Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Administracji do serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ero aka Cannzas zapłaciłeś w końcu ashardowi za wykonanie prezki? 

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
8 godzin temu, Insigin napisał:

Ero aka Cannzas zapłaciłeś w końcu ashardowi za wykonanie prezki? 

Tak xD a on jest farmazonem 😉 

wrzucilem ss już na m2zone na niego 

Opublikowano
43 minuty temu, EroGWC napisał:

Tak xD a on jest farmazonem 😉 

wrzucilem ss już na m2zone na niego 

Wyśmienicie, ale mocno w to powątpiewam (zbadaj element tez mógł wejść w ruch😉).

Cóż zbytnio nie chce mi się rozpisywać jak wygląda współpraca z tobą, bo na m2zone znajda się chętne osoby do streszczenia tego. 
Ale twoje podejście do serwer to śmiech na sali co udowodnił @AceGraphic i @yeyak23776 .

Także polecam się każdemu kilka razy tak porządnie zastanowić nad podjęciem współpracy z tym panem.

Pozdrawiam cieplutko 🙂❤️.

Opublikowano
19 minut temu, EroGWC napisał:

Jebnij się w łeb dzieciaku 🙂 potwierdzenie PDF tez pokaże 

Czyli u ciebie po staremu, lepiej obrażać ludzi jak prowadzić normalna rozmowę 😉 

Opublikowano

Z takim drbilem jak ty ? 
przeciez za grafikę zapłaciłem a ten grafik ja udostępnił bez prawnie. Dowody są 😉 

przestań gadać farmazony 🙂

Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.11.2022 o 04:47, EroGWC napisał:

Z takim drbilem jak ty ? 
przeciez za grafikę zapłaciłem a ten grafik ja udostępnił bez prawnie. Dowody są 😉 

przestań gadać farmazony 🙂

No juz spokojnie, nie gorączkuj się tak bardzo 😄  😄 .
Podsyłaj tego PDFa

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
W dniu 27.11.2022 o 19:09, EroGWC napisał:

Szukam administracji oraz reklamy projektu metin2. 

adminmt2#8056

Kolejny serverek ,,pod kaske'' i wyje*ane na ludzi? xD Powodzenia

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, monsune napisał:

Czy jest tu w ogóle ktoś z kim można współpracować?

Metin jest dość specyficzny pod tym względem, jeśli chodzi o techników to sporo jest takich typowych przekrętasów co zasponsorujesz maszynę, grafiki, reklamy, strony www czy systemy a ten pokaże ci środkowy palec i ucieknie ze tym wszystkim a ty mu nic nie możesz zbytnio zrobić bo co pójdziesz na policje i powiesz ze kupiłeś to wszystko do nielegalnego serwera a on cię okradł? Niby można jakieś umowy itd ale mało kto się godzi na cos takiego.

Albo łasych na kasę co by postawić jakiś chłam, graczy mieć w dupie byle by się kwit zgadzał.

Jasne nie wszyscy  technicy to złodzieje, krętacze, napinacze itd.. bo znajda sie faktycznie osoby co wejdą we współprace i normalnie wywiążą się z zobowiązań.
Ale takich jest po prostu mało.

Edytowane przez Insigin

Opublikowano

Tak, wiem, od lat obserwuję te metinowe klimaty i to jest naprawdę jakiś niewiarygodnie wielki problem, cała masa przekrętasów. Ba, mnie samego dobry, wieloletni znajomy próbował przekręcić - za namową zainwestowałem setki euro w source (w pełni legit, wciąż go mam) bo mieliśmy razem coś stawiać. Jak tylko dowiedział się, że nie dostanie źródeł za friko to momentalnie odechciało mu się wspólnego serwera. Nie wiem co jest z tą grą, ale tylu dziwnych zachowań nie widzę nigdzie więcej. Tak samo złodzieje itemów, mnóstwo ich jest. Jeśli chodzi o serwery to ekipy nawet jeżeli jakoś tam się dobiorą i coś stworzą - momentalnie wały lecą i wszystko pada.

Ruszyłbym już dawno z czymś ale właśnie ten klimat mnie powstrzymuje. Nie chcę być ani kojarzony z jakimiś wałkarzami z którymi zetknę się przez nieświadomość ani tym bardziej zostać zrobiony w jajo. A siłą rzeczy wszystkiego człowiek nie wie - ja znam się na technice, ale samej gry musiałbym się jeszcze długo uczyć. Zresztą, nie da się serwera prowadzić w pojedynkę - muszą być ludzie od supportu, eventów, itd. No i tu zaczynają się schody.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, monsune napisał:

Tak, wiem, od lat obserwuję te metinowe klimaty i to jest naprawdę jakiś niewiarygodnie wielki problem, cała masa przekrętasów. Ba, mnie samego dobry, wieloletni znajomy próbował przekręcić - za namową zainwestowałem setki euro w source (w pełni legit, wciąż go mam) bo mieliśmy razem coś stawiać. Jak tylko dowiedział się, że nie dostanie źródeł za friko to momentalnie odechciało mu się wspólnego serwera. Nie wiem co jest z tą grą, ale tylu dziwnych zachowań nie widzę nigdzie więcej. Tak samo złodzieje itemów, mnóstwo ich jest. Jeśli chodzi o serwery to ekipy nawet jeżeli jakoś tam się dobiorą i coś stworzą - momentalnie wały lecą i wszystko pada.

Cytat który oddaje najbardziej na scenie metina "jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze".
To zmienia ludzi i to bardzo, czego byłem świadkiem niejednokrotnie.

Porządni technicy którzy mogli by postawić naprawdę dobre serwery pod wpływem wysokiego przychodu momentalnie się zmieniali w sku**ysynów co za nic maja graczy czy nawet kompanów z drużyny, a ich ego rosło wprost proporcjonalnie do zarobków.
Przez co serwery upadały bo nie dało się robic z takimi osobami, a taki jak już raz zażyje dostatku tak nigdy sie nie zmieni jego podejście.

36 minut temu, monsune napisał:

Ruszyłbym już dawno z czymś ale właśnie ten klimat mnie powstrzymuje. Nie chcę być ani kojarzony z jakimiś wałkarzami z którymi zetknę się przez nieświadomość ani tym bardziej zostać zrobiony w jajo. A siłą rzeczy wszystkiego człowiek nie wie - ja znam się na technice, ale samej gry musiałbym się jeszcze długo uczyć. Zresztą, nie da się serwera prowadzić w pojedynkę - muszą być ludzie od supportu, eventów, itd. No i tu zaczynają się schody.

Nikt normalny co chce stworzyć mocna markę jako serwer na lata, nie chce być kojarzony z takimi osobami.
Ale no niestety w metinie wiele osób z zewnątrz co mogłoby zainwestować duże kwoty w serwer są bardzo narażone na zrobienie w konia przez przekrętasów, a później płacz i zgrzytanie zębów ze jak to.
No cóż albo się nauczyć samemu stawiać serwer krok po kroku + znaleźć odpowiednie osoby do zarzadzania nim in game i na to wydać pieniądze, albo się modlić ze może uda się trafić na normalna osobę co postawić ci serwer i się nim zajmie.

Edytowane przez Insigin
monsune lubi to

Opublikowano

Żeby nie wpaść w zbytni pesymizm - fenomenem jest dla mnie fakt, że ta gra wciąż tak ostro kręci kolejne pokolenia. Przecież to już tyle lat. Jaka jest podstawowa cecha lub kilka, które o tym decydują?

Opublikowano
8 minut temu, monsune napisał:

Żeby nie wpaść w zbytni pesymizm - fenomenem jest dla mnie fakt, że ta gra wciąż tak ostro kręci kolejne pokolenia. Przecież to już tyle lat. Jaka jest podstawowa cecha lub kilka, które o tym decydują?

Prostota samej rozgrywki, gra pójdzie nawet na tosterze :D, przeróżne opowieści starych weteranów jak to kiedyś było i po prostu chyba ciekawość.
Jak rozmawiam z nowymi graczami to zazwyczaj te 4 rzeczy są wymieniane, czasami tez dochodzi chęć zarobku z konta, bo metin się zwraca.  

Metin mimo upływu czasu wygląda dobrze, jasne znajda się osoby które powiedzą ze grafika/mechanika słaba. Ale jednak ta gra ma w sobie cos takiego ze nawet po przerwie kilku letniej wręcz z niewyobrażalna ochota wracam do niej.
Gra dzieciństwa, stara miłość nie rdzewieje chodź minęło tyle lat 😄😄

Ale chyba już zmieniamy kierunek tego tematu 😄

monsune lubi to

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...