Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S4][10-30x] LostLand

bsstefan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

LostLand - Season 4  

lost.jpg

Witam, zapraszam do gry na serwerze LostLand.

Druga edycja serwera LostLand, poprzednia zakończona nieoczekiwanie ze względu na problemy osobiste, o których nie będę się rozpisywał.

W każdym razie wszystkich chętnych zapraszam do gry.

Startujemy od zera (wszystkie dotychczasowe konta zostały usunięte).

W skrócie:  Niski EXP, brak webshopu i innych płatnych ułatwień, spoty mniejsze i większe (najlepsze spoty są w nieoczywistych miejscach i trzeba trochę poszukać), kilka ukrytych sklepów, bonus EXP w party, eventach, mapach PVP oraz w każdą sobotę od 10 rano (24h), w sklepach podstawowe sety, potiony i inne.

Maksymalnie trzy konta na jeden adres IP

Zakaz używania botów itp. (patrz regulamin na stronie)

Dostępna komenda /attack - potrzebny odpowiedni skill (koszt użycia komendy 100 000 zen)

Serwer bez wbudowanego bota (brak helpera) - jeśli chcesz grać z użyciem botów to poszukaj serwera z nowszą wersją, w której są takie ułatwienia.

Poniżej podstawowe informacje na temat konfiguracji (dodatkowe informacje lub pytania na forum).

Serwer jest całkowicie bezpłatny i z takim zamysłem został stworzony - Jeśli nie odpowiada Ci regulamin lub ustawienia serwera to nie trać czasu i poszukaj sobie czegoś innego. 

Szczegółowa publikacja z odnośnikami na forum 

Start : 01.09.2023, 19:00

LostLand - Website

Server working -  24/7

NO WEBSHOP , NO P2W
Exp: VERY LOW depending on the map and other bonuses , Bonus EXP - every saturday 10 A.M (24h)
Drop: 30%

Events: Chaos Castle, Blood Castle, Devils Square, Kanturu Event, Illusion Temple, Raklion Event, CryWolf Event, Castle Siege, King of MU, PVP events
Invasion: Golden, White Wizard, Rabbits, Red Dragon, Skeleton King
Drop Event: Every day at 10 a.m. & 11 p.m. - Lorencia

Max Ip Connection: 3

Reset: 400lvl, 10 000 000 zen
In game: /reset
Reward: +1000 points

Grand Reset: 20 reset, 50 000 000 zen
In game: /mreset
Reward: +20 000 points + 5000 GOLD  

MAX stats: 65 000

NON-PVP Map (PK off) : Lost Tower, Aida
PVP Map (PK on): Lorencia, Dungeon, Noria, Atlans, Tarkan, Icarus, CryWolf, Swamp of Calmness, Raklion
PVP+ Map (PK on + Outlaw off): Devias, Kanturu, Arena
Clear PK command - OFF

Bonus EXP : Events, Party, Every saturday 10 A.M (24h), PVP+ Map

Elf Soldier Buff: 220 lvl

Guild create : 200lvl

Dark Knight create: 1lvl
Dark Wizard create: 1lvl
Fairy Elf: 1lvl
Magic Gladiator create: 220lvl
Dark Lord create: 250lvl
Summoner: 1lvl

Max item level: +13+28

Jewel Of Soul: 60% (+25% Luck)
Jewel Of Life: 65%

Command: - Complete list of commands
/post - Post a message in global chat        
/s (points) - Add points in Strength            
/a (points) - Add points in Agility            
/v (points) - Add points in Vitality          
/e (points) - Add points in Energy                
/c (points) - Add points in Command
/reset - Reset
/mreset - Grand Reset
/attack - autoattack (cost = 100 000 zen)

CASH/GOLD/PC POINT - currency
Reward for online time, events and killing bonus monsters

CASH - for VIP purchase
GOLD - Arena Shops, hidden shops
PC POINT - PC cafe point store ("D" in safe zone)

NEWS
VIP system
Jewel bank
Ranking in game
Guild depo
Advanced Status
Quiz
Online Lottery
Jewel Collector
Extra Buff
Extra Jewels

New items(pets, wings, weapons)

Styczniowa aktualizacja 

Nowe wingi - na tę chwilę mają identyczne statystyki co wingi 3lvl.

Nowe bronie - na tę chwilę mają identyczne statystyki, róznią się tylko wyglądem. 

Nowe Pety - Posiadają różne bonusy (dodatkowy Exp, DMG, Hp, Mana) bonusy nie są ostateczne i mogą jeszcze ulec zmianie.

Nowa edycja "Top Voters" - Po zalogowaniu na stronie, w dziale VOTE można głosować na serwer (nagroda Credists, które można wymienić na GOLD), dodatkowo co sobotę wręczam GM BOXY osobą, które oddały najwięcej głosów - regulamin na forum serwerowym w dziale Events.

Powiększona Arena :

Nowy sklep z itemami za Grand Reset (waluta GOLD) 

Kilka nowych klatek, a w nich nowi Bossowie (odradzają się co dwie godziny) - za zabicie otrzymujemy GOLD 

Możliwość wejścia na Arenę po zdobyciu 1 resetu ( arena jest mapą FULL PVP bez konsekwencji - można zabijać, przejmować spoty itd.)

Zmiany w statystykach broni i wingów zostaną wprowadzone w kolejnej aktualizacji (prawdopodobnie początek lutego).

Zmiany wprowadzam w zależności od dysponowanego czasu i chęci - przypominam, że serwer jest całkowicie darmowy, bez możliwości kupna czegokolwiek.

Poniżej kilka screenów ze styczniowej aktualizacji 

Szczegółowe informacje na temat wszystkich nowości można znaleźć na forum serwerowym w dziale NEWS

Główną bolączką serwera na tą chwile jest mała ilość graczy online, dlatego zachęcam do dołączenia i jednocześnie zapewniam, że serwer będzie stał nawet jeśli będzie grać tylko kilka osób :)  

bro1.PNGbro2.PNGbro3.PNG

bro4.PNGbro5.PNGsklepik.PNGbro6.PNGwin1.PNGwin2.PNGwin6.PNGwin5.PNGwin4.PNGwin3.PNGwin7.PNGwin8.PNGbararena.PNGboss1.PNGboss2.PNGboss3.PNGboss4.PNG

klatka.PNG

nwej1.PNG

nwej2.PNG

Edytowane przez bsstefan
  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, Cinu. napisał:

Strasznie duże użycie CPU przez klienta 😞

Pokaż ukrytą zawartość

tOGgMv0.png

jakaś komenda na bicie jest?

Witaj,

Jeśli chodzi o zużycie procesora to nie przesadzał bym z tym, że takie duże.

U mnie na kilku różnych PC mam max 11-12%.

Co do komendy na bicie to nie bardzo rozumiem o co chodzi. Lewy przycisk myszy regular atak, a prawy skill 😂.

Nie ma żadnych botów itd. Klasyczna gra. - Jeśli ktoś szuka szybkiego expa, samo zbierających się itemów, expa offline itd. to stanowczo nie tutaj 😁.

Z góry zaznaczam, że jest to serwer całkowicie darmowy i to się nie zmieni więc nie ma dla mnie znaczenia czy będzie online kilka czy też kilka set osób.

Pozdrawiam 

Dobranoc 😴

Cinu. lubi to
Opublikowano
4 godziny temu, SirKirgo napisał:

Widze ze Admin ma w dupie graczy nieraczy nawet odpowiedziec  niezaglada na serwer a dzieja sie cuda ^^^^

Witaj, 

Nie mam aktualnie czasu codziennie wchodzić na forum i odpisywać więc wyjaśnię w tym poście kilka wątków.

Po pierwsze, od zadawania pytań jest zakładka kontakt na stronie serwera i tam podany jest mail, który codziennie sprawdzam.

Serwer ten jest dla mnie hobby, w żadnym wypadku pracą (udostępniam go z dobrej woli, bez żadnych korzyści)

Nie zależy mi na dużej ilości graczy, serwer będzie stał tak czy siak więc jak ktoś nie potrafi podpytać innych graczy lub wysłać pytania na maila lub serwerowym forum to niestety to nieodpowiednie miejsce dla niego 😛 

Teoretycznie da się odpalić dwa konta mając odpowiedni minimalizer(trzeba poszukać sobie na własną rękę) , ale niewiele to da bo nie ma samograja (helper)

Serwer w zamyśle ma być trudny i gwarantować w miarę długą rozrywkę, więc jak dla kogoś jest za wolno itd. to niech sobie odpuści.

Z tymi cudami to cię trochę poniosło, wiem że kilku graczy oszukiwało o czym informowali mnie inni użytkownicy i sam też ich obserwowałem bo znacznie wyprzedzali innych co samo w sobie było już podejrzane. Dałem im trochę pograć i myślę, że mają większą nauczkę niż jak by zostali zbanowani od razu bo poprostu stracili więcej czasu 🙂

Jeśli ktoś ma propozycję to można się udzielać na serwerowym forum. Przy czym zaznaczam, że żadne większe zmiany nie zostaną wprowadzone na tym serwerze, ewentualnie jak będzie dużo chętnych na inną konfiguracje to rozważę odpalenie drugiego serwera za jakiś czas.

Pozdrawiam B

Dobranoc 😴

Opublikowano

No i Admin zareagowal wyjasnil kilka spraw no i ok fajnie widac ze trzyma reke na pulsie a wiec osobiscie zapraszam do gry. Server ja za dawnych czasow niestey albo stety trzeba poswiecic cas ja akurt mam go co najmniej do konca kwietnia potem operacja i znowu sporo czasu.  Jak cos Piszcie na nick Szron postaram sie pomoc w miare mozliwosci. Dygresja tematyczna jesli chcecie przejsc z wizualne go expa na czat to przycisk F 2 to zalatwia. A wiec do milego.

Well, Admin reacted, explained a few things, and ok, it's nice to see that he keeps his finger on the pulse, so I personally invite you to the game. Server, in the old days, unfortunately or fortunately, you have to spend time. I have it at least until the end of April, then surgery and again a lot of time. If you write something on the nickname Szron, I will try to help as much as possible. Thematic digression, if you want to go from visual go exp to chat, the F 2 button does it. And to my dear.

Opublikowano

A wiec tak     jesli chodzi o odpalenie drogiego konta jest to  niemozliwe po prostu klijent niepozwala probowalem na rozne sposoby i klapa.  Nastepna sprawa skad biora sie notoryczne DC zwyczajnie pyk i klijent wylonczony  dzis mecza mnie lagi po nich padam i trace kope kasy pytanie skad zarobic na te strate bo creationy niewystarczaja ......cos sie zmienilo w dropie wczesniej sporo lecialo blesow soli teraz dominuja chaoy z ktorymi niema co robic ,niemozna ich pakowa bo ludek tego nierobi. Ogolnie fajnie sie gra ale te lagi idc zabijaja chec do gry a wiec narazie bede wpadal tylko zobaczyc czy cos sie niezmienilo i popykac godzinke.

Na dzisto tyle.

Opublikowano

Kirgo nieprzesadzaj jak Ci sie zdazy dc 2 no moze 3 razy na dzien to pestka masz chwile wytchnienia. Kamieni zawsze bedzie za malo ile byc niewydropil to zawsze potrzebne ^^.  A  z dwoma kontami prawde mowiac to ciezko by sie gralo bo niema helpera chyba ze sluzyloby jako magazyn no niewiem moze Ty masz jakis pomysl na to no ja chyba tez heheh zrobic rr podcjagnac druga postac do areny i tam przy bandzie szly by lvle tak tez mozna.

Opublikowano
7 godzin temu, SirKirgo napisał:

A wiec tak     jesli chodzi o odpalenie drogiego konta jest to  niemozliwe po prostu klijent niepozwala probowalem na rozne sposoby i klapa.  Nastepna sprawa skad biora sie notoryczne DC zwyczajnie pyk i klijent wylonczony  dzis mecza mnie lagi po nich padam i trace kope kasy pytanie skad zarobic na te strate bo creationy niewystarczaja ......cos sie zmienilo w dropie wczesniej sporo lecialo blesow soli teraz dominuja chaoy z ktorymi niema co robic ,niemozna ich pakowa bo ludek tego nierobi. Ogolnie fajnie sie gra ale te lagi idc zabijaja chec do gry a wiec narazie bede wpadal tylko zobaczyc czy cos sie niezmienilo i popykac godzinke.

Na dzisto tyle.

Witaj,

Pytałem kilku graczy i nikt nie zgłaszał lagów lub częstego DC. Sam też odpaliłem konto i zostawiłem na cały dzień online i nie wyrzuciło ani razu. Przeleciałem każdą mape i żadnego laga 

Prawdopodobnie przyczyna jest po twojej stronie ( problem z łączem, pc lub kombinowanie z plikami Clienta) lub ewentualnie coś nie tak było przez chwile po stronie serwera to tak na szybko co przychodzi mi do głowy.

W dropie od samego początku nie było nic zmieniane. Drop też w dużej mierze jest zależny od mapy i poziomu postaci.  Jeśli chce się kasę zdobywać to trzeba grać aktywnie ( zbierać drop , serca, medale, latać po inwazjach - najsłabsze goldy i moby z eventów - punch of blessing, króliki itd. można bić bez rr). Gra jest nastawiona na party i solo będzie naprawdę ciężko coś ugrać według mnie. 

Nie chce za wiele zdradzać bo zamysł jest taki żeby większość rzeczy odkryć sobie samemu, ale polecam zbierać kwiatki i grać w party, a w szczególności brać udział w BC, DS, inwazjach (nie tylko goldów) itd.  

Dziś od północy przez 24h sobotni exp boost. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Moje klimaty to na tych serwerach gralem zawitam pogram z wami chodz za duzo czasu niemam ale s4 to nostalgiczna tesknota za starymi czasami kiedy gralo sie 24/7 co to byla za gra  miod malina>

Opublikowano

Przeczytalem wczesniejsze posty i jesli chodzi o 2 konta to nie wina klijenta Admin widac dopuscil z jednego IP jedno konto znam to z doswiadczenia ogolnie serwerek spoko troche malo ludzi ale nie kazdy ma czas zeby przy ekranie siedziec. Jest auto klikier ale niewiem czy Admin dopuszca te opcje.

Opublikowano
W dniu 13.03.2023 o 21:02, dupa1000 napisał:

Przeczytalem wczesniejsze posty i jesli chodzi o 2 konta to nie wina klijenta Admin widac dopuscil z jednego IP jedno konto znam to z doswiadczenia ogolnie serwerek spoko troche malo ludzi ale nie kazdy ma czas zeby przy ekranie siedziec. Jest auto klikier ale niewiem czy Admin dopuszca te opcje.

Witam,

Jest możliwe granie na dwa konta z jednego IP, ale nie na jednym PC (można grać na dwa lub więcej PC/Laptopów - kilku graczy tak gra), ale przypominam że to tylko gra i nie zachęcam do grania na 10 komputerów 24h na dobę 🙂

Jeśli chodzi o ilość ludzi online to jest około 40-50 aktywnych graczy na przestrzeni tygodnia z czego w ciągu dnia jest średnio od 5 do 20 online

Większość gra 2-3 godziny dziennie, jest też kilku maniaków którzy grają bardzo dużo, ale to już każdego indywidualne preferencje. 

Dla mnie lepiej pięciu aktywnych graczy niż sto kont widmo stojących po 24h na spocie i psujących rozgrywkę tym, którzy naprawdę chcą pograć.

Co do klikera to nie jestem zwolennikiem wszelkiego rodzaju botów itd. ( moim zdaniem psuje to rozgrywkę i zachęca do grania AFK) Jeśli jednak bardzo Ci zależy to możesz korzystać pod warunkiem, że nie wykryje mi tego jako Hacki/Cheaty i nie  będzie przeszkadzało innym graczom jeśli będziesz z nimi w pt.

Jest jeszcze trochę do poprawienia i naprawienia na serwerze(przede wszystkim kilka bugów BK i SUM, które mi zgłosili gracze) , ale obecnie nadal jestem zawalony pracą i jedynie co to doglądam czy nie ma żadnych oszustów itd. 

W razie pytań zachęcam do kontaktu przez maila podanego na stronie, bo tutaj nie zawsze zaglądam. 😇

Pozdrawiam BS

Opublikowano
W dniu 20.03.2023 o 12:46, makumbaxxx napisał:

Wyslalem 2 maile i czekam na odpowiedz.

Witam,

Miałem od Ciebie jedną wiadomość na PW tutaj, na którą właśnie odpowiedziałem, a na mailu nie mam nic od 12.03. Sprawdź czy na pewno dostarczono twoje wiadomości. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Widac nieprzeszlo cos mualo sie rypnac ....usowalem te fixy na stronie i zniklo nie tylko inventory ktore chcjalem zeby zniklo ale znikly tez wszystko co mialem na sobie a wiec niemam jak grac ......jesli nieuda Ci sie tego odtworzyc to bede konczyl gre. Przepraszam niesadzilem ze kasowanie inventory powoduje znikniecie ciuchow po prostu wszystkiego ...wszystko exc z dd oprocz armora bo byl zwykly 11 pierscienie z dd pendant z exc dmg 😞  po prostu lipton ehh do tego wszystko z L.

Opublikowano
2 godziny temu, makumbaxxx napisał:

Widac nieprzeszlo cos mualo sie rypnac ....usowalem te fixy na stronie i zniklo nie tylko inventory ktore chcjalem zeby zniklo ale znikly tez wszystko co mialem na sobie a wiec niemam jak grac ......jesli nieuda Ci sie tego odtworzyc to bede konczyl gre. Przepraszam niesadzilem ze kasowanie inventory powoduje znikniecie ciuchow po prostu wszystkiego ...wszystko exc z dd oprocz armora bo byl zwykly 11 pierscienie z dd pendant z exc dmg 😞  po prostu lipton ehh do tego wszystko z L.

Witaj, 

Tak "clear inventory" kasuje wszystko wraz załozonymi itemami, ale spokojnie cos zaradzimy. Napisałem na PW

Opublikowano

S4 historia az reka bolala od trzymania myszki potem boty itp. Moze sie skusze poczuc klimat ale czasy mam niewiele czyli bede po troszku pogrywal.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...