerem, który co edycję wprowadza zmiany po to by stworzyć serwer, który jak najdłużej utrzyma graczy. Była to dopiero nasza 3 edycja! Nigdzie w publikacji nie określaliśmy serwera jako long term. Dlaczego? Dlatego że chcemy taki stworzyć, ale nie w sposób sztuczny trzymając trupa przy życiu. On ma wyjść taki sam z siebie gdzie ewidentnie ludzie mają chęci grać i zostają na dłużej. Jasne, że będzie parę osób, które spojrzą na liczbę 15-20 graczy online a i tak zagrają, bo pomyślą że to long term (mimo że nigdzie tak nie piszemy), jednakże my jako administracja, widząc jak szybko wiele graczy straciło chęć przebywania na serwerze to musimy to jak najszybciej zmienić, wprowadzając odpowiednie zmiany.

Grzebanie w dropie, grzebanie w inwazjach i eventach w trakcie edycji jest nie do pomyślenia, dlatego jesteśmy zmuszeni zrobić restart edycji. Regulamin serwera jasno nam na to pozwala, ale tylko po to, by mieć możliwość swobodnego rozwoju serwera. Nie chcemy być sztucznie wstrzymywani przez paręnaście osób online, wiedząc że możemy zmienić rzeczy na serwerze i będzie dla wszystkich lepiej w nowej odsłonie.

Dążymy do tego żeby edycja trwała ile się da, żeby online przybywało a nie ubywało. 

@mariuszd Naprawdę nie mam pojęcia czemu odczułeś, że to jest serwer na dłużej. My oczywiście chcieliśmy żeby taki był, ruszając z trzecią edycją, ale nie udało się. Jest to ogrom pracy by optymalnie skonfigurować serwer, a przyszłego przebiegu rozgrywki nie jesteśmy w stanie wyłapać nawet na testach. Jest wiele serwerów, które zrobiły jakąś tam konfigurację i resetują się co 3-4 miesiące bez wprowadzania zmian, a gracze mimo tego powracają tam co reset. Dołączyłeś do społeczności MUO po 10 latach przerwy, od tego momentu sporo się pozmieniało. Są osoby, które preferują resety edycji co 3-4 miesiące, nawet u nas ktoś chciał żebyśmy sztywno resetowali w ten sposób edycję, co jest dla nas bez sensu, bo dobrze żeby wyszedł nam long term, ale bez sztucznego utrzymywania trupa przy życiu, mając świadomość tego, że zrobiliśmy wszystko co możemy, by gracz u nas grał z przyjemnością. 

Rozumiem, że rozczarowałeś się takim obrotem sytuacji, nie będę tutaj usiłował zaprzeczać wszystkiemu co napisałeś, bo jest to twoja subiektywna ocena, na którą składają się twoje oczekiwania wobec serwerów MUO i jak najbardziej masz prawo wybrać serwer, który te oczekiwania zaspokoi.

Mogę jeszcze napisać od nas, że nowa edycja skupiać się będzie na:

• poprawie działania itemów dmg/def przy full statach
  • dodaniu ponad 200 różnych questów w trakcie bicia GR oraz dodatkowych questów, które będą robić za nagrody GR
  • poprawieniu PVP, w którym będą brać udział zdobyte itemy (w obecnej chwili itemy za bardzo nie wpływają na PVP)
  • okrojeniu GoldShopa, w którym będą itemki do dragona prawdopodobnie z max. 2 opcjami do wyboru
  • wywaleniu z BOKów broni, zostaną same sety (dropiące z maks 2 opcjami), a drop broni zostanie przeniesiony na inne pudełka i dodatkowe inwazje
  • spowodowaniu by Jewel of Excellent, którzy rozszerza excellent maks do 3 opcji był główną potrzebą gracza by uczynić swoją postać jak najsilniejszą, przez co mamy możliwość stosowania tego kamienia w różnych eventach

Takie są nasze plany, bardzo chcielibyśmy żeby wyszły, ale mamy świadomość, że konfiguracja MUO jest zawiła i dajemy sobie możliwość popełnienia błędów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...