Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem styczność z tym serwer nie raz. Pewnego razu postanowiłem na nim grać, aby zbić sobie czas na czekanie aż serwer McOsada naprawi błąd techniczny. Serwer był ok pod względem graczy. Jednak nie jest on taki fajny jaki się wydaję. Jest na nim masa lagów, na takim podserwerze parkour cofa nawet o 20 kratek! Administracja też nie jest najlepsza, naprawienie błędów zajmuje im wieczność. Co prawda mają bardzo dobrego antycheata. Ale reszta, to absurd. Ostatnio (wczoraj) dostałem permbana. 

Nie którzy mogą sobie pomyśleć, że za reklamę lub multikonta. Ale nic bardziej mylnego. 

Podczas gry napisałem "Bo ten serwer jest zj3b4ny". Po kilku minutach dostałem za coś takiego, bana na zawsze. Serio, perm ban za coś takiego? rozumiem, żeby dać na 30 minut lub 2h. Ale na zawsze? Dosłownie na żadnym serwerze 300+ graczy nie spotkałem się z czymś takim. Według nich to jest "normalne". 

Niby administracja wychwala jaki ten serwer jest dobry, jak widać to jest kolos na glinianych nóżkach. Nie polecam, 3/10. A

A czy was coś takiego spotkało na tym serwerze? Chcecie się podzielić swoimi doświadczeniami z tego serwera? Śmiało piszcie. 

Opublikowano

Ode mnie raczej też dostałbyś perma za taki tekst. A przynajmniej dłuższy urlop. Zwłaszcza, gdybym cię poobserwował i stwierdził, że właściwie niewiele robisz w grze, a ziejesz takimi tekstami publicznie. Podciągnąłbym to pod hejt, zniechęcanie ludzi do grania, itd. Na serwerze jesteś po to, żeby grać. A jak coś ci tam nie pasuje to po prostu logout i nie wracasz. Bez zbędnych, cynicznych i oszczerczych uwag. A jak wracasz i jęczysz publicznie to znaczy, że robisz to celowo najprawdopodobniej. Znam takich, potrafili obrzydzać ludziom do znudzenia zabawę, a potem zabierać ich całymi grupami na inne serwery pod byle pretekstem. Zero tolerancji dla takich zachowań. Tutaj też ziejesz jakąś nienawiścią generalnie, można się zastanowić czy przypadkiem nie jesteś trollem z tego całego McOsada, który stosuje szeroko pojęty czarny marketing.

Inną prawidłowością jest, że taki hejter jak nie został zbanowany to łaził i smęcił całymi dniami, prowokował, napinał, bugował, bywało, że wyzywał administrację i innych graczy, itp. a mimo to próbowało się to wszystko początkowo ignorować, ale jak w końcu nerwy puściły i się takiego zbanowało to leciał od razu histeryzować na różne fora i tworzył takie właśnie tematy jak ty, szkodząc jeszcze bardziej, wypisując banialuki na administrację i serwer. Perfidia bez granic bo na bana sobie zapracował (i przecież wiedział, że w końcu go dostanie bo prosił się o to), a następnie wykorzystał to jako pretekst do snucia nowej intrygi i robienia z siebie biednego pokrzywdzonego zbanowanego za darmo. Tacy ludzie najczęściej przychodzili od konkurencji gdzie za takie działania dostawali jakieś fanty w grze. Po prostu polskie piekiełko, aż mi się przypomniało jak to było onegdaj u mnie. W innej grze i w innych czasach, ale dosłownie tak jak piszę.

Wydaje mi się, że jeżeli serwer który hejtujesz ma 300 online to coś jednak potrafią i jakoś to śmiga, nie chce mi się wierzyć, że wszyscy co chwila mają cofki i problemy. Administracja przeznaczająca sporo czasu na swój projekt ma pełne prawo być zniesmaczona i zdeterminowana do usuwania malkontentów zarówno w interesie własnym jak i innych graczy, atmosfery w grze, itd. Zapewne gdyby poczytać starannie regulaminy to coś by się na ten temat znalazło.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Weź nie nawołuj do tego, że byłem taki i wsiaki.
Po pierwsze:
Nigdy na tym serwerze nie miałem mute, warnów itd. Miałem dobrą reputację, zdanie którego użyłeś, aby postawić mnie w negatywnej sytuacji: "a mimo to próbowało się to wszystko początkowo ignorować, ale jak w końcu nerwy puściły i się takiego zbanowało to leciał od razu histeryzować na różne fora i tworzył takie właśnie tematy jak ty".
Insynuujesz, że wcześniej miałem złe zachowanie, nie mając żadnych dowodów na to. Wymyślasz na poczekaniu scenkę, która nigdy nie miała miejsca. Lepiej nie podawaj takich

przykładów, bo ktoś odebrać za obrazę danej osoby. Każdy odbiera dane zachowanie i czyn inaczej i tego zmienić nie można.

Po drugie:
To, że serwer ma 300 online, wcale nie oznacza, że jest dobry, a administracja wysoce wykfalifikowana, często takie serwery działają na podstawie p2w. Obracając pieniądze na frustrujących się dzieciach. Oczywiście, nie uważam, że akurat TEN serwer taki jest, ale podaję przykład, iż większość serwerów tego typu, stosują takie zagrywki.
Po trzecie:
Jestem święcie przekonany, iż gdybyś Ty miał budowle, nad którymi żeś pracował dziesiątki godzin, to też mógłbyś nieco się wkurzyć.
Oczywiście, to nie jest wina administracji, ani serwera, że dostałem bana, a tylko i wyłącznie moja. Każdego czasami może lekko ponieść, pomimo mojej małej frustracji, która przerodziła się w kilkudniowy gniew skierowany w ten serwer, jednak pomimo tego, jestem dosyć dorosłą mentalnie osobą, która jest w stanie się pogodzić z losem i przeprosić.
Od czasu tej sytuacji, postanowiłem przeprosić administację i poprosić o możliwe złagodzenie kary (tak też się stało).

Niestety, ta sytuacja nie wyklucza tego, że serwer ma błędy i wszelkie niedociągnięcia, które warto było by naprawić - aby polepszyć jakość gry.

"Znam takich, potrafili obrzydzać ludziom do znudzenia zabawę, a potem zabierać ich całymi grupami na inne serwery pod byle pretekstem" <--- odnośnie tego, też nie lubię takich osób, ale wolę, abyś nie dawał tego za przykład, trochę to wygląda, jakbyś ich do mnie porównywał nie znając mnie kompletnie.

Choć część twojego tekstu ma sens i jest dobrze sformułowany, to jednak jest kilka luk w nim. 
Na przyszłość zalecam Tobie, zważać na przykłady które mogą prowadzić do szerzenia nienawiści i uogólniania różnych zachować ludzkich.
To tyle z mojej strony, wiem, popełniłem wówczas błąd, ale przynajmniej go naprawiłem. 
Chcę abyś to przeczytał i na nie odpowiadał, czasami lepiej się nie odzywać, a przeczytać To, co dana osoba chce Tobie przekazać.
Życzę miłego dnia i przepraszam, jeśli któraś część mojej odpowiedzi się nie zgadza, bądź może ciebie urazić.