Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting enderchest.pl - Dlaczego nie działają pewne bugi z singleplayer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie, czy ktoś może miał styczność z hostingiem enderchest i miał podobny problem lub wie coś na ten temat?

Hosting jest spoko, czasem troche przytnie ale poza tym spełnia swoją rolę. Problem w tym, że nie działają na nim pewne bugi jak niszczenie bedrocka na dachu w netherze albo duplikowanie. Wyjaśniając, zbudowałem ostatnio prosty sand duper używając portalu do endu, ale przedmioty zdają się nie przechodzić na drugą stronę w ogóle. Chunk loader tez był zbudowany w tym samym chunku i działał. Do tego nie działało niszczenie end portalu używając grzybka i mączki kostnej co na singlu działa tak jak wszystko inne wyżej wymienione. Czy ten hosting ma jakieś ukryte pluginy które temu zapobiegają? Używam podstawowego planu za dyche miesięcznie, pisałem do supportu ale czekam już ponad 3 dni na odpowiedź. W server.proporties nie znalazłem żadnego ustawienia które mogłoby tą sytuacje wyjaśnić a w internecie nic nie mogę znaleźć. Od czego to może zależeć?

zapomniałem dodać - serwer postawiony jest na silniku vanilli, bez żadnych bukkitów, paperspigotów, pluginów itd.

Opublikowano

Te błędy naprawia silnik Paper, który jest wymagany do działania pluginów i korzysta z niego ponad połowa wszystkich istniejących serwerów. Enderchest posiada ogromny overselling, więc wątpię aby pozwolili ci użyć strasznie zasobożerną vanillę. Pod w pełni vanillową rozgrywkę możesz użyć silnik Fabric z modyfikacjami poprawiającymi wydajność, przede wszystkim Lithium i Starlight, jednak tego pewnie też na tym hostingu nie zainstalujesz. Pamiętaj też, że na silniku innym niż Paper (nie licząc jego forków) nie otworzysz publicznego serwera (dla graczy, których nie znasz), ponieważ posiadają one wiele luk w bezpieczeństwie, które mogą takiemu serwerowi zagrozić. Zalecam z enderchesta uciekać jak najdalej, pod taki serwer dużo lepiej poradzi sobie Oracle Cloud, który nie dość, że jest darmowy, to dodatkowo oferuje wielokrotnie wyższą wydajność i pełną wolność.

Pixior lubi to