Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana wersji swiata z nowszej na starszą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem. Otóż buduje mape dla pewnej osoby i jestem juz prawie przy koncu. Nie dawno okazało się ze pomyliłem wersję i mapa powinna byc na wersji 1.16.5 a ja buduję ją na 1.19.2 . Mapę zacząłem budować na 1.16.5 jednak potem mialem jakies problemy i przez przypadek odpaliłem ją na nowszej wersji . Gdy próbuję dopalić świat na starszej generują się nowe chunki i wszystko znika . Czy jest jakiś sposób by tego uniknąć ? Może gdzieś w plikach świata da się zmienić werjsę czy coś ? Z góry dziekuję .

Opublikowano

Teoretycznie można uruchomić świat na starszej wersji, lecz w 99% przypadków uszkodzenia plików spowodowane takim działaniem będą na tyle duże, że nie można ich zignorować.

Zalecam spróbować przekonać tą osobę do nowszych wersji - posiadają one dużo więcej możliwości (nowe bloki, mechaniki) a także wydajność jest dużo wyższa.

Jeśli nie uda ci się go przekonać, możesz skopiować schemat mapy korzystając z modyfikacji Worldedit i wkleić go na nowo utworzonym świecie.

blocksucharek lubi to